podcasttips/recension: los vegos.

Hej på er! Igår kom jag hem från Florida! Lyckades sova lite på planet, så i skrivande stund håller jag tummen för att kunna somna i någorlunda rimlig tid inatt och därmed skippa tre veckors jetlagande (som jag hade förra året efter Vancouver-resan). Vi får c. Hoppas på d bästa.
 
Gårdagen, dvs söndagen, tillbringade jag iallafall med att sträckse HELA säsong tre av Skam. Är nu ganska kär i Isak. Har du sett färdigt säsongen, så summerar det här inlägget hos Clara ganska bra vad jag känner om serien (akta akta - massa spoilers från alla säsonger) samt den här krönikan hur viktig den är. Älskar't. Men det är väl ingen nyhet.
 
IMG_9552 copyNågot som dock är en nyhet är att, när jag lyckades slita mig från serien pga hunger, inte lagade vår traditionsenliga spagetti och tomatsås till söndagskäk utan istället SOPPA. Med pasta... baserad på tomat... och röda linser. Okej då. Typ samma rätt fast med lite mer vatten. Hehe
 
Okej, den rediga nyheten dårå: har ni sett att SR har släppt en vegopodcast? Den heter Los Vegos och finns i 10 avsnitt där den gröna kocken Therese Johansson guidar oss i alltifrån dejtkäk till brunch, vegofierade klassiker, "fattigmanskäk" med mera med mera. Har inte lyssnat på alla avsnitt ännu, men kan än sålänge ge plus för att det ändå ger en hel del inspo och känns väldigt oposigt. Eller... det senare är jag lite osäker på förresten. Ibland är ju saker så oposiga så det blir alldeles för medvetet, och istället blir posigt? Förstår ni hur jag menar? Är lite osäker på hur det är här. 
 
Vill dock höja ett litet varningens finger för lite tråkigt språkbruk och klass-syn i avsnittet som ska behandla billig mat, "Nu blir det riktigt fattig mat" heter det. Visst, man fattar att grundpoängen är man tager vad man haver men det blir i mina öron lite illa genomfört när man börjar prata om att det sprider sig "en gullig liten whitetrash-lukt" när man steker sin ekologiska majs till sin "lilla fattiglappsbuffé" och därför "kan kolla på hur mycket teveserier som helst". Mer shame:ande än bara tips på hur man kan käka billigt liksom? 
 
IMG_9542 copy
Nåväl. Trots viss irritation över dessa detaljer lyssnade jag igenom ett avsnitt till matlagningen och det var ändå vissa intressanta grejer som kunde snappas upp, så det ena behöver ju inte utesluta det andra. Även om det är lite irri ibland. Hoppas ni får en fin måndag!!! <3 
Böcker & podcasts, Tips, Äta | |

#1 Rebecca

måste lyssna på den där podden och se hur den är!

Svar: gör det! som sagt, bra idéer och så men ganska tröttsam "stil" liksom
polichinelle

#2 Oscar

Lyssnade också på fattigmats-avsnittet och tyvärr blir det nog inte fler. Tyckte liksom du att hon försökte FÖR mycket att vara nonchalant, ball och avslappnad i sitt sätt att snacka och vara. Bra initiativ dock.

Svar: ja EXAKT så menar jag ,du satte ord på vad jag tänkte!
polichinelle

#3 Amanda

Isak och Even in my heart alltså <3 kan vara det finaste jag sett på "tv" på jag vet inte hur länge

Svar: håller med exakt. så överjävligt fint <3 älskar när de hånglade med varsin tjej och tittar på varandra <3
polichinelle

#4 Lisa

Kaaaan inte du ha en frågestund? Hade vatt så kul!

Svar: såklart! ...dock tänker jag att det formatet lite "dött ut" i bloggosfären senaste tiden, att man mer kör återkommande Q/A:s då och då och samlar upp frågor från kommentarsfältet. så är det något särskilt du tänker på så går det bra att fråga när som! <3 tack för du läser!
polichinelle

#5 Beata

nej va tråkig attityd hon verkade ha, skittrist!

Kommentera här
Upp