tisdagsfödelsedagspartaj med lyxsushi och shuffleboard.

VSCO Cam-17
För exakt en vecka sedan såg jag ut såhär. Ser lite uppstoppad ut men det var nog för jag tog ett inåt-andetog precis när fotot trycktes av.
 
VSCO Cam-14Det var åtta våriga plusgrader i luften men cykeln stannade och fick böjt styre av stormvindarna på väg till skomakaren.
 
VSCO Cam-15Jag fick ett gulligt handskrivet kvitto och ett löfte om att mina jobbsandaler skulle vara lagade och klara för hämtning om två dagar.
 
VSCO Cam-12
På väg till Willys fick jag sms från pappa som åt lite bulgogirester jag lagat till söndagslunch när jag var hemma i Oskarshamn <3
 
VSCO Cam-13Min egen lunch blev en kvick variant med tvåingrediensers-wok. Typ. Strimlad vitkål och ångkokt broccoli som wokas snabbt i japansk soja och ingefära. Serverat med solrosfrön och srirachakluttar. Mycket godare än vad man kanske tror.
 
VSCO Cam-18Framåt sena eftermiddagen slog jag in ett paket till en person som fyllde år denna dag.
 
VSCO Cam-19
Jag mötte upp Therese och födelsedagsungdomen Jonas på FP för en bärs. Jonas förevigade sitt paket eftersom han var så imponerad av min klippteknik. 
  
VSCO Cam-1Glad för Darth Vader-nyckelring som sig bör!
 
VSCO Cam-2När klockan slog sju fick vi möta upp Melissa, ta av oss skorna, tvätta händerna på ljumna handdukar och sätta oss på golvet med fötterna på våningsplanet under. Det var nämligen dags för lyxsushi på Saiko.
 
VSCO Cam-5Vi beställde in massa gott: kimchi, edamame, ciderfatsake och 30 bitars sushi. När jag åt lyxig sushi senast blev jag så besviken på den vegetariska, så jag kände att är det nån gång jag ska bryta mitt icke-fisk ätande så är det kanske på restaurangen som vunnit World Cup Sushi 2013.
 
VSCO Cam-3Men egentligen hade jag nog inte behövt det, för de vegetariska bitarna var nog faktiskt mina favoriter - trots att de lät ganska enkla i sina smaker. Första gången jag inte doppade sushin i soja för övrigt - den var penslad med den *exakta* mängd soja som behövdes (aka Jiro dreams of sushi ni vet?) och faktum är att det faktiskt räckte. Micket gott!
 
VSCO Cam-6Efter sushin mötte vi upp Fuego och drog för att spela lite shuffleboard.
 
VSCO Cam-9Gissa vilka som vann? #teamstatueofgoat
 
VSCO Cam-10Sedan avslutades kvällen med mensprat på Häng Bar. Grattis på födelsedagen Jontis!
Allt det där som kallas livet | |

#1 Oscar

Jag bara älskar snygga, handskrivna, posters (syftar på skomakarn's) i klassisk stil! Så sällsynt these days. Det är lite som ett hantverk. Har försökt lära mig, men det är så förbaskat svårt.

#2 Oscar

Det är så snyggt och charmigt med handskrivna skyltar (syftar på skomakarns)! Sällsynt these days.

#3 Ellen

1, du är så himla fin! och 2, sushi, vad är grejen med det? tänker jag en endast tanke om att det vore gott så kan jag inte sluta tänka på det sen? jag dreglar! har exempelvis redan planerat in sushilunch med mamma på fredag, hehe. så knäpp grej liksom, hur fängslande det är?

Svar: 1. TACK! 2. min teori är följande: sushi är oersättningsbart. jag menar, blir man sugen på pommes så kan man äta chips istället om man har det till hands. blir man sugen på pasta så kan man äta nudlar. blir man sugen på chips så kan man äta popcorn. blir man sugen på pizza så kan man äta hamburgare. lite så liksom. sushi går liksom inte att ersätta på samma sätt, eftersom smakbilden av söt, syrligt, starkt och umami är så originell på det sättet. vad tror du? kan det ligga något i det? ps. käkar ni på atara då? har de fortfarande kvar sin buffé för typ 100 spänn (VILKET FOLK I OSKARSHAMNSGRUPPEN TYCKTE VAR FÖR JÄVLA DYRT eftersom de höjde från typ 80 spänn. 100 spänn för oändligt med sushi? på restaurangen jag jobbade på kostade 8 bitar 105 spänn likosm...)
polichinelle

#4 madeleine dufva

du är så fin!
och sushin!!!! tack för tips, måste testa nästa gång jag åker ner till malmö. lät dröm ✨

Svar: tack!!! <3 3 <3
polichinelle

Kommentera här
Upp