miami south beach dag 1: en dejtig fredag med sushi, taco och drinkar av varierande kvalité.

IMG_7782 copyHoppas ni inte tröttnat för ännu har vi ett par Floridainlägg kvar att beta av! Här är det fredag och vi har vaknat upp första natten på South beach i Miami. Vårt hotell öppnade inte för frukost förrän klockan nio så vi började dagen med strandpromenad.
 
IMG_7779 copy
Kunde varit lite mindre jättemolnigt men ändå ingen supersmärtsam dagsstart det här.
 
IMG_7794 copyEfter frukosten traskade vi runt lite ytterligare. T.ex. på Urban outfitters. Jag köpte ett par vantar like a true sweden.
 
IMG_7797 copyNär det var dags för lunch valde vi sushi och det här är faktiskt enda gången jag blivit rejält besviken på Zagat  (en väldigt bra recensionssida). Vi brukar kolla upp restauranger och matställen där om vi är i städer som finns representerade och det har aldrig gjort mig så besviken förut. Jag tog iaf en geshiaroll eftersom jag ville slå på stort och ta den lyxigaste rullen som erbjöds. 
 
IMG_7799 copyFöga anade jag då att det knappt ens var sushi pga knappt något ris, rullad i typ rättika och bara... fel. Blev inte ens lite mätt heller. Suck. Ska dock inte sälja stället allt för mycket; Björn älskade sin rätt. Vi enades senare om att det här med vegetarisk sushi, åtminstone "finare" sushi, är knepigt. Tofu, avokado och wakame i all ära men det är få gånger jag ätit riktigt god "finsushi". 
 
IMG_7805 copy
Nåväl. Efter jag tröstshoppat lite var det dags för fika. Valde de mest brödiga kakan som fanns för att stilla hungern som inte sushin lyckats med.
 
IMG_7807 copyDet här såg kanske, till skillnad från sushin, inte mycket ut för världen men fy SABLARNS så gott det var. Återigen en Zagatrekommendation. Vi beställde varsin cuban coffee, jag tog min med mjölk och blev först väldigt förvånad när jag bara fick in en kopp het, skummad mjölk. Sedan kom själva espresson att fylla på med själv. Drömskt gott.
 
IMG_7810 copyEfter fikat tog strandpromenaden vind.
 
IMG_7815 copyJacka och braller på!
 
IMG_7812 copyOch så dagens andra strandpromenad. Lylllos mig som fick gå med detta gullefjun <3 <3
 
IMG_7818 copyVi gick och gick, ända tills solen gick ned. Vilket den iofs gjorde ganska tidigt. Det var ju ändå januari.
 
IMG_7820 copyFredagskvällen blomstrade. Att man blev drinksugen var ju inte så himla konstigt.
 IMG_7824 copySå... mot förnuft, känsla och all sunt vetande gick vi in på en av hotellbarerna längs med Ocean Drive - turistgatan i art deco-området som vimlar av inkastare. Skyltarna (och inkastarna) skrek om Happy Hour så vi tänkte okej då, vi testar 2 för 1-drinkarna. $12 är ju ändå inte så farligt för två drinkar.
 
För att göra en lång historia kort: vi fick drinkarna. De var ganska äckliga. Notan kom. $30 dollar. Vi ställde oss frågande till servistrisen. "Jaha! Förstod ni inte att ni skulle beställa SAMMA drink för att det skulle gälla?" (vilket man kan tycka att antingen skylt eller servitris kan upplysa om - tydlig efterkonstruktion). Att också ta sig friheten att lägga på $17 som "serviceavgift". Och sen förväntas dricksa dessutom. Ställer mig också frågande till att en restaurang tappar bort ens bankkort... Vilket dock kom till rätta. Och vi kunde då betala de där tolv dollarna, och inte ens spänn mer. 
 
Visst, fattar att det inte den enskilda servitörens fel men själva systemet är ju helt sjukt. Det är liksom byggt på scams. Är glad att vi kom så lindrigt undan när man läser skräckexempel andra råkat ut för. Kolla filmen själva. Helt sjukt.
 
IMG_7826 copyDen upplevelsen tog bort lite känsla, MEN inget ont som inte för något gott med sig!! :-)) Dvs dessa drinkar. Vi tog oss bort från Ocean Drive och in på ett helt magiskt stället där jag drack mitt livs godaste drink. På redigt. KOSTA VA D KOSTA VILL!!  
 
IMG_7829 copysvJag tog en Irish clover med irländsk whisky, nån slags vermouth, grapefrukt, blåbär, citron och äggvita. Björn tog en med bourboun, veteöl och citron bland annat. Njutet. Vi drack så sakta vi kunde för att kunna sitta kvar så länge som möjligt.
 
IMG_7831 copySedan: mer alkoholromantisering!!! Biljard och öl. Jag hade två chanser på eightballen så hade kunnat VINNA för mot Björn för första (och troligtvis enda) gången. Men icke. 
 
IMG_7833 copySedan skulle vi avsluta kvällen med att äta taco. Vi köpte varsin, fick en chock över storleken (inte den positiva varianten) och jag drack min första coca-cola på kanske ... 3-4 år? Om inte mer. Sedan slutar bilderna men kvällen slutade egentligen med att jag krängde (<--- i bemärkelsen moffade i mig, inte sålde) ett rör Pringles på nolltid för att kompensera dagens överlag halvdana matupplevelser. Sedan var det godnatt.
Resor | |

#1 madeleine

Betalade cirka 400 kr! för en drink (iof typ en-liters) på Ocean Drive. "Glömde" fråga vad de kostade innan...........

Svar: ääähhee fyFAN! de är så jävliga där så det finns inte. blir förbannad bara jag tänker på't.
polichinelle

#2 Daniella Chanelle

älskar alla extralänkar i bloggen!

Svar: lite som ett extramaterial tänker jag! :D
polichinelle

#3 Tokyoyo

Oj, ändå konstigt med så sen frukost. Eller? Kanske USA-standard, vad vet jag...? ^__^)
Skulle just skriva "men hallå! skriv vad det var för drink då!" haha, var lite förhastad. Skönt att det ordnade upp sig någorlunda.
Synd på sushin, men oj så snygg den var!
Verkar varit en superresa trots vädret. :)

Svar: hmmm nja, tror inte det? inte vad jag upplevt tidigare iaf. men absolut, jag fick enas med det till slut och känna fördelen i att om det varit 28° varje dag så kanske man inte pallat med så mycket utan mer bara legat på stranden liksom. så det kanske var ganska najs ändå.
polichinelle

#4 Rebecca

fy tusan vad dyrt med drinkarna! trist!

Svar: helt sjukt! märkte du av det något när du var i miami?
polichinelle

#5 Emelie

1) Var frukoten bra där borta, förresten? Och vad serverar (sitter och funderar över de amerikanska klassikerna; bacon och amerikanska pannkakor och ägg liksom).
2) ÄLSKAR det här inlägget, så mycket bra info och du lyckas alltid göra det negativa så sjukt humoristiskt. OBS! fattar att det inte var kul då.
3) Jävla skönhet du är!!!

Svar: 1. helt ok! var dock väldigt nöjda med att vi valt ett hotellalternativ där frukost ingick, annars vet man ju inte hur det slutat.2. tack! :-D
3. ännu mer tack!! <3 <3 <3
polichinelle

#6 Jenny

Vad meganöjd du ser ut på bilden där du häller upp espresso! :)
Trist läge med turistfällorna på ocean drive, men det blir åtminstone en historia att berätta sen (som du gjort ovan ju). Klen tröst?

Svar: haha, jag VAR meganöjd också! :-D
polichinelle

#7 Rebecca

tyvärr så märkte jag inte av det, dock jag faktiskt inte drack något i solidaritet till syrran som inte var 21 då :)

Kommentera här
Upp