debrecen dag 3: jeepsafari i hortobágy, ett bra lek-tidsfördriv och min mest semestriga kjol.

debrecen.Tredje dagen i Ungern åkte vi ut till Den Stora Stäppen. Nada skugga. Bäst att smo in'se odentlit!
 
debrecen.Den här fina platsen heter Hortobágy Csárda, vilket är en nationalpark typ 40 minuter utanför Debrecen i Ungern. Finns med på Unescos världsarvslista. Så himla fint!! Vi fick information om området på knagglig engelska och inväntade vår safaritur genom att prata om "band man antingen hatar eller älskar" (<--- vilket ju är ett av mina förhatliga uttryck ni vet, men folk säger ju så!) medan vi traskade runt i parken.
 
debrecen.
Vi kom fram till Kent, Broder Daniel, Weezer samt Håkan och Lasse Winnerbäck. Kommer ni på fler?
 
debrecen.Efter nån halvtimme kom vår balla chaufför och tog oss ut på pustan.
 
Guppigt, stekhett och djurrikt! Spanade vita hästar, oxar och får. Ledsnaste var den ensamma åsnan, den enda i sitt slag. Parken hade importerat en åsnekille för parning men han fick nobben. Vår safariguide sa dock att hon inte trodde att åsnan var ledsen utan bara självständig. Då kändes det bättre.
 
debrecen.
Efter rutten gick vi på lunchdejt. Jag drack min vanliga lemonad och så beställde vi samma gryträtt, fast jag med svamp och han med kött. 
 
debrecen.Kul ändå att det här hette "hemgjorda nudlar med svampragu". Inte den nudel-looken jag är van vid, men det var helt ok gott enligt mig. Björn tyckte det smakade kommunal skolmat, men nja, lite hård recenstion tycker jag. Eller så har jag bara lägre krav, tror det kanske lätt blir så när man är vego. Man vänjer sig vid en lägre nivå och blir hellre positivt överraskad. Tyvärr. 
 
debrecen.Efter kaffet hade vi valet att skynda till bussen eller ta den som gick en timme senare. Vi valde det sistnämnda och tog oss istället ut på en stäppig promme.
 
debrecen.<3 <3 <3
 
debrecen.Sen tog vi iaf bussen hem! Jag somnade typ dirr.
 
debrecen.Nu är vi några timmar senare på dagen. Eller rättare sagt kvällen och mitt på storgatan.
 
debrecen.Jag drog på mig min bästa sommarsemesterkjol (hängt med till både Glasgow och Åre senaste tiden) som jag fått av min lillasyster. Perfekt pga: 1. resår i midjan, 2. sjukt tunt tyg 3. ser lite LYXIG ut?? samt 4. känns som man är extra superhjältesnabb i mantel i den. 
 
debrecen.På väg till nästa anhalt lekte vi en lek som Björn kom på i poolen dagen innan, en uppdaterad version av Ett skepp kommer lastat kan man säga. Den går till såhär:
 
Första personen säger "ett skepp kommer lastat med..." och så två helt och hållet random saker, typ de första två man kommer på. Och sen ska den andra personen säga vad man skulle göra med dessa två saker, gärna som i en historia eller berättelse men rakt av funkar det med. Sen byter man. JÄTTEKUL LEK!!! Särskilt om man är övertrött. Här är några av våra saker vi hade på våra skepp. Vad skulle ni göra med dem?
  • En miniatyr av Lutande tornet i Pisa & nyckeln till kungen i Ungerns slott
  • Två rediga snyggingar
  • En ensam bröstvårta & ett palmblad
  • En läderjacka i original från 50-talet & ett hett stalltips
  • En kille som killgissar & en burk superlim
debrecen.
Nästa anhalt var biljard! Vi kom till världens minsta ställe. Det fanns fyra barstolar på nedervåningen och ett rum som var exakt såhär stort på övervåningen.
 
debrecen.Vi spelade en timme för typ tjugi spänn, najs. Hann med ett gäng omgångar av både eight-ball och nine-ball. Jag drack en öl med massvis med citronsmak och nästan ingen alkohol. Vann inte ändå.
 
debrecen.Middagen blev rätt sen, men vad gör man väl det när man äter burgare utomhus på ett gulligt litet torg. Två burgare med pommes, två gigantiska dipper och två stora bärtz. 100 spänn typ. 
 
debrecen.Synd bah att min, trots detta utseende, var riktigt onajs. Aldrig ätit något mjukare. 
 
Okej. Nu säger jag det. Har knappt vågat outa det tidigare i bloggen men.... 
 
...jag gillar inte bröd. So. There. I said it. Vill dock inte förknippas med kolhydratshatare pga älskar alla andra kolhydrater. Särskilt pasta. Och potatis. Särskilt friterad.
 
debrecen.
Äh, även om torget inte levererade bra vegoburgare så levlade de verkligen upp när det gäller lemonad. Tog en med jordgubb, lime och nån annan frukt på M jag aldrig hört talas om förut och så kollade vi semin på confederations cup på en riktigt pixlig teve ett gäng meter bort. Himla fint. 
Resor | |

#1 Oscar

Går in i samma chocktillstånd som du när jag slängde ur mig att jag inte gillar pasta nu när jag läser att du inte gillar bröd. På ett sätt förstår jag dock, det finns få väldigt goda bröd. Pålägget som gör't.

Härliga bilder från en resa till en (för mig) helt främmande stad. Tycks vara fylld med varierande miljöer. Synd på mediokra matupplevelser.

Svar: haha då kan vi relatera till varandra då :-) ungern var fantastiskt, åker gärna tillbaka! gärna till nånstans närmre den stora insjön! får kolla upp kartan. och vart wizzair flyger ;)
polichinelle

#2 Ljuva Julia

Jag hade ingen aning om att du inte gillade bröd, men när jag tänker tillbaka i din blogg så är det ju rätt tydligt! Det verkar ha varit hett och härligt under dag tre. och jag var en sådan unge som ääääälskade min kommunala skolmat ;)

Svar: haha, ja, jag hade inga större bekymmer med den heller faktiskt - men det är ju väldigt olika från kommun till kommun också. min var helt okej! värre när jag jobbade på förskola långt ute på vischan och allt kom i kloschetter och skulle värmas till en gegga typ. hade jag haft sådan på skolan jag gick på hade jag inte varit lika nöjd.
polichinelle

#3 Sophia

Leken - fantastisk! Den kör vi i helgen!

#4 Emelie Blad

Bröd.. men bröd... :O *total brödbesatt*

Men åh! Leken måste jag testa, dirr! Ska göra det ikväll på middagen med mig och Emil :D

Svar: mycket nöje! <3
polichinelle

Kommentera här
Upp