mozzarellapizza bianco med kronärtskockskräm, oliver och timjan.

IMG_9597 copyHej på er! Idag vill jag tipsa om ett recept jag styrde ihopa förra veckan, som jag presenterade lite snabbt i veckomatsedeln i söndags: en pizza bianco! Eller blanco, som jag tills idag trott att det heter?? Använder du färdig pizzadeg styr du ihop den i ett nafs. Det gjorde jag.
 
DU BEHÖVER
 
Deg
  • 1 sats pizzadeg, gör egen eller använd färdig. Här har jag ett recept på en god om du vill göra egen.
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 1 liten burk svarta, urkärnade oliver
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 paket mozzarella, ca 200gram tror jag det brukar vara?
  • 1 liten rödlök
  • 0,5 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
  • salt, peppar, timjan, citronsaft
Morotslaw
  • 2 morötter
  • 1-2 msk majonnäs
  • 1-2 msk srirachamayo
  • koriander - jag hade fryst
  • salt och peppar
 
GÖR SÅHÄR
 
IMG_9577 copySätt på ugnen, kolla förpackningen på din pizzadeg på gradantal. Häll av spadet från kronärtskockhjärtanen och mixa dem tillsammans med oljan och vitlöksklyftan till en slät smet. Tillsätt ca 2 msk citronsaft. Salta och peppra, smaka av tills du är nöjd. Alltid svårt att ge instruktioner på själva smaksättningen, beror sig ju på hur mycket man gillar av de olika grejerna liksom.. Bred sedan ut krämen på pizzadegen (lagt på en bakplåtspapperklädd plåt). Jag vek upp kanterna lite grann på degen som synes, och la krämen innanför.
 
IMG_9580 copySkär rödlöken i tunna skivor och lägg den på pizzan tillsammans med oliverna, mozzarellan (dra av till lagom stora bitar) och rejält med timjan - torkad eller färsk. Jag hade torkad. 
 
IMG_9590 copyMedan pizzan är i ugnen (jag hade min inne i ca 20 minuter på 225° men följ som sagt instruktionerna på din förpackning. Du ser ju också när det är färdigt, inget kan ju bli rått så följ mozzarellans bränna så blir det bra!) kan du fixa din morotsslaw. Där är det bara att skära morötterna tunt tunt (har du en julienneskärare kan du med fördel använda den) och blanda med resterande ingredienser: majonnäs, srirachamayo, koriander samt salta och peppra.
 
IMG_9605 copyKlart för inhugg!
 
IMG_9608 copySmaklig spis. Eller ugn dårå.
 
Äta | |

#1 Annie - lättlagat vegokäk

Det här lät bara så sååå gott!!

Svar: och det var det också! plus superenkelt!
polichinelle

#2 Nastasja

Haha trodde med det hette blanco! Och omg vill äta nunununu

Svar: ja men precis?! man kanske kan säga båda..?
polichinelle

#3 Jessica Sundberg

Ser magiskt gott ut!

Svar: tack! testa vettja!
polichinelle

Kommentera här
Upp