debrecen dag 2: efterrättskaffe, bowling och en svettig park.

debrecen.
Dags att spana in dag två i Debrecen!
 
debrecen.
Startade med en svettig promenad runt omkring i parken.
 
debrecen.Traskade t.ex. omkring i universitetsområdet. Lite annan look än Linnéuniversitet måste man ändå säga.
 
debrecen.Dock kul att den här killen fått exakt samma kiropraktoriska stretchövningar som jag :---)
 
debrecen.Till lunch blev det resans första lemonad, något som skulle visa sig bli en daglig klassiker för mig. Ok att det väl typ är ett lyxigare namn för ca saft MEN så himla gott för någon som inte är ett fan av läskeblask! Till det: extremt god gnocchi med spenat, parmesan och vitlök. Ser kanske inte mycket ut för världen, men rekommenderar verkligen IKON om ni är på besök i staden.
 
debrecen.Rekommenderar dock att vara noga med vad en iced coffee betyder när ni sedermera beställer in en sådan. Här traskade vi nämligen in på Cut and Coffee och fick någon slags efterrätt med glass, grädde, kex, chokladströssel, kaka och hela köret när vi egentligen bara var ute efter iskallt koffein. 
 
debrecen.
Visst, helt ok gott.
 
debrecen.Men var tvungna att ta varsin espresso bredvid för att hjärnan skulle komma ifatt livet. 
 
debrecen.Brainfreeze #2: några längder i poolen. Tips för att få er gullranka att må skitbra är tydligen förresten att ställa den vid poolkanten med 24h stekhet sol rakt in. 
 
debrecen.
När solstinget lagt sig var det dags att spola av sig, byta om och ge sig ut igen.
 
debrecen.
 
Kvällens motto. 
 
debrecen.Vilket ledde till: BOWLING. En timme för en tjuga, lätt taget.
 
debrecen.Så med upbeat-versioner av Shape of you dånandes blev det ett gäng matcher på en ranglig bana ("dessa hade Helenas kille aldrig godkänt" kommenterade Björn). Jag förlorade alla ganska stort. Sedan gick vi och åt relativt bedrövlig broccolipizza och drack Sex on the beach på torget men Björn nekade alla fina kort på detta/honom* så kvällens bilder stannar här. Nästa gång vi hörs om Ungern blir det vildhästar! Stay tuned!
 
*priviligerad pojkvän till bloggare
 
Resor | |

#1 Ljuva Julia

Fortsatt bra, men solsting och motsvarande kan verkligen mörda ens dag! Jag fick något åt det hållet och blötte en handduk som jag bara knöt hårt runt huvudet som en turban och sedan gång efter gång hällde en flaska kallvatten i och lät dunsta från min stackars skalle :P Er iced coffee och poolplums låter bra mycket trevligare!

#2 Isabelle

HEJ! Jag och min pojkvän funderar på att ta en sista minuten i augusti nån gång då vi för första gången på tre år har mer än 1 semestervecka tillsammans :)))) *glad tjej* Har du tips? Var har du varit med Björn? Känner att jag vill möta honom i att han är väldigt nöjd bara det är fint väder och han får sola typ; jag blir så fruktansvärt rastlös av sådant och vill SE och UPPLEVA. Tänker att London (<3) och dylikt tyvärr går bort pga hans önskan om väder... Nån annan som har tips här också kanske?

Svar: åh vad kul! så himla skoj! jag och björn har varit på en hel del resor ihop, både långa och korta. hur mycket påverkar er ekonomi? vill ni komma billigt undan vill jag verkligen tipsa om wizzair som vi reste med till ungern. vi köpte biljetterna på lördagen och åkte på måndagen, ändå kostade det oss bara 1200:- tur och retur - FÖR BÅDA! tänk då vad det kostar om man är ute i god tid liksom. kollade lite nyligen, t.ex. kunde man åka sista veckan i augusti till gdansk för 200 spänn tur och retur. augusti känns som en rätt solsäker månad generellt, så det beror sig väl på om det måste vara en kuststad/badvänligt eller mer "ligga och pressa på stranden"-stad. jag och björn var i barcelona för några år sedan, det är ju en stad som skulle kunna passa er utmärkt. tyvärr var mitt skick 0% bra just då, så minns inte så mycket, MEN det är ju både kust + kultur liksom <3
polichinelle

Kommentera här
Upp