veganvardag: grillad paprika-pasta med svamp och broccoli.

Ibland vill man vara innovativ, kreativ och påhittig i sitt matlagande. Komma på nya kombinationer, smaksättningar och joxa runt. Ibland vill man inte det. Ibland vill man bara att smakerna ska vara välkända, tillagningsprocessen simpel och hela anrättningen snabb och vardagsvänlig. Tillhör ditt sinne idag kategori ett: move on, inget i det här inlägget kommer att tilltala dig. Är du däremot sugen på något väldigt icke-avancerat, fast ändå gott (och djursnällt!) - kolla vidare.
 
IMG_0478 copy
 
VEGANSK GRILLAD PAPRIKA-PASTA MED SVAMP OCH BROCCOLI
 
IMG_0442 copy
 
Du behöver
  • 3-4 grillade paprikor (färdiga på burk funkar prima)
  • ca 8-10 små champinjoner
  • ca 8-10 frusna broccolibuketter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 dl havregrädde
  • Chiliflakes, salt och peppar
 
IMG_0449 copy
 
Gör såhär
 
Koka spagetti. Dela svampen och pressa vitlöksklyftorna i en upphettad stekpanna. Stek i oljan från paprikorna ca 10 minuter. Det ska lukta gott innan du går vidare med nästa steg. Häll då i ett gäng frusna broccolibuketter tillsammans med salt, peppar och en nypa chiliflakes. Tillsätt vid behov mer paprikakolja. Stek en stund till. Häll sedan på ett paket havregrädde. Smaka av såsen. När du är nöjd: tillsätt al denne-kokad pasta och veva runt.
  
IMG_0471 copy
Klart!
 
IMG_0476 copyToppa med lite persilja, rostade solrosfrön eller annat du gillar. Eller ät bara som det är! Smaklig, snabb och enkel spis.
 
Äta | |

#1 Oscar

Tillhör definitivt kategori två för närvarande. Är så otroligt less på att laga mat, så vill bara laga snabba grejer. Detta vore därför perfekt om det vore så att jag var lika förtjust i pasta som alla (!) tycks vara. Det ser gött ut på bild, men de få gångerna jag käkar det blir jag alltid så otillfredsställd. Men skam den som ger sig... eller nåt.

Svar: (förlåt för caps men) GILLAR DU INTE PASTA?! trodde pastahatare var en ren och skär myt. förlåt men förstår inte, kan knappt acceptera :))))) du kanske inte bara hittat din sort än? tortellini eller ravioli eller lite mer fylld pasta kanske är din grej mer?
polichinelle

#2 Lise

vilket bra recept! enkelt och verkar gott, ska helt klart testa. tacka!

Svar: tack för du läser!
polichinelle

#3 Lina

Det här låter supergott! Visst finns det en charm i att laga mer avancerat och testa nytt då och då, men i vardagen så är jag verkligen 100% team snabbt, enkelt (men såklart ändå yummy).

Svar: håller helt med dig, 100% <3
polichinelle

#4 Annie - lättlagat vegokäk

Tack för inspirationen med grillad paprika! Det var för himla länge sedan jag använde det!

Blir helt chockad av pastakommentaren av Oscar :'( :'(
Pasta är ju LIVET. Jag misstänker att han kanske saltar för dåligt, kokar pastan för länge och har tråkiga såser. Annars kan man inte ogilla pasta!!!


Svar: haha! menar det. grillad paprika är så jäkla najs. saknar fortfarande en philadelphiaröra vi gjorde med den till veckans maki när jag jobbade på sushistället. måste nog ge mig på en sådan framöver!
polichinelle

#5 Oscar

@polichinelle Hehe. Föredrar helt enkelt ris (jasminris!), andra matgryner och rotfrukter. Har testat alltifrån fjärilar, penne, fusilli, tagliatelle och vanlig spaghetti och makaroner. Men inget av det är nåt jag går och längtar efter. Äter pasta kanske... en gång var tredje månad.

Är rätt nyfiken på bönpastan Cotelli som jag fyndade för en femma (fråga mig inte varför jag köpte trots att jag inte är ett fan av pasta!), dock. Men ja, fylld kanske vore nåt att ge sig på. Nåt förslag?

@Annie Saltar för dåligt är det väldigt troligt att jag gör, men själva kokningen tycker jag att jag har snitts på. Men vad vet jag. Skulle behöva bli bjuden på en grym vegetarisk sås och pasta känner jag.
Svar: ....måste först hämta mig från info om hur sällan du äter pasta, sen kan jag svara.
ok... fem min senare: fynd är alltid bra anledningar att testa nya grejer! jag har testat risentas bönpasta (http://polichinelle.se/2015/april/bonpasta.html) och trots att den var god har jag faktiskt inte köpt igen. borde kanske bli bättring på den punkten.
polichinelle

#6 malin

pasta är livet. inte för att skamma oscar nåt mer, men jaaa, jag förstår inte riktigt heller. (förlåt oscar, om du läser det här, fattar att du är less) för som sagt. pasta = life! och tack för recept, lovisa!

Svar: varsågod! <3
polichinelle

Kommentera här
Upp