månadens gröna januari: billig snabbnudelramen med det du har hemma.

Tjänna friends! Sedan iförrgår är det ny vecka men sedan hela tjugofyra dagar sedan är det ny månad och ny månad betyder nytt tema i Månadens Gröna*!
 
*Månadens gröna är en vegetarisk matlagningsutmaning. Syftet är att tillsammans med våra läsare sprida gröna recept till alla som är intresserade av vegetarisk och vegansk matlagning.  Varje månad står en ny råvara i säsong i centrum – och kring den kan vi släppa loss vår kreativitet och skapa en massa goda vegetariska recept. Utmaningen är såklart öppen för alla och allt du behöver är en kamera och en vilja att laga mat. Tillsammans kommer vi att skapa en helt fantastisk vegetarisk receptbank! Här finns allt du behöver veta!
 
snabbnudlar ramen
Under januari är det Julia, som huserar (och briljerar) på Tuvessonskan, som är värd så det är i hennes inlägg du ska lämna ditt bidrag - som under januari går under temat billig vardagsmat. Ett extremt bra tema såhär mellan jul, nyår och vabbuari så jag ser väldigt mycket fram emot alla era bidrag!
 
Mitt bidrag ser ni här ovan: en uppiffad version av den klassiska 3 kronors-nudelpåsen som man, om man är riktigt snäll, skulle kunna likna vid en ramen. En nudelsoppa av och på det du har hemma helt enkelt!
 
SNABBNUDELRAMEN
 
IMG_9704 copyDu behöver:
  • En påse snabbnudlar med valfri smaksättning (jag har testat olika vegetariska varianter och alla funkar bra men kryddstark eller svamp är en personlig favvo)
  • Japansk soja
  • Sesamolja
  • Limejuice
  • Koriander
  • Valfria grönsaker du har hemma (jag hade ärter, gröna sojabönor, plommontomater och en halvskrumpen morot men ta det du hittar i kylen. T.ex. purjolök, mjukkokt ägg, broccoli, kål, haricot verts, gurka, örter, böngroddar, champinjoner, sockerärter o.s.v- allt gott funkar!) 
 
Vill poängtera att jag vet att sådana smaksättningar, såsom sesamolja, kanske inte räknas som en billig råvara men med tanke på hur lite man använder så rekommenderar jag att man köper på sig flaskor med olika smaksättningar då och då, när man känner att man kan unna sig - de räcker superlänge och gör otroligt mycket för att kunna skapa variation med små medel. Små förpackingar av örter kostar typ 6-7 kr, rekommenderar verkligen att köpa på sig ett gäng olika och ha hemma.
 
IMG_9712 copyKoka snabbnudlarna enligt anvisning på förpackningen (har dock aldrig varit med om att det varit annat än tre minuter som gäller). Under tiden tar du fram skålen du ska äta nudlarna i och måttar i 2 msk japansk soja, 1 tsk limejuice och 1/2 tsk sesamolja i botten. Rör ned kryddpåsen som kommer med nudlarna tillsammans med 1 msk fryst koriander (eller färsk såklart) Blanda ned 1 dl av kokvattnet från nudlarna och veva runt. Häll av resterande vatten från nudlarna i och lägg sedan dem i skålen.
 
hemgjord ramenToppa med dina grönsaker! Och sedan är det liksom klart.
 
ramensoppa snabbnudlarBåde godare, mer konsistensrikt samt instagramvänligt än bara de vanliga törra nudlarna liksom. Jag serverade även med en klick turkisk yoghurt, lite sesamfrön och srirachakluttar men i ett sådant här "recept" gör man ju verkligen som man vill/vad man har tillgång till. De är ju typ de bästa recepten. 
 
snabbnudelramenYes yes! Se till att testa och se även till att kolla in alla bidrag hos Tuvessonskan! Det ska åtminstone jag gör. ÄLSKAR BILLIG OCH GOD MAT!! Häpp'åre!
 
Du kanske även gillar

Soppan jag lagade minst två gånger i veckan som student 
☆ Overnight lentil burgers
☆ Mina bästa tips för att käka billigt
☆ Krämig linssoppa på fyra ingredienser
☆ Att göra sushi på grötris (obs, skrevs innan jag jobbade med sushi - nu vet jag att jag rullar på fel håll i inlägget)
☆ Hur man planerar och äter utifrån en veckomatsedel

Månadens gröna | |

#1 Daniella Chanelle

😍😍😍😍😍 Älskar nudlar

Svar: JAG MED
polichinelle

#2 Oscar

Häpnadsväckande hur du kan få något så pass enkelt att se så himla gott ut. Sist jag gjorde nudelsoppa blev det rätt "meh". Får gå på't igen.

Svar: yey, tack! testa denna vettja, och ös på med chili om du vill ha ännu mer hetta.
polichinelle

#3 Nastasja

Fa-an vad gott det ser ut. Är det något jag saknar så är det alla goda snabbvarianter av pasta som inte finns i glutenfri version. Men kanske att man kan byta ut mot glas- eller risnudlar! Får testa :)

Svar: åh fattar det. glutenfri pasta är ju så dyrt också :-((
polichinelle

#4 Rebecca

Fy tusan vad gott!

#5 Tapet

Vilka snygga bilder, vad har du för kamera?

Svar: tack! en canon 600d men det är ju objektivet som gör fotona (förutom fotografen och inställningarna dårå). jag fotar med ett fast från sigma på 30/1,4.
polichinelle

#6 Helly

Oh ah! Lätt min favvo detta ju. Snabbt enkelt och så gött för att en bara slänger i det en gillar!

Svar: exakt! älskar recept där man utgår från kylskåp och smaklökar istället för att behöva gå en extra gång till affärn.
polichinelle

#7 Beata

lagade detta igår med pga dig! så gottt!

Svar: åh men kul! hoppas du gillade det!
polichinelle

#8 Beatrice

Men åh, typ precis såhär har jag också börjat göra med mina snabbnudlar! Gillar att ha tunt skivad rödlök till också, tips! Även vårlök är gott, och FÄRSK BASILIKA! Det är iofs inte särskilt billigt, men om det av någon anledning finns hemma (typ den där behövde vi till en rätt och så finns de små bladen kvar, typ).

Svar: rödlök får jag lägga till nästa gång, låter asgott! ja men precis, färska örter är queen att ha till/på <3
polichinelle

#9 elin

Din blandning soja + ingefära + lime + koriander + nudelkrydd + nudlar gör jag ALLTID nuförtiden (minns att jag läst det här i bloggen för nåt år sedan eller två). Tips också (som mycket väl kan ha kommit från dig i det gamla inlägget hehe) är ROSTAD LÖK! svingott på nudlarna!

Svar: haha ja! visste inte om nån kom ihåg det, dessutom nämndes det bara i ett tipsinlägg bland mycket (http://polichinelle.se/2015/february/uppiffade-nudlar-hasselnotsris-broccolisoppa-forvrangda-agg.html) så tyckte det förtjänades en repris. vad kul att du anammat det!! tack för du läser elin <3
polichinelle

Kommentera här
Upp