ett foto i timmen: en maxad söndag.

I söndags hade jag min mest aktiva söndag sedan jag var 15 bast och gick upp klockan 8 för att åka på bortamatch i Långemåla (och ge'rom storstryk). Häng med!
 
IMG_0274 copy
09:00 Vaknar upp i god tid denna söndag, antagligen på grund av att jag fick feber på torsdagskvällen och därmed inte gjort många knop fredag och lördag. Energin var påfylld och jag kände mig någorlunda frisk. Firade med första chiapuddingen på ett halvår. Mina frukostvanor går i perioder, brukar varva mellan chia, smoothie och special k röda bär med havredryck. Chian toppar jag alltid med jordnötssmör, gojibär och kokosflingor.
 
IMG_0284 copyTill det: kaffe och knäcke med grillad paprika-spread som jag gav er recce på igår.
 
IMG_0288 copy
10:00 Frukosten sker långsamt till ett avsnitt Sveriges mästerkock. Efter det har kaffefiltret svalnat och jag använder dess innehåll som handscrub. Har tipsat om det tidigare i ett lifehack-inlägg, men värt att göras igen. Man blir så himmela smooth asså.
 
IMG_0297 copy
11:00 Sedan jobbar jag in lite förtroendetid med att rätta och betygsätta sjuornas senaste arbeten. Betänk gärna detta nästa gång ni pikar en lärare för alla hens lov - lov är inte ledighet utan inarbetad tid!
 
IMG_0307 copy
12:00 Dryga timmen senare är jag påklädd och redo att möta dagen. Eller åtminstone bli mött av andra utan dess avskräckande blickar på mina saggiga mjukisbraller.
 
IMG_0301 copySov förresten i två tvinnade knutar and #wokeupkikethis, gotta love läggningsvätska.
  
IMG_0004 copy
13:00 Drar till himmelriket på jorden.
 
IMG_0316 copy
14:00 Timmen senare anländer jag hem med detta, allt för en hunka! Murgrönan var dock det enda som var planerat (Oasens murgrönor är de enda som vill leva i mitt hem, IKEAs dör på en vecka). Valen (eller delfinen eller vad det nu är???) kunde jag inte låta bli där den stod alldeles dammig, full med klisterlappar och smuts för 27 spänn. Tog hem, diskade av, satte i en liten hoya. Perfekt jämte den lille bilkrukan.
 
IMG_0318 copy
15:00 Äter lunch. Blir potatis- och löksopparester toppat med solrosfrön och riven ost.
 
IMG_0327 copy
16:00 Skriver kommande veckas (alltså denna veckas) matsedel. Älskar't! Botanisera i kyl, frys och skafferi, leta recept och inspo på internäääät och kombinera råvaror och ingredienser på ett vardagsbilligt sätt. #2cool4school
 
IMG_0359 copy
17:00 Testlagar ett recept till Månadens Gröna.  
 
IMG_0389 copy
18:00 Sms:ar syskonen Borgman och säger att jag är uttråkningsrastlös (min värsta känsla, kan skrika rätt ut av det. Har skrikit rätt ut av det). De säger "kom hit!" så då gör jag det. Denna syn möter mig.
 
IMG_0392 copy
19:00 Kör en spontan miniölprovning på två öl med balla etiketter. Sen sms:ar Björn och säger att han och Fuego vill käka pizza med oss.
 
IMG_0393 copy
20:00 Så vi möter upp dem på café Rondellen för öl och pizza.
 
IMG_0396 copySom vanligt faller jag dock för pasta framför pizza och beställer således en "vegetarisk pasta carbonara". Jag skriver det inom citationstecken eftersom jag inte riktigt vet om mjuk tricolore-pasta med (eventuellt frys)grönsaker kan kallas carbonara, men men. Mysigt ställe iaf. Mina problem var ju dock ingenting om man jämför med vad som tydligen skedde ett stenkast bort medan vi satt här och glufsade. Herregud. När ska det ta slut i denna stad??? 
 
IMG_0397 copy
21:00 Inte ont anande traskade vi dock vidare denna söndagskväll.
 
IMG_0398 copyOch avslutade kvällen på Tröls. Snackade brädspel, weekendreseplaner och veckoplaner. Lifehack #2 för detta inlägg är att byta ut sista ölen mot en alkoholfri variant. Gör ingen som helst skillnad för din kväll, bara för din morgonen efter. Mikkellers drinkin in the sun brukar jag köra på. Tack å hej för denna dag!
 
Allt det där som kallas livet | |

#1 Linnéa - The Hungry Gosling

Att använda kaffe som handscrub låter sjukt smart! Jag får så himla torra händer på vintern, så det ska helt klart testas :)

Svar: ja testa! min kompis har en burk vid duschen som hon fyller på typ varje gång hon druckit kaffe och sen skrubbar in hela kroppen med. asnajs!
polichinelle

#2 Mikaela

Ni verkar ha så bra växtaffärer i Malmö!!! Ska åka och hälsa på bara för att gå på Oasen och Paletten alltså. Avis på din nya maranta + valkrukan :D

Svar: ja men gör det! så käkar vi falafel och köper växter <3
polichinelle

#3 Ingrid

Vilken fullspäckad dag! Kul att vi fick hänga med på den i bloggform :)

Svar: <3 <3 <3 tack för du läser!
polichinelle

#4 Rebecca

åh, älskar sådant här! mys mys!

Kommentera här
Upp