berätta om dig!

IMG_9879 copy
Att ni känner mig rätt så väl vid det här laget finns det väl inget tvivel om (?) så nu är det dags för ombytta roller. Vem är du? Kan du inte berätta lite om dig själv? Typ vad du heter, vad du bor, hur gammal du är, vad du drömmer om, vad du har för jobb/studier/sysselsättning, något kul som hänt dig på sistone, om du brer på knäckebrödets ovan- eller undersida, det värsta personlighetsdraget du vet, vad du brinner för, din favoritmaträtt eller något annat du vill förtälja om dig själv. Vore så fint att börja veckan med lite historier som får mig att lära känna er lite extra. 
 
 
Puss! <3
Om mig | |

#1 Theresia

Hejj! Theresia heter jag och på fredag åker jag iväg för att arbeta som reseledare!! Är oerhört pepp!! Jag är 21 år ung & käkar vegomat & brukar kommentera din insta ibland (theresiiiaa). Tycker om att diskutera världsprobelm med vettigt fölk & att dansa mig svett på dansgolvet.

Svar: åh men pepp!! vad kul med reseledare. till vilket land ska du? och: vad fint att få veta lite mer om dig, känner igen ditt instanamn. kram och tack för du läser! <3
polichinelle

#2 Lina

Hej hej! Jag heter Lina och är en 20-årig ickebinär skåning som just nu bor i Karlstad och pluggar till civilingenjör i datateknik. Just nu drömmer jag om en större lägenhet, så att jag kan få plats med mer växter (är en fellow växtgäri-medlem hehe) och ha ett ordentligt kök. Älskar att gå runt på bibliotek, laga (veg)mat, kolla på serier och träna.

Svar: hej lina! åh, relaterar precis till det där med större lägenhet. när jag flyttade till större (en tvåa, äntligen!) var det en sådan dröm att 1) kunna stå i ett KÖK och laga mat, inte i en kokvrå där en knappt får plats i att hålla typ en plåt (????) och 2) kunna ha saker framme bara för att de är FINA (typ växter) och inte bara prioritera saker som har ett användningsområde. relaterar till intressena sjukt mycket också! ska bara börja träna... kram och tack för att du läser! <3
polichinelle

#3 Anonym

Hej! Jag heter Mia och är mittemellan 30 och 40 och har flera barn. Tycker om god mat, snälla människor, kvinnlig hip hop och öööh att leva och vara frisk. Jag jobbar med ett halvtråkigt kontorsjobb men det passar mig för att hemma är det full rulle. Jag kan inte tåla människor som pratar illa om andra. Jag hatar Trump och allt han står för. Din blogg inspirerar med god mat!

Svar: hej mia! kan absolut relatera till vad du skriver - har svårt att tänka mig in i min lärarroll och den aktivitet som råder på skolan när jag inte längre kan komma hem och laga mat i godan ro, sitta vid datorn, åka och repa med bandet utan istället har barn HEMMA istället... OCKSÅ? all cred till dig! tack för dina ord och tack för att du läser! <3
polichinelle

#4 Cat

Hej hej!
Jag heter Cattis, bor i Östergötland och blev en gång starstruck när du kommenterade ett av mina inlägg i växtgäris :) Fick jag drömma så skulle jag vilja jobba i en blomaffär med ovanliga växter och sticklingar som man drev upp i affären och sålde billigt. Eller så skulle jag bli författare. Men nu är jag inget av det utan städar på hotell.
Älskar växter (mina senaste är två olika fittonior), böcker (har snart läst ut Liv efter liv av Kate Atkinson) och tv-serier (såg nyss ut Dirk Gentlys Holistiska Detektivbyrå).
Mer? Hm... Äter inget som har haft ett ansikte, hatar när folk är empatilösa, fyller år om 6 dagar, ska på anställningsintervju om 13, till Bråvalla om 121 och till Spanien om ännu fler. Har dessutom en sambo, två barn och två kaniner.

Svar: hej cattis! åh CUTE <3 <3 <3 din dröm låter ju magisk. lova att skicka mig inbjudan när du öppnar'en! ha det så fantastiskt kul med alla dina planer, låter hur fint som helst. och lycka till på anställningsintervjun. håller tummarna! <3 tack för du läser!
polichinelle

#5 Anonym

Hej! Jag är 22 och pluggar till civilingenjör i informations- och kommunikationsteknik i Lund. Ser fram emot våren och att börja läsa masterkurser i höst. Har precis upptäckt ljudböcker och är helt såld! Har haft konstant trötta ögon på universitetet (sitter liksom vid en datorskärm minst 4 h per dag varje dag) och inte läst någonting så är så glad att jag kan njuta av böcker igen :)

Svar: hej sara! ingen fara! jag känner igen din mailadress (från kommentaren nedan) så vad kul att höra lite mer om dig! lund är ju superfint. har iofs bara varit där en gång, men ändå. då var det fint! <3 jag har inte riktigt fastnat för ljudböcker, är nog för van vid tempot i podcasts tror jag. men kanske borde ge det en chans till. kram och tack för att du läser! <3
polichinelle

#6 Sara

Oj var inte meningen att vara anonym :)

Svar: <3
polichinelle

#7 Sophia

Hej, Sophia, 33 år. Hittade dig genom Sandra Beijers blogg tror jag och hängt med dig i ett år ungefär. Så himla kul med en Malmöblogg och att vi dessutom bor i samma hoods, där jag köper min söndagspizza hänger du med dina bandkompisar. Jag jobbar med marknadsföring och har nyss börjat nytt jobb på en skola. Försöker bli bättre på att äta veg, håller på med yoga och tar hand om min inre tant genom att sticka. När jag inte är ute och testar mat- och vinutbudet i Malmö då alltså.

Svar: hej sophia! vad fint att du hängt här så pass länge ändå, tack för det <3 vad kul att du hänger på liknande ställen! lova att vinka eller säga till om du ser mig på FP! (eller om det var rex du menade?) och tipsa gärna om dina favoriter på mat- & vinutbud i malmö. eller ... åtminstone mat :-D kram och tack för du läser! <3
polichinelle

#8 Oscar

Oscar heter jag, bor i en liten vindslägenhet i Skara, är 25 år och hänger uteslutande med mig själv. När en dröm om att skriva en sommarplåga och om att få arbeta med band och artister bakom kulisserna. Tänk skivbolag. Ungdomsdrömmen är dock fortfarande att ha en egen skivbutik kombinerat med café.

Jobbar för närvarande i matbutik där jag trivs förvånansvärt bra, men funderar på att plugga till Music Business Developer (som de så fint kallar det) till hösten. På fritiden skriver jag OM musik på Hymn (sorry för reklam), vilket jag gärna skulle vilja göra mer. Och bättre.

Självklart brer jag på den sidan med hål i. Göttigast så. Om det är ovan- eller undersidan, det vet jag faktiskt inte. Är det nån som vet, ens?

Kommande rad lär sticka i ögonen på en del här inne, men jag kan inte ljuga; min favoriträtt är stekt strömming. Kan inte rå för det. Annars är jag stormförtjust i grytor med kikärtor, curry och kokosmjölk.

Det mest spännande som hänt de senaste veckorna är att Roger från de gamla Ica-reklamerna (ni minns väl honom?) var inne och handlade i butiken jag jobbar. Det är en stor händelse i en småstad som Skara.

Tänk att du intresserar dig för dina läsare så här. Det skapar en väldigt inbjudande och gemytlig stämning på din blogg. Hemtrevligt.

Svar: hej oscar! så fint att du skrev lite mer om dig själv, så det här inte blir en envägskommunikation utan att jag nu vet lite mer om dig. matjobbet hade jag ju koll på, men vindlägenhet och stekt strömming hade jag ingen aning om! :-D din dröm låter ju förbaskat fin! nu vet jag inte vad du gillar för musik, men ska bli kul att spela upp statue of goat här på bloggen och få ett utlåtande från en musikrecensent. tack för du läser! <3
polichinelle

#9 Linnéa

Hej! Linnéa, (snart) 26 och bor för tillfället i Lund för att skriva C-uppsats men längtar mest bort hela tiden. Till San Francisco där jag nyss bodde och till London dit jag flyttar sen. Gillar att vara ute i naturen, lägger massor av tid på att laga typ egen paneer och nojjar över om jag verkligen kommer få ett jobb efter examen i juni. Återupptäckte precis min barndomskärlek för bibliotek så tänker mest hela tiden på vilka böcker jag ska låna härnäst (så himla lyxigt att det är gratis ju?).

Svar: hej linnéa! måste ju ändå kännas skönt att ha london att se fram emot! förstår att man kan längta och sakna, men samtidigt: finns en morot på vägen så kanske en liten omväg eller mellanperiod i lund inte är så farligt? menar inte att förringa dina känslor, utan bara att framtiden kommer ju - lika bra att njuta i nuet så bra man kan under tiden <3 *carpe diem etc* ps. håller helt med dig om bibliotek. och matlagning! tack för du läser!!! <3
polichinelle

#10 lisa

Hej! Bor två hus från dig wowowow! Har dock aldrig sett dig :(((

Svar: nämen what?! ballt! HEJ! vinka om du ser mig nån gång. borde ju ske, tycker man ju. tack för du läser lisa! <3
polichinelle

#11 Anonym

Pauline, snart 35 år bor i Malmö. Fick precis mitt andra barn, men jobbar till vardags som lärare i fritidshem o undervisar även i musik. Men känner mig sugen på att göra nåt annat, typ starta ett svinbra café eller pub!

Svar: vad kul med någon i samma ålder, samma stad och liknande yrke. hej pauline! <3 startar du det där svinbraiga caféet måste du säga till, då kommer jag lätt dit och käkar. eller jobbar! :-D
polichinelle

#12 Sofie

Hej! Heter Sofie, är 28 år och bor alldeles i närheten av dig. Hittade hit för ca ett halvår sedan genom hejregina när hon tipsade om bloggar eller blogginlägg. Fastnade eftersom du, som sagt, bor i mina kvarter och skriver om platser där jag själv brukar hänga + att du verkar vara en väldigt vettig person.

Svar: hej sofia! vad kul med en läsare i närheten, lova att vinka om du ser mig ute på promenad nån gång <3 tack för fina ord och tack för du läser!!!
polichinelle

#13 H

Jag heter nåt på H, ett rätt ovanligt namn vilket gör att jag inte vill skriva ut det pga annars känns det som att folk kan leta upp mig, och jag vill vara lite anonym. Gud. Vad fånig man är. Är 24, bor i Göteborg, gillar att sticka och läsa och hålla på med växter, typ. Jag ska bli lärare när jag blir stor (har bara en uppsats kvar) och det är bland annat därför jag gillar din blogg, att du är lärare och skriver om det och ger en lite mer positiv bild än många andra. Jag törstar efter att få se folks vardagsliv som lärare, för jag tycker att det finns två läger i det man (=jag) ser; dels de som uttrycker hur missnöjda de är med lön och arbetsvillkor och som ska säga upp sig till sommaren, dels de som är så himla peppiga och, liksom, har all denna energi, att det är energin som får dem att gå framåt. För att hårddra det. Och jag är nånstans mittemellan, tror inte att jag kommer att _klaga_ på tillvaron den dag jag får en fast tjänst, men jag vill inte leva för mitt jobb och lägga ned min själ i det. Eh, det här blev långt, men - jag gillar det du skriver om din tillvaro som lärare.

Och man smörar på den plattare sidan av knäckebrödet såklart, duhh.

Svar: hej h! ingen fara, man får vara anonym <3 lika glad för att du läser för det!! vad fint att du ska bli lärare. vad för typ av lärare, om man får fråga? åldrar och ämnen alltså. jag känner igen vad du menar, och håller med. relaterar precis till det här att jag trivs men mitt yrke är liksom inte VEM JAG *ÄR* utan det finns så mycket annat som definierar det. jag tror också att just den här grejen, att lärare inte är något yrke som alla andra utan något man ska BRINNA för, en dröm, en personlighet snarare än något som betalar hyran är en av många anlednignar till varför lönerna ser ut som det gör. det har liksom varit (är??) fult att vilja ha lön för något man gör som man brinner för. usch. nu blev det ändå en liten negativ rant här, men tyvärr är det ju sant. fint iaf att du läser och skriver! tack! <3 <3
polichinelle

#14 A

Jag vill också vara anonym. :) Är 34 år och jobbar som lärare. Har insett att jag inte vill jobba med människor och går och grunnar på vad jag ska göra istället. Bor ganska nära dig!

Jag avskyr när människor pratar förminskande till andra och ska verka bättre än den hen pratar till. Jag gillar däremot mjuka och snälla människor med hjärtat på rätt ställe.

Gillar verkligen din blogg!


Svar: man får vara anonym! <3 fint att du är lärare, tråkigt att du vill sluta som det. av vilken anledning vill du inte jobba med människor längre? (om man får fråga) tack för du läser och gillar bloggen! <3 vinka om du stöter på mig i närheten! kram!
polichinelle

#15 Johanna

Hej! Jag heter Johanna, har precis fyllt 30 och bor i Hedemora (Dalarna)! Jag har följt din blogg så länge jag kan minnas och inspireras speciellt av dina inlägg om mat, växter och ditt jobb!
Jag pluggar till F-3 lärare och jobbar extra som boendestödjare. Jag är fascinerad av hajar, brinner för allt som har med ekologiskt att göra och tycker Morrissey är kung!

Svar: åh men vad fint skrivet, tack för du hängt med så länge <3 och vad fint med en kommande lärare-läsare. er gillar jag ju såklart lite extra mycket (men säg det inte till nån). hajar är för övrigt fett coola. tack för du läser! <3
polichinelle

#16 Isabell

Hejhej! Jag heter då Isabell, fyller 21 år i år och är lite sorgsen över att det inte är någon stor grej att ha sin 21st i Sverige. Sitter just nu på en nattbuss någonstans längs Australiens östkust och lyssnar på några göteborgare i ett par säten bakom mig, älskar verkligen göteborska och dialekter överlag. Knäckebrödet brer jag på den bubbliga sidan och det ska alltid vara Leksandsknäcke, kom ihåg det allihopa! Stötta Leksand för vi behöver fasen vår knäckebrödsindustri (och hockey). Och framtiden då? Är lite halvt skräckslagen för åker hem till Sverige igen om sju veckor efter att ha varit borta i vad som då kommer vara 22 månader. Hur är det ens att ha ett liv med rutiner liksom. Har inte en aning om vad jag gör med livet i sommar men tänker nog att jag pluggar i Lund i höst. Även fast det inte låtar som det så har jag så jävla mycket framtidspepp, tror livet blir asbra vad jag än gör! Något annat som gör mig gladast är hästar, vattenmelon, ost, flygbiljetter och systerskap <3

Svar: hej isabell! åh men så himla lyxigt att bah "sitta på en nattbuss nånstans längs australiens östkust". inte varje dag en gör det liksom. särskilt inte med gbg:are bakom sig. (älskar också dialekter, just göteborgskan är ingen favvo men väl top 25! höhö) så himla spännande med framtiden och peppet på den, trots ovissheten. lund ska ju vara en jäkla studentig stad så håller tummarna på att du kommer in där. tack för du läser! <3
polichinelle

#17 Hanna

Tjo!! :) Jag heter Hanna, är 24 år, bor i Göteborg och pluggar 6:e terminen på jutistptogrammet. Känns dock som det liksom ger en bild av mig som inte alls stämmer hehe. Jag drömmer om ett hus på landet med en stor trädgård. Cyklar moubtanbike och klättrar. Blev helt osäker på vilken sida som är vad på knäckebrödet men brer det på nedsidan tror jag?

Svar: hej hanna! åh men det är väl det där som är det fantastiska: att inte falla inom ramen utan kombinera diverse grejer som en gillar oavsett om de hör ihop eller inte. <3 jag tycker det iaf. tack för du läser! <3
polichinelle

#18 Ida

Jag heter Ida och är 29 år. Jag bor med min kille i Malmö, också ganska nära dig, På St Knut tidigare men nu på Möllan. Vi letar efter en trea att köpa, har letat sen i juni men inte hittat nåt än. Hoppas att det vänder snart.

Jag är Svenska/sva och So-lärare och jobbar på en högstadieskola i en annan kommun i Skåne. Älskar mitt jobb och har inte ångrat en dag att jag blev lärare, trots allt helgjobb, kvällsjobb och stress. Man får så sjukt mycket tillbaka och det händer något hela tiden.

Börjar dock tröttna lite på att pendla nu så ska börja titta på jobb i Malmö.

Svar: hej ida! åh men kul med någon i närheten! hur känns möllan gentemot st. knut tycker du? så fint också med en annan högstadielärare! känner igen mig i extrajobbet, men tänker att sålänge det inte är mer än förtroendetiden får man tillbaka det på sommaren. synd att du inte hade andra ämnen, isåfall hade jag haft lite jobbtips till dig men hoppas att det löser sig ändå! tack för du läser! <3
polichinelle

#19 hanna, förbanna

hanna, 26. Bor på Åland med fästman, snart-ettåring och tre katter i sina bästa år. Bor just nu på hyra mitt på "fasta" Åland men bygger eget hus i skärgården - hoppas kunna flytta in i sommar! Är hemmamamma i några år framöver, om jag nu inte råkar landa drömjobbet i alla fall. Jag gillar att skriva, rita, fotografera och se på tv-serier. Känner nu att jag tydligen har en liten identitetskris också, tittar på det jag skrivit här och ba "är det här jag? Är det här allt?". Nåja.

breder knäckebrödet på den sidan med djupare bucklor för eh en gillar ju smör, liksom.

puss på dig, Lovisa!

Svar: hej hanna! förstår absolut känslan i "är det här allt?" men samtidigt tänker jag såhär: är du nöjd i din vardag så är det ju allt du behöver. samtidigt så kan den känslan ibland få en att göra saker utanför boxen, så som att resa. att trivas i vardagen men samtidigt ha något att se fram emot känns som grundpelare till ett najs liv. så tänker jag iaf. puss tillbaka och tack för du att läser <3
polichinelle

#20 malin

Hej Lovisa, jag heter Malin, men det tror jag du redan har koll på. Jag har följt din blogg sen Växjö-tiden, tror jag hittade dig när du bloggat nästan ett år. Jag minns i alla fall att du skrev att du började blogga för att du skulle testa om det var något för dig, och det är det ju verkligen! Så jag har hängt med ett tag, även om min kommentarsfrekvens varit minst sagt ojämn.

Jag jobbar med stadsplanering, bor i Helsingborg och bloggar om allt det där jag gör när jag inte jobbar. Jag är 31 och drömmer om att skriva mer i min vardag och att lita mer på min kreativa förmåga.

Havet, frukostar, böcker, feminism och resor är sånt jag gillar extra mycket. Jag brer mina knäckebröd på den sidan med hål i och min favoriträtt är pasta a'la carbonara och nästan alla efterrätter. När jag är på restaurang läser jag alltid efterrättsmenyn först. Det jag gillar mest med din blogg är blandningen av inlägg, högt och lågt, och att du då och då skriver om musik. Kram!

Svar: hej malin! åh vad kul att du hängt här så länge, det visste jag faktiskt inte. tack för det <3 och vad fint att få höra lite mer om dig. helsingborg hade jag nog koll på, men inte stadsplaneringen. låter intressant! är det arkitektur och hela den biten då, eller vad innebär själva ordet? jag är nog tvärtom när det gäller efterrätter, skulle lätt välja en förrätt istället (om man behövde välja, men det behöver man ju egentligen inte). kram!! <3
polichinelle

#21 Elvira

Hej!

Heter Elvira och fyller 25 i år (känner mig dock oftast som antingen 18 eller 35, men det är inget som stör mig), och "känner" dig (lol) sen Hairdrobe så har hängt på blögga ett bra tag! Bor och pluggar i Uppsala sen ett par år tillbaka, har ett år kvar på min master och funtar nu på vad tusan man ska hitta på sen. Känner i nuläget att ett jobb med miljö och klimat på länsstyrelse vore dröm (vilket kanske låter konstigt i vissas öron haha).

Har precis hittat en ny hobby: boulder-klättring. Perfekt för en sån som mig som testade tusen sporter när jag var mindre men inte fastnade för nåt förutom ridning eftersom typ ALLA sporter leder till tävling (är verkligen ingen tävlingsmänniska). Brer självklart smöret på den PLATTA sidan av knäckebrödet (eller bäckebönet som jag tydligen sa när jag var liten), man är ju ingen barbar. Anser för övrigt att knäckemacka med smör, ost och sötstark senap (grovkornig) är det godaste som finns.

Tycker det vore roligt att träffas IRL någon gång, är i Lund åtminstone en gång per år. Och håller med Oscar ovan, superkul att du vill höra om dina läsare!

Hm.... ja det var nog det!

Svar: hej elvira! åh, vad fint att du fortfarande hänger här trots att hd's glansdagar är över sedan länge. ibland saknar man ju ändå det där forumet, tror det kanske formade en mer än vad man trodde. och nu pratar jag inte hår, utan om systerskap och medvetenhet kring människors problematik av både det ena och andra slaget. hur mycket folk delade med sig utav och hur mycket kärlek som fanns bakom de där skärmarna längs med landet. åh <3 fint. känner igen mig i det där med tävlingsmänniska, är oftast inte heller det. kanske borde kolla upp boulder-klättring? och JA till att träffas. säg till när du är i skåne nästa gång <3 kram!!
polichinelle

#22 Emma

Mysigt inlägg <3 Jag är 23 år och pluggar till läkare i Linköping. Trivs än så länge men känns lite läskigt att ta hand om andra människors hälsa nån gång i framtiden. Hittade hit för kanske ett halvår-år sen via Sandra (atilio.se), tror hon skrev något om att du alltid var en matinspiration? Mat är typ min största passion så jag klickade in och fastnade för att du verkar vara en allmänt vettig person. Känns som att de flesta bloggar som dyker upp i mitt flöde antingen är mammabloggar eller glammiga heltidsbloggare och uppskattar att du är varken eller utan verkar ha ett härligt men realistiskt (i brist på bättre ord??) liv.

Älskar som sagt mat, både att laga och äta ute, och tycker kopplingen hälsa och mat är jätteintressant, inte kvarg-proteinpulver-hälsa utan mer inga-tillsatser-och-mycket-grönt-hälsa om man kan förklara det så hehe. Annars gillar jag tv-serier, vin och brer såklart på knäckebrödets ovansida (dvs. rätta sidan)!

Svar: hej emma! vad fina och snälla ord, tack för dem och för att du stannat kvar både för mat och annat här inne <3 önskar dig all lycka med läkarstudierna! och teveserierna såklart - det enda utesluter inte det andra. kram!
polichinelle

#23 Rebecka

Men hej så fin idé! Så fin att jag, som aldrig orkar kommentera på bloggar, ändå hamnade här i kommentarsfältet. Jag heter Rebecka, är 20 år och kommer från Malmö men är nu bosatt i Umeå för att läsa till psykolog. Jag hittade din blogg i jakt på en nostalgitripp till hemtrakterna, men fortsatte läsa av så många andra anledningar.

Jag drömmer om att, när jag är kompetent nog, öppna en mottagning nånstans på en avlägsen åker i Skånes rutnät. Tills den dagen kommer njuter jag av fina saker som att klappa min katt Vincent, gå längs älven i Umeå, snacka skit med vänner, lyssna på funk och kolla på oändligt många hudvårdsrutiner på youtube.

Ett drag jag ogillar starkt är humblebrag!! Kanske trist att avsluta kommentaren med detta, men det kan inte betonas nog.

Kram!

Svar: hej rebecka! vad fint att du skrev, tack! vilken flytt du gjort - malmö till umeå. oj! hur trivs du i norr? en mottagning på en åker låter för övrigt som många i vårt samhälle skulle må bra utav. tack för att du läser! <3 kram!
polichinelle

#24 Ellen

Så fint att så många delar med sig! <3

Nu vet ju du redan vem jag är, hehe, men jag delar ändå! Jag heter Ellen, är 25 år gammal och bor i den lilla kuststaden Oskarshamn i Småland. Jag arbetar med systemutveckling och förbättringsprojekt på en e-handel och trivs så himla bra med det jobbet, så bra att jag nu har lite planer på att framöver också utbilda mig till något inom samma bransch. Systemvetare, webbprogrammerare eller sådär. Jag vill helt enkelt jobba med IT "när jag blir stor"! Just nu är jag sjukskriven 50% efter att ha gått in i väggen under sensommaren 2016, så på min lediga tid försöker jag låta kroppen återhämta sig så gott det går och lugna det oroliga sinnet med akvarellmålning och promenader. Jag älskar hallon och vattenmelon, är svag för fräknar och skägg och tittar gärna på krigsfilm och samhällsdokumentärer.

Svar: såklart! hej ellen! så fint att du hänger här och läser tycker jag <3 håller tummarna för att vi ses i sensommar. tills dess ses vi ju på bloggarna iaf, puss!
polichinelle

#25 Ellen

Hej! Jag heter Ellen, jag fyller 30 i år och jag bor i Finland men långt i från Helsingfors. Jag är finlandssvensk dvs jag är totalt finländsk men har svenska som modersmål. Jag skulle aldrig drömma om att bre smör på knäcket på nån annan sida än den rätta, det vill säga ovansidan.

Jag är gift med en kille från Ronneby (som flyttade hit för min skull!) och vi har två ulliga bulliga katter; Viola och Pixie. Jag jobbar på ett café/ungdomsverkstad/eventställe/lunchrestaurang och där trivs jag väl helt bra men egentligen vill jag bara skriva. Har gått några skrivarutbildningar och kurser och för tillfället är jag mitt uppe i ett romanmanus. Hoppas få det klart snart.

Jag har läst din blogg ett par år och använder dina recept och mattips oftare än vad du tror. Hittade din blogg via en kompis som tipsade om dig en gång när jag ville ha nya bloggar att läsa.

Jag kom aldrig överens med mina musiklärare i skolan och jag är lite avundsjuk på dom som har dig. Jag började ta sånglektioner för ett år sen, inte för att jag har nån slags ambition alls med det, men för att jag alltid velat ta och nu är jag distans nog till mig själv för att göra det utan att bryta ihop av min ganska hopplösa omusikalitet.

För tillfället ser jag igenom de säsonger av Girls jag missat, drömmer om att köpa den perfekta lägenheten och är besatt av Romeo+Julia-filmen. Vi såg den med vår lilla filmklubb på alla hjärtans dag och den är ju skitbra?! Såg den första gången som 10-åring och fattade ingenting.

Det var snöstorm i helgen här och plötsligt känns våren så avlägsen igen. Om två veckor ska jag till London och se Harry Potter-pjäsen och jag hoppas asfalten är framme där.

Svar: hej ellen! håller med dig: ovansidan är den enda rätta. kollade in på din blogg - förstår varför du drömmer om att skriva. du har verkligen talang, orden flyter på på ett sådant sätt som gör att man inte vill sluta läsa. fantastiskt. håller alla tummar jag har för att din roman går bra! vad kul att du hängt här några år! och vad kul att du testar recepten! :-D säg gärna till om det är något specifikt, alltid så himla kul att veta! ha det fantastiskt i london och tack för att du läser! <3
polichinelle

#26 Mikaela

vad du brinner för, din favoritmaträtt

Nu vet du ju ändå lite om mig men ääääh kul att skriva ändå! Jag heter Mikaela, bor i Uppsala och fyller snart 28 år. Jag drömmer om att ha ett stort växthus och att rädda haven, därför pluggar jag marinbiologi. Något kul som hänt är att jag äntligen hittat en forellbegonia! ÄLSKAR DEN. Ovansidan, dvs den med hål på, känns helt fel att bre på andra sidan! Värsta personlighetsdraget är folk som pratar på i evigheter (och oftast pratar de fett långsamt) om något och inte märker att de andra är NOLL intresserade av ämnet. Eller så skiter de bara i det så länge de får snacka? Oklart. Stör ihjäl mig :) Brinner för att minska mängden plast i haven + skapa! KRAM

Svar: såklart! hej mikaela! ååhh forellbegonior är ju AMAZE. älskar! älskar för övrigt att du brinner för att minska mängden plast i haven. alltså på riktigt. du är grym! tack för du läser! <3
polichinelle

#27 Mikaela

Men hahaha fint att jag copypasteade vad du ville veta men glömde ta bort sista raderna <3 plus glömde svara på MATRÄTT! Det varierar rätt mycket, men just nu är jag typ jämt sugen på tacos?

Svar: haha! ingen fara. jag har nyligen återupptäckt tacos! lagar det aldrig själv hemma, men det är ju en perfekt bjudrätt. plus att man inte behöva käka de vanliga kombinationerna utan lägga till massa annat gött precis som du skriver med variationen. borde nog ta upp det igen <3
polichinelle

#28 Helly

Helena heter jag och bor i Göteborg. Men det vet du ju redan, för du har ju varit häär! Imorgon fyller jag 34 år och det jag mest drömmer om just nu är att hitta huset med stort H. Men det går sådär. Annars drömmer jag om min otäcka granne Batteri-Ulf och hans jobbiga vänner. Är ju enna chef men även grafisk designer och sysselsätter mig med jobb å jobb - men även stall och ölhävarhäv!

Kul grej - jag fyller år i morgon och vet inte alls vad min sambo ska hitta på. Jag hoppas på stordåd och cheesy romance. Eller i allafall god mat.

Knäckebrödet ska ha smöret på den platta sidan. Handlar det om smörgåsrån är det den sida med småsmå rutor = mer smör. Eller?

Folk som bara pratar om sig själva, heeela tiden. Det är tråkigt det.

Min favoriträtt är typ allt med koriander. Eller med sriracha av något slag. Eller bara nåt med massa smak och massa gött.

Ja, det var väl det! Kjamizz!

Svar: ja men såklart! hej kompis! och grattis på födelsedagen! koriander och sriracha är LIVET. håller alla tummar jag har för att du och davve hittar drömkåken snart <3 KJAMIZ!
polichinelle

#29 Ingrid

Jag heter Ingrid, är 24 vårar och bor i Stockholm, Jag pluggar till HR- och redovisningsassistent. Jag älskar att laga mat och läsa böcker, är även växtgäri. Mest störande personlighetsdraget är nog falskhet. Har ingen riktig favoriträtt, tycker om att variera maten och tröttnar lätt om jag äter samma mat flera måltider i rad, just nu är jag faktiskt rätt inne på grönkål och äter mycket sallader med det till maten. Min favoritväxt hemma är en gullranka. Just nu har jag det rätt deppigt med att min pappa nyss gick bort men något roligt som har hänt är väl att det är fem år sedan idag sen jag och min kille blev vänner på facebook. Något annat roligt som gäller alla är att det är fettisdagen imorgon. :))))

Svar: hej ingrid, fellow växtgäri! jag håller med dig, gillar också gullrankor och är också en variationsperson när det gäller mat. finns ju alltid så många nya smak- & konsistenskombinationer att upptäcka!! även om man alltid faller tillbaka till tomatsåsen några gånger (läs söndagar) i månaden! .... fy fan, vad hemskt. kan inte ens inbilla mig att kunna sätta mig in i dina känslor. så fasansfullt. all styrka och kramar till dig <3 <3 <3 och tack för du läser.
polichinelle

#30 Sarah

Jag heter Sarah, är 25 år (dvs halvvägs till döden) och ja typ ehm balanserar rödvin med juridikstudier. Försöker lära mig att äta mer veg och där tycker jag att du inspirerar osv. Hittade din blogg nyligen men har redan printscreenat en hel del. Tycker om hur du fotar också. Puss!

Svar: haha! hej sara, men gud SÄG INTE SÅ! 50 lär ju vara asnajs! fast: bäst att ha det riktigt jäkla najs på vägen dit också, just in case. din balansering låter som ett bra riktmärke tycker jag! kul att du gillar veggodelen av bloggen, säg gärna till om du lagat något som du gillade - alltid skitkul att veta! :-D tack för du läser och hoppas du stannar kvar! puss! <3
polichinelle

#31 #32

STINA

Är en snart 26 årig människa som alltid brer en macka på den platta sidan, extremt jobbigt om det är kuddigt där man brer liksom.
Håller till i Göteborg och pluggar textil och jobbar även extra i en butik.
Uppskattar salongsberusning på vardagskvällar mer än helgkvällar, kan inte leva utan musik och ÄLSKAR mat mer än något annat.

Svar: hej stina! åh, tycker du? jag tycker det är najs med det kuddiga - då får man mer pålägg liksom. hehe. kan relatera till dina uppskattningar, det enda tråkiga är väl att det är jobbigt att ta sig upp vid 6:40 på vardagsmornar som det är - utan att kvällen innan inneburit salongs. eller så har jag bara blivit gammal. kram och tack för att du läser! <3
polichinelle

#32 gingiberi.blogg.se

Hej! Jag heter Pia, 34 år, bor i en småstad i Finland med sambo, två barn och två svenska katter. En dröm skulle vara att ha en gård där vi skulle ta hand om katter och pensionerade djur (bl a mjölkkor och höns) och låta dem leva de sista åren lyckliga i frihet istället för att skickas till slakt. Äter inte knäckebröd då det finns roligare brödsorter att äta. Vi lagar vegetarisk (som en del kallar vegansk) mat hemma och gör om klassiska maträtter till vegetariska. Bakar raw desserter. Gillar din blogg mycket och kul att du är musiklärare. Min musiklärare i mellanstadiet hade en tydlig narcissistisk personlighetsstörning så den typen av människor avskyr jag, vardagspsykopaterna.
Jag är hemmamamma men jobbade förr om åren till sjöss, i butiker och som hudterapeut.
Nu är det inte långt kvar tills yngsta barnets cancerbehandling är klar, sedan kan vi pusta ut och längta till våren. Tack för en bra blogg och fortsätt skriva!

Svar: hej pia! vilken otroligt himla fin dröm!! önskar både för din och för djurens skull att det går i uppfyllelse. vilket spännande liv du haft med alla yrken, trots att du är så ung! wow! jag håller verkligen verkligen tummarna för behandlingen, det stack till i hjärtat när jag läste dina sista meningar. önskar er all lycka! <3 tack för fina ord och för att du läser.
polichinelle

#33 Nastasja

Så roligt att så många skriver!!

Mig vet du ju lite om och att jag hänger här med :)) Nastasja, fyller 26 i maj, pluggar till webbredaktör. Längtar extremt mycket till hus där jag ska ha ett nystämt piano så att jag kan spela gammalt och lära mig nytt. Älskar mat, blir deppig av för mycket mörker och försöker bygga upp min gamla kondition så att jag kan springa milen utan problem igen. PUSS

Svar: verkligen! så fint att höra om er <3 jag har aldrig haft nån huslängtan, men allt annat relaterar jag verkligen till. mat är livet! och konditionen är inte riktigt där. har många gånger tänkt att jag ska börja träna, och faktiskt gjort det, men det är ju svårt när det inte finns nånting som är lika roligt som fotboll. PUSS
polichinelle

#34 Agnes

Hej från tjugofyra år från Göteborg fast egentligen från Luleå. Vill bli bättre på att visa hur det känns inuti mig fast på utsidan, baka bröd och ta barréackord. Det sistnämnda har jag fortfarande inte lyckats med trots att min mamma är musiklärare.

Brer alltid på undersidan av smörgåsar, fast nu var det längesedan jag ens bredde en smörgås pga hamnat i en fas av varm couscoussallad med marinerad rödlök och rostade kikärtor. Jag hamnar ofta i perioder av saker, äter en och samma måltid varje dag eller lyssnar på ett album om och om igen. Eller så påbörjar jag tre olika projekt samtidigt. Just nu: en stickad tröja, en akvarellmålning, en stor pangolinreplika i papper.

I veckan fyller min vän tjugosju, jag tänker laga mat och tända ljus och bjuda på gott vin. Kanske till och med laga något annat än varm couscoussallad med marinerad rödlök, fast troligen inte. Det ser jag fram emot. Vet inte vad jag ser fram emot annars, vad jag drömmer om. Fast jag drömmer alltid flippade drömmar om nätterna. Drömmer kanske om att få ta med de närmsta vännerna till stugan för att grilla och spela kort och basta och hämta vatten ur älven. Gillar känslan av att ingen är stressad eller påväg någon annanstans när en umgås i grupp.

Svar: hej agnes! åh, men fina planer i livet ändå. förstår dig med barréackord. nu vet jag inte hur länge och hur ofta du spelar, men man brukar säga att det tar ett år att lära sig ta barréackord. och sen ytterligare ett för att få det att låta snyggt... så keep on working! <3 maträtten lät för övrigt riktigt najs, måste nästan skriva upp den i idébanken för kommande middagar. vad brukar du marinera löken med? jag drömmer ofta flippat också. för ett par nätter skulle min gamla gymnasiekompis mamma dipdye-färga mitt hår, som var klippt i page, exempelvis? kul när hjärnan tar omvägar på nätterna även om meddelandet inte alltid är glasklart. tack för du läser! <3
polichinelle

#35 Sanna

Sanna heter jag, 20 år gammal ifrån metropolen Kalmar. Läser just nu en kurs i drama medan jag febrilt försöker lyckas reda ut vad jag faktiskt vill utbilda mig till innan den 15 mars.

Brer alltid undersidan av mina mackor, för det var så jag såg min storebror göra när jag var barn.
Veggo sedan 4 år tillbaka som just nu börjar ersätta mitt enorma mjölkberoende med mandelmjölk...*gasp*

Favvomaträtten är helt klart pasta med svampsås och färsk spenat! Så mumsigt!

Svar: hej sanna! åh, så mycket fint här. mandelmjölk, pasta, spenat och svamp! mmmm! <3 jag vet inte om du var ironisk när du kallade kalmar för metropol, troligtvis, men för en gammal oskarshamnare såg man ju faktiskt staden som det hela ens uppväxt typ. lycka till med kommande studier! tack för du läser! <3
polichinelle

#36 Anna

Hej! Jag är en 25-årig tjej som bor i en lite mindre kommun i Västmanland. Bor tillsammans med min sambo och världens gosigaste katt. Jobbar som mottagningssekreterare på socialtjänsten, tar emot ansökningar gällande barn och vuxna och förhandsbedömer anmälningar gällande barn och vuxna, vilket är roligare än man kan tro :-)))

Det jag drömmer om idag är en lång härlig sommarsemester och att köpa hus (man kan ju odla så mycket mer på en tomt än på balkongen! Eller tänk ett växthus... Mmmmm...).

Något kul som har hänt på sistone är att en kvinna som jag pratat med i telefon ett par gånger sade att hon tyckte att jag var snäll, lätt att prata med och att hon kände sig trygg med att prata med mig, trots att jag egentligen sade att det inte finns något socialtjänsten kan hjälpa henne med. Det kändes bra både i hjärtat och i magen. Lite liknande känner jag med din blogg, har läst den i några år men är dålig på att kommentera (förlåt :-(), men jag känner mig liksom trygg härinne? Vet inte riktigt vad det är men känns liksom mysigt och "hemma" att gå in på din blogg.

Och självklart brev jag smöret på mackans platta sida, det enda rätta ;-)

Svar: hej anna! så himla fin kommentar! förstår att den känns fint - särskilt eftersom du faktiskt behövde neka hennes behov men ändå kunde kommunicera det på ett uppenbarligen varmt och vänligt sätt. låter som du är på helt rätt ställe. kram och tack för att du läser! <3
polichinelle

#37 Mathilda

Hej! Mathilda heter jag, är 22 år och bor i Halmstad men kommer egentligen från en kommun några mil norr om Stockholm. Jag läser sista terminen på kulturprogrammet på högskolan och ska därför snart börja skriva på min c-uppsats som jag tror ska handla om genus i barnlitteratur. I övrigt är jag scoutledare för 10-11åringar vilket är superkul (förutom när de har för mycket energi) och ska snart börja jobba på biblioteket på barnboksavdelningen, är så nervös och så pepp över det.

Svar: hej mathilda! känner igen det där, jobbar ju också med 10-11åringar (bland annat) och det är nästan alltid kul. men ibland väldigt intensivt. plus att jag tycker den åldern är typ den svåraste. de är fortfarande för små för att göra avancerade grejer med, men samtidigt är de tillräckligt stora för att tycka saker är töntiga eller pinsamma. så det är en balansgång! lycka till med bibblanjobbet! tack för du läser! <3
polichinelle

#38 Agnes

Är det såhär en svarar? Jag svarar såhär nu i alla fall. Tack för lite riktlinjer på barréackorden, har övat till och från i kanske ett och ett halvt men absolut inte konstant pga blivit frustrerad och gett upp och sen gett mig på det igen. Ska fortsätta kämpa. Haha flippad men kul dröm, ibland är det nästan spännande att gå och lägga sig för att en är spänd på att få drömma något flippat men kul. Ibland inte lika, som när jag drömde om min egna begravning och det sista som hände var att jag lade mig i min egna gravkista och hörde någon säga "hon blev bara 23" och jag inifrån ba "jag är faktiskt 24"...


Brukar bara klyfta rödlöken rätt stort, skiva över lite smör och hälla över rosébalsamvinäger, plus massa salt och peppar och sen in i ugnen i typ 25 min.

Svar: åh, fattar... men kämpa på! det är så himla värt det sen när du kan spela vilken låt som helst i vilken tonart som helst liksom <3 tack för receptet, låter som rosébalsamvinäger är något att införskaffa! puss!
polichinelle

#39 malin

hehe, tack själv! jag brukar säga att stadsplanering handlar om hur byggnader, grönområden och infrastruktur får staden att hänga ihop. alla mina uppdrag kommer från kommunens politiker, så det kan vara allt möjligt, det vill säga olika typer av byggnader och funktioner. det är alltid spännande och ibland frustrerande! :) ja, fy ja, tur att en inte behöver välja mellan förrätter och efterrätter!

Svar: ah! jag förstår. låter sjukt intressant måste jag säga! jobb med variation är lockande. kram! <3
polichinelle

#40 Ronette

Hej! Du vet nog ganska mycket redan. Men, jag bor just nu tyyyp i Oskarshamn fast ändå inte fullt ut. Egentligen bor jag nog lite i resväskor känns det som. Har hälften av mina pinaler hos bf:en i oskarshamn, och den andra hälften hos mina föräldrar 30 minuters bussresa bort. Eller en tredjedel kanske, för sen är ju en liten del fortfarande kvar i Göteborg också där jag bodde innan och fortfarande har kvar en lägenhet.
Jag fyller 26 jättesnart och har lite panik över det. Så jag drömmer nog mest om en tidsmaskin tror jag :)) Alternativt att jag ska få nån snabb slags uppenbarelse av vad jag vill och vad min "livsuppgift" är för nåt. Och så drömmer jag om dröm-lägenheten förstås, gärna med snyggt trägolv, balkong, och nån najs kakelugn i en vrå. Jag är utbildad copywriter men jobbar i klädbutik och trivs just nu bra med det. (Kom och säg hej nästa gång du är i stan! Fast nu i butiken på andra sidan gatan istället. Jag bytte plats efter årsskiftet.) Kram!

Svar: hej ronette! mjo, lite känner jag såklart igen men så himla fint och kul att du skrev ändå! du har bytt jobb alltså? känner att jag har dålig koll på hur butikerna i flanaden ligger numer, men ligger inte lindex mittemot h&m? jobbar du där nu alltså? mitt gamla jobb ju <3 det där med livsuppgift är för övrigt en rätt vinglig ångestpelare att stå på... lätt att den vickar åt olika håll... relaterar hårt. men du är bara 26 och har redan en asbra utbildning, det KAN ju vara värre än så tänker jag. vill lätt komma in och säga hej nästa gång jag är i staun! kram och tack för du läser!
polichinelle

#41 Maria

Hej! Jag heter Maria, är 26 år, bor i och är uppvuxen i Norrköping. Jag har följt dig i massa år och klickar in här flera gånger om dagen hehe Kommenterar dåligt dock..
Jag gillar dina matinlägg, särskilt frukost, men också matsedlarna. Någon gång ska jag komma ihåg att göra något från dem för jag har trots allt bokmärkt många recept.

Studerar i Linköping till kulturvetare, där jag sen ska fördjupa mig i litteraturvetenskap. Vet inte vad jag vill göra med det i livet men så är det ju alltid. Drömmer om ett fast jobb som jag aldrig haft, även om jag möjligtvis har valt fel utbildning för det..:P

Har varit i Sydafrika som volontär, och var även med i Tjejjouren i 1.5 år. (Tips till alla som har en tjejjour i sin stad, ev. starta upp en! Otrolig gemenskap, givande och hjälpande)
Äter veg sen 9 år. Älskar växter och vill ha ett stort växthus alt. stor trädgård i framtiden (bor med sambo på 32 kvm)
:D

Svar: hej maria! åh men vad glad jag blir att du hängt här så länge, tack för förtroendet <3 jag har faktiskt läst lite om det där med tjejjour, och nu blev jag ännu mer peppad av det så tack för påminnelsen! du verkar ju ha gjort massa kul ju! kultur, volontär, vegmat och växter - FINA GREJER. tack för du läser! ps. har också varit sambo på 30kvm, det är trångt. men det går.
polichinelle

#42 Ronette

Hehe *känner mig otydlig*, du har rätt om Lindex, men jag menade mittemot åt andra hållet, så precis utanför flanaden alltså. På MQ springer jag runt numera :)) Där Intersport låg förut duvet? Det får du göra! Men på tal om Lindex, jag hade en h&m-kund en gång som frågade om jag jobbat där för länge sen, för hon "mindes en mörkhårig tjej med lugg" där, tänkte på att hon kanske menade dig då? :P

Svar: haha, aha! då fattar jag. har fasen dålig koll på stadsuppbyggnaden numer, känns som det hänt massa nya saker mellan varven jag är hemma. haha åhh! så himla gulligt <3 <3 <3 det var kanske jag?? hade nog lugg under alla år jag jobbade där i stort sett. fint!
polichinelle

#43 Frida

Nämen hej! Jag heter Frida och bor i regniga och gråa, men mysiga, Göteborg. Jag är utbildad inom kommunikation och media och jobbar på en bloggportal! Något jag stör mig på är människor som dömer andra innan de ens låtit personen öppna munnen och fått ge sig själva en chans. Och såklart de som tuggar med öppen mun och tror att det är okej att inte säga hej till kassapersonalen på ICA. ;)

Svar: hej frida! asså åh, kommunikation-media-blogg - låter ju som en dröm! hade jag ombildat mig hade det kanske varit något åt det hållet. men äh, nu trivs jag ju som det är. plus att jag får ha det här stället tillsammans med alla er så ska inte klaga <3 vad jobbar du med, mer specifikt, på bloggportalen? tack för du läser!! ps. håller med dig om hatet mot folk som dömer på förhand. sjukt b egenskap
polichinelle

#44 Emilia

Hej, Emilia heter jag och är 24 år och bor i Helsingfors. Blev utexaminerad som tradenom i december och studerar nu Online media. Jag brer mina knäckebröd på den sidan det råkar sig. :) Annars så har jag hittat ett litet gäng i skolan jag umgås med och jag har en date på fredagen, vilket är spännande! Hatar personer som man inte kan skilja på ifall de skämtar med en eller driver med en. Det var väl allt jag hade att säga, men vill tillägga att din blogg är så fin och gillar hur sprudlig du verkar vara! :)

Svar: hej emilia! åh, spännande med dejting! håller tummarna för den blir lyckad <3 spännande yrke! är det typ... eh, informatör? *googlar* tusen tack för dina fina ord och tack för du läser!!! kram!
polichinelle

#45 madeleine dufva

HEJ lovisa, jag heter madeleine! älskar din blogg (men ligger efter i läsningen nu sry för det) och framförallt din passion för mat och alla dina awesome idéer! jag fyller snart 24 och är born and raised i gbg, har drömt om att flytta till australien sen jag var 7 men det kommer så mycket ivägen (eller så e ja ba livrädd&kommer med ursäkter).

helst vill jag utbilda mig till sjuksköterska men saknar gymnasiekompetens och har inte hittat orken till att fixa det än.. glad iallafall att jag har ett jobb såläge som jag älskar! det är också inom vården men på ett tillverknings"apotek" där mina farmaceut-kollegor tillverkar cellgifter till cancerpatienter och jag beställer hem alla *ingredienser*. känns ändå bra i hjärtat att göra det just nu!

förutom mat och vin och resor älskar jag människor och livshistorier, brinner lite extra för att snacka psykisk ohälsa så fort jag får möjlighet. jag är den jobbiga personen som inte stänger köksskåpen efter mig och älskar ordning och reda men samtidigt stökar ner allt jag ser på :))) tycker även att upp på ett knäckebröd är det bulliga, och där vill jag ha mitt smör (pga älskar smör?) men brukar oftast smöra på andra sidan för att alla alltid lärt mig att det är fel :-( förresten! testade ju att göra din spread av vita bönor häromdagen men hade i soltorkade tomater istället för det var det jag hade hemma. såå gott och smart med bönorna!! tack för fin blogg och forever med inspo! ps du verkar som en så fin person, kraaam

Svar: hej madeleine! åh men vilken fin kommentar, tusen tack för alla fina ord!! ditt jobb låter ju fantastiskt. så fint att få vara en del utav det. vad kul också att du testat receptet också, och ännu finare att det gick vägen. vita bönor är så himla bra att göra spread med, de är stora och mjuka så det blir liksom extra krämigt av're tycker jag. tack för du läser!! kramaaaam!
polichinelle

#46 J

Hejhej Lovi! Jag heter Jussi, 24 år och bor i småland. Jobbar på ett kundcenter för ett elbolag och väntar mest på att livet ska komma igång på riktigt.

Jag drömmer om att ha ett körkort i handen men är livrädd för att övningsköra så det går inte så bra för tillfället.

Jag brer (självklart!) på den platta sidan vilket jag ser som ovansidan. Jag gillar det mesta i matväg så länge det inte innehåller oliver eller paprika, men några favoriträtter är tacos, linssoppa och lasagne!

Svar: hej jussie! åh, en annan smålänning! fint <3 vilken stad? kustsmålänning eller inlands? viktigt ändå. heja heja på övningskörandet och tack för du läser!
polichinelle

Kommentera här
Upp