coconut grove dag 2: från salsa, parad och takterass till irish coffe, amerikansk fotboll och bjudvin.

IMG_7444 copyVälkommen till andra dagen i Miami! Vi befinner oss alltså i stadsdelen Cocount Grove, vaknade i lite panik av brandlarm kl 04:00 (varför händer det alltid oss på hotell?) men det stängdes av och vi somnade om. Nu är vi på väg mot frulle.
 
IMG_7449 copySom skulle intas på den här dygnet runt-öppna kombinationen av café och tvätteri, Mary's Coin Laundry & Deli. När Bönne berättade om den så såg jag något hipstrigt ställe med massa folk med små mössor ovanför öronen sitta längs med borden, men så var inte fallet. Man fick sitt kubanska kaffe i en plastmugg, beställde mackor som såg ut såhär och stället kryllade av mc-åkare. Trevliga sådana. Med fastsydda "sorry if my loud pipes disturbs your phonecall"-patches på jackorna. En av dem bjöd oss på påtår samt massa tips på vad vi skulle göra i området.
 
IMG_7451 copySedan hoppade vi på en buss till Little Havanna. Visste inte var vi skulle av, så fick vänta tills någon mer engelskspråkig klev på bussen (alla andra, inkl chafffören, talade bara spanska).
 
IMG_7452 copyJag och stadens maskot: tuppen! OBS att jag tog av mig jackan här för att få en mer semestrig bild, IRL var jag svinsur över den kyliga temperaturen.  
 
IMG_7456 copyNär Björn frågade om vi skulle gå till Domino park tyckte jag det lät mysigt. Såg inte ett tält med dominospelade gubbar framför mig när han frågade dock... kände mig LITE LÄTT malplacerad.
 
IMG_7457 copySå vi gick och drack förmiddagsöl istället.
 
IMG_7463 copyHamnade på ett litet hak där typ alla var stammisar utom vi. Vi bondade med den dansande mannen i kamuflage och några minuter senare (och efter mycket övertalning) var det jag som var där uppe och dansade någon slags... salsa. Varför inte Björn fotograferade detta ställer jag mig extremt besviken och konfunderad till. Tur att typ hälften av alla andra på baren filmade.........
 
IMG_7464 copyBlev bjudna på öl och fick välja musik från jukeboxen. Bjussiga ställen vi hittade den här dagen ändå!
 
IMG_7477 copy
Vi hade omedvetet tajmat in den årliga paraden så såklart stannade vi och kikade en stund.
 
IMG_7482 copyÄntligen värme! Vi firade med fruktig sorbet.
 
IMG_7484 copyTillbakatrask till bussen mot hotellet...
 
IMG_7485 copy...där vi åkte upp till taket pga reason ↑
  
IMG_7488 copyKöpte apelsinöl och peppade bad i den påstått uppvärmda poolen. Den påstått uppvärmda poolen var dock ca 14° varm så doppet uteblev.
 
IMG_7493 copyIstället bara sol och öl. Stackars oss.
 
IMG_7494 copyPå kvällen bestämde vi oss för att gå på sportbar för att se en slutspelsmatch i amerikansk fotboll. De hade rimliga grejer på menyn.
 
IMG_7495 copyJag skippade dock den lille burgarn och åt en större variant med avokado och majs bland annat.
 
IMG_7502 copySatt här matchen ut så fick ju hålla igång beställandet för att få ha kvar bordet. Rimlig anledning för irish coffee, inte sant?
 
IMG_7511 copyEfter matchen traskade vi runt en stund för att hitta något ställe att köpa lypsyl på. Sedan kom vi på att vi bara ätit glass och druckit öl till lunch så att vi rimligen borde äta en gång till innan vi gick hem. Vi styrde därför kosan mot BOHO, ett ställe som jag fått tips av flera läsare att besöka while in Miami. 
 
IMG_7506 copyIMG_7504 copyTackar för det, för vi delade nämligen en svingod mozzarellapizza.
 
IMG_7510 copyKyparen missförstod Björns ölbeställning så vi fick vin som plåster på såren. De gav mig ett glas rosé "because ladies love that" och det var slutet på den här sjukt bjudiga dagen :-D
 
Resor | |

#1 hanna, förbanna

älskar hur Björn tittar på dig på bilden vid paraden, så mycket kärlek i blicken <3

Svar: <3 <3 <3
polichinelle

#2 Nastasja

Så kul att se bilder från en plats jag aldrig ser cirkulera i mina medier! Och förstår verkligen ditt humör gällandet vädret; jag kan inte heller sansa mig när en betalt sjuka pengar och det inte ens kan vara varmt när det ska vara det.

Svar: ja men exakt!! fick trösta mig med att vi åtminstone inte satt i regn på något all inclusive-hotell på en charter...
polichinelle

#3 Beata

men vad härlig resa!!!! sol <3

Svar: JA! <3
polichinelle

#4 Jenny

Låter som en härlig dag trots att det verkar som att knappt något alls blev som det var tänkt. Håller med Hanna här ovan också, så härlig bild på dig och Björn. Ser så himla kärleksfullt ut att man änna blir glad.

Svar: åh fino, tack! det var en fin stund i livet där när solen kom :-D
polichinelle

#5 Rebecca

fy tusan vad mysigt! little havanna är magiskt.

Svar: verkligen! så himla skön *vibe*
polichinelle

Kommentera här
Upp