mellandagarna.

Nyår är passerat och 2017 är här. Men innan vi går vidare på det temat kommer här en kort redovisning från de där dagarna mellan jul och nyår.
 
IMG_9224 copy
25/12 Dan efter dopparedan hoppade jag på tåget i Oskarshamn och åkte hem till Malmö igen för lillejulafton.
 
IMG_9233 copyMed denna gulliga trio! Far och son Falk och schäfern Kajsa. Vi bytte julisar, tittade på och åt pistageglass med våffelrån.
 
IMG_4003
26/12 När de flesta gick tillbaka till jobbet gick jag och alla andra lärare på ledighet. Och visst är det gött med lov, men en terminsplanering skrivs inte av sig självt och nog får man lägga semestern på lite jobb också.
 
IMG_4024
27/12 Kvällen efter tog jag dock ledigt och drack öl på Rex med Jonas. Pratade mest om musik, spelningar och hur svårt det är att rita en cykel ur minnet.
 
IMG_4052
28/12 Det är inte alltid det blir så mycket ensammusicerande nu för tiden. Arbetar man som musiklärare och repar med bandet två gånger i veckan så blir kvoten för öronen rätt fylld, men nu på semestern har jag faktiskt plockat upp ett och annat instrument ett flertal gånger. Ukulelen är jag väl ingen mästare på, men det är ju så gulligt ljud så svårt att låta bli.
 
Blev lite sugen på att spela in en cover lite simpelt sådär, vad tror ni om det? Några låtförslag isåfall? Funderar själv på Lover I Don't Have To Love, men vet inte om ska våga mig på att eventuellt grusa en all time-favoritlåt...
 
29/12 Skulle vi spela in en liten filmsnutt från repan, men tack vare förstärkarens vibrationer föll kameran efter typ två sekunder. Äsch, ljudet är ju ändå det viktigaste. Klicka play ovan för en minuts njut (eller här om det inte funkar).
 
30/12 Årets nästsista dag tillbringades med långpromenad, ännu mer terminsplanering (försökte komma på ett bra upplägg för att arbeta med hur åk9 ska urskilja och jämföra musikaliska karaktärsdrag från olika epoker) samt laga någon slags hybrid mellan tomatsoppa och tomatgryta. Med linser, pastasnäckor, morötter. Och chili, balsamvinger och vitlök. Och ett stänk kanel. Ett stänk (!) kanel gör underverk i krossade tomater-baserade recept, tro mig. 
Allt det där som kallas livet | |

#1 Mikaela

Älskar att garderobsblomman får agera julgran, haha. Skönt med så mycket ledigt, även om du får lägga in lite jobb också. Jag som faktiskt pluggar har däremot inte haft jullov alls haha :( Men det är till hälften självvalt för cash är nice (och andra hälften plugg), så nu ska jag gå till jobbet!

Svar: haha, störst får agera gran! <3 lycka till med plugg och jobb FINA DU!
polichinelle

#2 Ljuva Julia

Det verkar fantastiskt! Jag har fortfarande inte gjort någon terminsplanering, haha >.<

Svar: äh, du har säkert full koll ändå kan jag tänka mig! jag ska iväg på semester terminens första vecka så det är därför jag ligger i framkant med planeringen: missar dels studiedagen och hela första "slappa" veckan :P
polichinelle

#3 Caja

Åh, om jag ändå haft en musiklärare som dig! Låter ju jättespännande. Min (på högstadiet) verkade ha gett upp för många år sedan och fokuserade bara på de han tyckte hade talang (vilket var alla som var med i skolkören). Minns inte en enda bra lektion :/

Svar: åh men gulle, fan vad glad jag blir! <3
polichinelle

#4 ISA

konstaterande: den 28/12 hade du en jääääkla najs hårdag <3

Svar: tack!! är själv överraskad över detta lyckade faktum, sov med en tvinnad knut och WOKE UP LIKE THIS på redigt <3 gotta love läggningsvätska asså.
polichinelle

#5 Linda

åh ja gör en cover på den snälla!!!

Svar: åhhhh JAAAA nån svarade på min fråga!! om musik!! wuhu, TACK. ska göra den bara för dig då <3 <3 <3
polichinelle

#6 Marinda

Håller med dig Cajsa! Önskar att du vore min musiklärare under högstadiet.

Svar: <3 <3 <3
polichinelle

#7 malin

haha, älskar statue of goat-filmen! så himla härligt med vanlig rå musik utan några konstigheter, säger jag som knappt lärde mig spela piano... men jag menar det alltså som en komplimang! säg till när ni har en spelning på g, jag är sugen på att komma :)

Svar: rå är ju bästa <3 vanlig däremot.... haha. lovar att säga till när vi har spelning, fan vad najs med musikpepp, tack <3 skickade detta till de andra i bandet och de pepptackar också!
polichinelle

#8 Daniella Chanelle

Alltså det är SÅ COOLT att du har hand om så många klasser i så många olika åldrar? jag kan inte ens variera lekar mellan min sjuåring och elvaåring... :$

Svar: haha åh, tack <3
polichinelle

Kommentera här
Upp