miami south beach dag 2-3: nhl-hockey, en hjälte i cab, lite oväder och ett ovärderligt namnalternativ.

Jamen dåså. Då var vi inne på sluttampen av vår Floridaresa. Här spanas de två sista dagarna som tillbringades på och runt ikring South Beach.
  
IMG_7845 copy
Nästsista dagen började inte allt för illa.
 
En timme detta fick vi innan molnen tog helt överhand, ett ganska stadigt koncept denna resa. Moln moln moln.
 
Då gick vi hem till hotellet och bytte om till matchande outfit. Det var nämligen matchdag!
 
IMG_7854 copyEller snarare matchkväll, så vi kunde tillbringa några goda timmar med att strosa runt i staun.
 
IMG_7856 copyKäkade burgarlurre på Shake Shack, ett vad som visade sig vara fantastiskt - och inte bara för det helt otroliga namnet jag fick på min beställning, utan även för maten. Var först lite orolig eftersom vegburgaren var en portabellosvamp (brukar tycka det är att göra det lite enkelt för sig när restauranger bara slänger dit en stor svamp, eller ännu värre: en halloumiskiva) men vad jag missade var att portabellon inte bara friterad utan även Fylld Med Ost. Heaven. Både cheddar och muenster. En av de bättre burgarna i livet!
 
Slut på burgarnovell.
Av: Uivisha Hellström 14/2-2017, 29 år.
 
Efter maten tog vi en lång busstur ut till ett shoppingcenter och drack iskaffe med karamellsmak. Elisa var nästa namnförslag till mig.
 
Sedan mötte vi upp Magnus och hans son för att få lyxig skjuts till hockeyarenan. När vi bokade resan hade vi haft galna problem med att lösa transport till och (framför allt) från arenan pga allt i USA bygger på att man har bil. I Sverige hade man kanske tänkt tanken att sätta in någon typ av kommunalt färdmedel, men här: icke. TUR då att både vi och Magnus tackat ja till matchens fb-evenemang och att han i sann hjälteanda erbjöd oss skjuts både fram och tillbaka. Fantastiskt! Tack! 
 
Extra kul kuriosa var att Magnus berättade att bara några minuter efter han erbjudit oss skjuts ringde de från flygbolaget och erbjöd uppgradering på resan. Ibland jobbar karman snabbt alltså :-D
 
IMG_7858 copyFramme vid BB&T Center.
 
IMG_7860 copyOch här var allt frid och fröjd i ungefär tio minuter. Sedan gick solen ned och helt plötsligt blev det väldigt tydligt att det var januari och vi skulle in i en ishall. Bläddra här gärna tillbaka till bild nr fyra i detta inlägg och förstå min ångest.
 
IMG_7865 copy
Jag mådde vidrigt ända tills jag köpt en varm choklad, fått en "oh you poor thing!" av kassörskan, ett gäng medlidande blickar samt signat upp för ett nyhetsbrev (samt tvingat Björn att signa upp för ett) bara för att få belöningen: en halsduk att vira runt benen. Tacka fan för vinsten iaf, 5-2.
 
När vi kommit hem till Ocean Drive var tröttheten ett faktum, men faktumet att det var sista kvällen fick oss ändå att gå ut på det kubanska kaféet för en corona lime att avsluta aftonen med.
 
IMG_7877 copyMorgonen efter: långpromenad för att förebygga restless legs på planet hem.
 
IMG_7894 copyTyvärr kom det ett litet skyfall mitt i promenaden. HAVET though? Vilken jäkla kulör.
 
IMG_7886 copyPositivt med skyfall är att de åtminstone brukar vara ganska så snabbt övergående så efter att ha tagit skydd vid en affishtavla gick vi hemåt igen.
 
IMG_7896 copyMot frullen!
 
IMG_7898 copyOch några sena inköp.
 
Och det var väl ungefär det som hanns med denna förmiddag innan vi började den långa resan hemåt igen. Miami, Oslo, Köpenhamn, Malmö. 
 
 
Resor | |

#1 Emelie

Jag säger bara.. WOOOW..
Och fyfan, förresten. Det GÅR verkligen inte att ha roligt samtidigt som man fryser, hur mycket man än vill det. Distraktionen är för smärtsam. Det går liksom inte. Tack och lov att du fick en halsduk i utbyte mot spam (som du förhoppningsvis kan sätta i skräpposten om det blir jobbigt) och har fina minnen av ivet utanför ishallen <3

Svar: menar det! för hungrig eller för kall: livet destroyt. men som tur var hjälpte halsdukarna!! konstigt av mig att inte kunnat förutspå att det skulle vara kallt i en ishall i feburari dock, oavsett stad man är i..
polichinelle

#2 Ellen

Även om moln - SÅ himla fina vyer??? MVH hon som knappt vart utomlands :)))

Svar: vyerna var magiska! :-D
polichinelle

#3 Ronette

Älskar att ni drar på er liknande outfits och går på matcher! Har ni alltid haft det som intresse var för sig eller är det liksom en grej som ni skapat tillsammans?

Svar: haha :-D nä, det var björns först och som jag, i klassisk flickvänsanda, har anammat......
polichinelle

#4 malin

alltså, ja! färgen på havet!!! jag fattade inte först att det var havet. galet!

Svar: samma här! och jag var ändå där!!!
polichinelle

Kommentera här
Upp