morgonlistan.

GODER MÅNING. Här kommer en lista jag snattat från Matomspunnet som handlar om hur jag beter mig på morgonkvisten egentligen. Intressant för exakt alla!!!! 
 
 
När går du upp?
Måndag till torsdag (alltså mina jobbdagar) går jag upp någon gång mellan 6.30 och 7:00 beroende på hur många snooze det blir den dagen. Jag har åtminstone trappat ned till att bara sätta två alarm (6:27 och 6:44, onödig fakta: kan inte sätta larmet på jämna tal) men med snoozen så ringer det ganska konstant ändå. Fredag till söndag går jag upp när jag känner för det. Allt mellan 8:30 och 11.  
 

Vad är det första du gör varje morgon?
Plockar upp dagens kläder jag lagt utanför toaletten kvällen innan, tar med mig dem in på toan, skvätter kallt vatten i ansiktet, tar på deo, dagkräm och sätter i linser om jag känner för det den dagen. Medan deon torkar brukar jag bädda sängen och koka upp vatten till morgonägget.

Är frukost viktig? 
Japp. Här har jag svarat på en hel lista om mina frukostvanor!

Vad äter du till frukost? 
Jag vill förtydliga svaret lite på förra frågan. Vardagsfrukosten är viktig för mig, jag äter aldrig ingenting. Däremot är jag aldrig hungrig vid sju på morgonen utan det brukar bli ett ägg och ett glas jucie eller ett knäcke och ett glas jucie. Har jag gjort en smoothie kvällen innan slurprar jag i mig den. Det är det dock lite kallt för just nu, så jag har en tanke på att gå upp två snooze tidigare och göra gröt på morgonen medan jag fixar mig iordning. Får se hur det blir med den saken. Känns bra på pappret iaf.

På helgerna äter jag dock desto mer! Såhär kan det se ut då. Alltifrån melon med sked till kiwi i äggkopp, chiapudding, smoothie och mackor. Starkt kaffe med skummad iKaffe är dock alltid ett säkert kort!
 

Är du morgontrött? 
Om jag säger att jag vid varje julafton sedan typ 27 år tillbaka blivit liknad vid Kalle Anka i den här scenen, är det svar nog på frågan?  

Vad har du för alarm? 
Den som heter höjning på iPhone-väckarklockan. Inte för skrikig, däremot nästan manisk eftersom den ökar i volym pö om pö.

 

Hur ser en perfekt morgon ut?
Vaknar inte skittrött och klockan är max 9:30. Det finns avokado hemma. Och iKaffe så man kan göra starkt kaffe med skummat på topp. Solen lyser in genom fönstret så man blir sugen på att hoppa ur pyjamasen och göra något vettigt utav förmiddagen. 

Tillägg: har drömt något roligt under natten också (se fler utdrag från min gamla drömdagbok här).
 

Vad är det bästa med morgonen?
Ny dag nya möjligheter!!!

Hur går du klädd på morgonen? 
I något mjukt (oftast pyjamas+hoodie) + glasögon.

Q/A:s och listor | |

#1 Amanda Jona [SPONTAN]

Verkligen så kul att få läsa! Själv måste jag ställa alarmet antingen 00 eller 30, lite märkligt det där ändå, haha ;)

Svar: haha, har fått den reaktionen av många också - att de aldrig skulle kunna sätta på annat än jämna klockslag :)
polichinelle

#2 emma

okej, två frågor:
1. 6.44 är väl ett jämnt nummer? (eller? det är det i min värld i alla fall..)

2. deo PÅ MORGONEN??? UTAN ATT DUSCHA??? GÖR FOLK SÅ? är chockad på riktigt.

okej det blir visst en tredje fråga också :-) kan du inte skriva ett inlägg om drömmar och mål i livet, typ 20 grejer som du hoppas på att få uppleva innan du dör? (kanske superfjantig fråga men jag ÄLSKAR att höra vad folk drömmer om + börjar bli orolig att allt roligt redan har hänt och att vid 25 är ungdomen slut..:-()

Svar: haha, lol - absolut. jag menade jämna klockslag, där är ju 6:45 jämt liksom. deo på morgonen - ALLTID. pallar inte duscha på morgonen, så det gör jag på kvällen och sen tar jag deo på morgonen. inga konstigheter! man hinner ju inte svettas så mycket på nätterna ändå. på sommaren kan man ju bah tvätta av sig lite innan.
tredje frågan påminner lite om inläggsserien jag skrivit om min bucket list (https://www.google.se/search?sitesearch=http%3A%2F%2Fpolichinelle.se%2F&q=bucket+list&gws_rd=ssl) nu var det dock länge sedan jag skrev ett sådant. jag skriver upp det som idé och så kan jag sätta ihop alla punkterna och se om jag bockat av någon. tack för du läser emma! pöss!!!
polichinelle

#3 Hanna - Ackribi

Hej! Hittade precis hit oc här verkar ju mycket fint. Tror jag stannar!
Kramar

Svar: så fint! välkommen!
polichinelle

#4 Emelie

Gulle dig! :>

Och dina glasögon är typ de finaste jag vet, du passar så himla bra i dem!!!

Svar: TACK! <3
polichinelle

#5 Oscar

Tillskillnad från dig är jag himla dålig på att variera min frukost. Dels är jag så förtjust i det jag satt som standard, men också för att det går på rutin och att jag vet ganska exakt hur lång tid det tar att genomföra allt.

Du bär upp de där glajjorna med bravur, för övrigt!

Svar: tack för glajjkompli! vad har du för standard? det är ju smidigt med ovariation; då lär man sig ju exakt hur lång tid allt tar, från framplockning till käkande, och kan därmed effektivisera sin morgon. = värt!
polichinelle

#6 hanna, förbanna

rolig lista - tror jag snor 'en! ;) älskar att din hjärna tyckte att potatisgratäng mellan troslagren var en bra idé <333

Svar: ja men gör't! och haha: jag vet. så jävla sjukt. hur händer sådant i hjärnan egenligen? :O
polichinelle

#7 Vicky

klart man har deo på morgonen oavsett om man duschat eller ej (mest svar till ovanstående kommentator hallå)

Svar: EXAKT
polichinelle

#8 Ronette

Den runda träbrickan! Varifrån? Second hand säkert? Letat efter så länge känns det som..

Svar: hmm, tgr tror jag! fast länge sen tyvärr.
polichinelle

#9 Ronette

...Är förövrigt likadan det där med att inte kunna sätta larm på jämna tal. Finns nåt så läskigt över att vakna prick nånting, typ prick 8.

Svar: haha, ja precis. har alltid varit så, sålänge jag ställt klockan själv :-)
polichinelle

#10 Ljuva Julia

haha, reagerade mest på Emmas kommentar - jag har ALLTID deo på morgonen och duschar ALDRIG på morgonen, det tar för lång tid, haha >.<


Svar: haha relaterar fullt ut!
polichinelle

#11 Sara

Jag brukar nästan känna mig mer svettig efter natten än efter dagen så duschar alltid på morgonen, tänker att det måste vara väldigt olika hur varm man blir när man sover med tanke på att många ändå duschar på kvällen? Roligt hur hälften är helt för och hälften helt mot i kommentarsfältet :) Skulle inte kunna tänka mig att sätta på vanliga kläder innan jag duschat på morgonen men verkar väldigt smidigt!

Svar: jo det är iofs sant. kan relatera på sommaren, men inte såhär i vintertider liksom.
polichinelle

#12 Nastasja

Haha jag fastnade också för deokommentaren längre upp. Känns givet att ta deo för dagen innan en går ut liksom?

Du är så jävla snygg i brillor Lovisa!!

Svar: menar det?! *fresh n flowin* TACK!
polichinelle

#13 Oscar

@polichinelle Kör på en mix av havregryn, solroskärnor och pumpakärnor som jag rostat i ugnen. Detta käkas tillsammans med havredryck, ett tärnat päron (KAN bytas ut ibland), massa kanel och ett ägg vid sidan av. Och en kopp te såklart. Rätt grå frukost alltså.

Svar: det lät ju inte alls grått, utan snarare riktigt lyxigt. egenrostad müsli liksom <3
polichinelle

#14 malin

haha, plus en till på deon här! jag duschar i princip alltid på kvällen (efter träning) och då är det oftast snabb tvätt + deo som gäller de flesta morgnar. meeen, alla gör så klart som de vill :)

älskar för övrigt den här listan! gjorde den själv för ett par veckor sen. jag kan verkligen slå ett slag för gröt till frukost, särskilt nu på vintern. det är gott med varma grejer på morgonen!

#15 Ellen

Du passar så himla, himla bra i glasögon!

Svar: tack! DETSAMMA!
polichinelle

Kommentera här
Upp