debrecen dag 4: rivjärnslampor, spöregn, en bra utsikt och en sämre bento.

debrecen.
Sista dagen i Ungerns IS ON, som man sa för några år sedan. Några = säkert tio, alltid minst dubbla av vad man tror. Well well. Den här dagen brakade ovädret löst. Det hällregnade, åskade och blixtrade i några timmar. Klassisk värmeurladdning.
 
debrecen.Tur då att vi, med våra meterologiska expertkunskaper (aka kolla väderappen), förutspått detta och därför bestämt att torsdag equals museumdag. Gick på ett tre våningar stort konstmuseum som erbjöd båder modern, lokal och erotisk konst. Vi var de ENDA besökarna vilket innebär att vi på varje våning hade en museumvakt som gick tio steg bakom oss hela tiden. Inte alls stressande. Museumvakt är förresten nästan det värsta jobb jag kan tänka mig. Det, eller tandläkare.
 
debrecen.Efter ytterligare ett museum kände vi att det var dags för lunch. Gick till Wasabi och beställde in en sushitallrik att dela på till förrätt. Lemonad till mig såklart, denna gången en gurkvariant. Mmmm.
 
debrecen.Till huvudrätt beställde jag in en vegobentolåda och det var på riktigt bland det värsta jag nånsin ätit. Misosoppan och salladen (vilket bara var sallad, getost och mandariner så inget tillagat) var helt okej, tofun var ÄTBAR men det andra på riktigt vedervärdigt. Den där risgrynsgröten speciell, fyfaro. Blir nästan förbannad när jag tänker på't så moving on.
 
debrecen.Till kyrkan! Debrecens stolthet. Bra utsikt åt båda hållen härifrån, här skådas den vackra delen - bakom mig den grå kolossiga kommunistiska. 
 
debrecen.*Spanarn*
 
debrecen.Efter höjdspaneriet letande vi efter nånstans att käka glass.
 
debrecen.
 
Hittade.
 
debrecen.Jag tog citron och choklad, för det var det jag kunde gissa mig till det ungerska uttalet på. Björn körde på tillvägagångssättet peka och fick typ fikonglass, så kände att jag drog vinnarlotten. För övrigt vet man inte längre är i nordeuropa när man beställer kaffe och får en espresso.
 
debrecen.När kvällen kom gick vi på den traditionellt ungerska restaurangen Flaska som var benägen i en källare. Klart man tar soppa där, vad än temperaturen säger.
 
debrecen.När vi ätit oss mätta, och kyparen blivit lite smått förnärmad över att jag inte orkade äta upp exakt all soppa, gick vi vidare till Debrecens svar på Far i hatten:
debrecen.
Roncsbár.
 
debrecen.Det var muuuusigt.
 
debrecen.
Särskilt eftersom den här figuren hängde i taket tillsammans med rivjärnslampor.
 
debrecen.Vi kollade lokal fotboll, drack öl och försökte undvika alla spindlar som kröp omkring på stolarna innan det var dags att gå hem.
 
debrecen.
Och nästa dag var det dags att åka hem.
 
debrecen.Hejdå Ungern och tack för dessa fantastiska dagar! Och tack Otovent för denna geniala uppfinning som gjorde att jag och min inåtbuktande trumhinna för första gången i livet flög utan att få lock och skitont i höger öra <3 <3 <3 Kommer LÄTT tas med på 100% av kommande flygresor i livet framöver.
 
Resor | |

#1 Daniella

ville jättegärna se vad det var för uppfinning med ingen lock på planet men länken säger till mej "Den här sidan är tyvärr inte tillgänglig.

Länken kanske är trasig eller sidan kan ha tagits bort. Gå tillbaka till Instagram." :(

Svar: aha synd! det är min insta och den är privat så det är därför då. jag är inloggad på datorn också så för mig funkar det. testa det! logga in på instagram.com och tryck på länken sen. kram!
polichinelle

#2 Malin

Åh, jag känner som Daniella här ovan, är grymt nyfiken på inget mer lock för öronen-grejen, men länken funkar inte för mig heller. Kanske är hens insta privat/stängd?

Svar: aha synd! ja, det är ju min insta så den är privat :-) men testa att logga in på instagram.com och tryck på länken sen - funkar för mig! och smidigt att vara inloggad på datorn också tycker jag. kram!
polichinelle

#3 Ljuva Julia

MAJ GADD, it's on!! Det verkar ju verkligen som att ni hade det glassigt (höhö) och härligt trots hällregnet! Tandläkare är värsta jobbet jag kan föreställa mig, alla hatar ju en typ och så måste man hålla på i folks äckliga munnar... men att jobba på infektionen vorre rätt jobbigt också, med både bacillskräck och ovilja att sticka nålar i folk, haha.

Svar: menar det! får kväljningskänslor bara jag tänker på det :S
polichinelle

Kommentera här
Upp