vegetarisk veckomatsedel #55: vitkålsburrito, sojawok och ett perfekt måttrecept på mina kolsyrade linsbiffar.

IMG_0482 copyHär kommer veckans braiga käk! Inget som helst att klaga på måste jag säga, trots att fokus var på att rensa kyl och frys. Lyckades till och med ta lite mått på de kolsyrade linsbiffarna, så ni som efterfrågat det: you're welcome <3 Nu kör vi.
 
IMG_0402 copy
Måndag: VITKÅLSBURRITO MED BULGUR OCH GRÖNSAKER
 
IMG_0405 copyEtt himla enkelt och gott recept! Bara att steka (quorn)färs i goda kryddor, koka bulgur, hyvla morot och hacka rödlök. Och så servera alltsammans i ett vitkålsblad tillsammans med lite vitlöksyoghurt, sriracha och koriander.
 
IMG_0421 copyÄt med händerna för bästa tandkrisp!
 
IMG_0441 copy
Tisdag: SOY- & SWEET CHILI-WOK MED GRÖNSAKER OCH RIS. Enklast möjligast: stek valfria grönsaker (t.ex. morot, färsk broccoli, vitkål och svamp) i japansk soja och peppar. Häll på en halv flaska soy- & sweetchili-sås (jättegod, rekommenderas - men du kan såklart använda dig av soja och sweet chili också om du vill) och låt det koka in en stund. Servera med jasminris.
 
IMG_0471 copy
Onsdag: GRILLAD PAPRIKA-PASTA MED SVAMP OCH BROCCOLI (VEGANSK). Ett supersnabbt, enkelt och gott vardagsrecept som jag tänkte lägga upp under kommande vecka! :-D
 
IMG_0502 copy
Torsdag: KOLSYRADE LINSBIFFAR MED VITLÖKSBRÖD OCH STUVAD SPENAT. Jag har flera gånger pratat om mina två bästa knep för perfekta linsbiffar som håller ihop, inte fastnar i stekpannan och är jättegoda: att 1) inte koka linserna, utan bara blötlägga dem över natten samt 2) addera lite kolsyrat vatten som bindemedel i smeten. 
 
Jag har dock varit dålig på att berätta exakta mått, utan bara hummat lite granna. Här kommer därför ett tydligt recept med MÅTT. Följ detta och du lär ej misslyckas med linsbiffar igen. 
 
För 10 biffar

Kvällen innan: Lägg 2 dl röda linser i en bunke. Häll på vatten så det täcker linserna och täck över bunken med plastfolie. Ställ in i kylen över natten.  

IMG_0485 copyNär middagen är kommen: häll av vattnet och sila linserna rätt så noga. Tillsätt 1,5 msk paprikapulver, 1/2 msk spiskummin, en nypa chiliflakes och en nypa socker. Hacka en liten gul lök och en vitlöksklyfta och tillsätt i bunken tillsammans med 1 dl kolsyrat vatten. Mixa till en slät smet. Salta och peppra.

Häv i ca 1/2 dl fryst persija. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Klicka ut smeten med en vanliga sked, en dryg matsked per biff blir lagom.  Stek någon minut på varje sida på relativt hög värme (jag hade 4:an av 6 värmelägen) tills stekyta uppstår. Tillsätt mer olja vid behov. Teststek gärna en biff först om du orkar. Idiotsäkert!

IMG_0514 copy
Servera med vad du vill! I pita, till pasta, ris, sallad. Tänk falafel liksom. Jag åt mina med stuvad spenat och vitlöksbröd pga tema kyl- & frysrens.  
 
Fredag: OSKARSHAMNS-SUSHI. Sex bitar vegetariska futomaki och åtta bitar av färska vårrullar, vegvarianten såklart. Mmmm. 
Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Wilda

Men ÅH vitkålsburritos ser ju bara helt galet gott ut! Vill ha!

#2 Anonym

stort tack!

#3 MALIN SUNDIN - MOM TO BE

Åh vad smarrigt allt såg ut :)

#4 malin

mums mums!

#5 Ingrid

Tack så mycket för att du la upp måtten på linsfalafeln! Ska testa att göra det igen någon dag. /mvh en som misslyckats med dina linsfalafel

Svar: oohh pressen nu då! hoppas du lyckas bättre, annars får du återkomma med vad som blir fel så ska jag försöka klura och hjälpa <3 tack för du läser!
polichinelle

Kommentera här
Upp