tisdagsfödelsedagspartaj med lyxsushi och shuffleboard.

VSCO Cam-17
För exakt en vecka sedan såg jag ut såhär. Ser lite uppstoppad ut men det var nog för jag tog ett inåt-andetog precis när fotot trycktes av.
 
VSCO Cam-14Det var åtta våriga plusgrader i luften men cykeln stannade och fick böjt styre av stormvindarna på väg till skomakaren.
 
VSCO Cam-15Jag fick ett gulligt handskrivet kvitto och ett löfte om att mina jobbsandaler skulle vara lagade och klara för hämtning om två dagar.
 
VSCO Cam-12
På väg till Willys fick jag sms från pappa som åt lite bulgogirester jag lagat till söndagslunch när jag var hemma i Oskarshamn <3
 
VSCO Cam-13Min egen lunch blev en kvick variant med tvåingrediensers-wok. Typ. Strimlad vitkål och ångkokt broccoli som wokas snabbt i japansk soja och ingefära. Serverat med solrosfrön och srirachakluttar. Mycket godare än vad man kanske tror.
 
VSCO Cam-18Framåt sena eftermiddagen slog jag in ett paket till en person som fyllde år denna dag.
 
VSCO Cam-19
Jag mötte upp Therese och födelsedagsungdomen Jonas på FP för en bärs. Jonas förevigade sitt paket eftersom han var så imponerad av min klippteknik. 
  
VSCO Cam-1Glad för Darth Vader-nyckelring som sig bör!
 
VSCO Cam-2När klockan slog sju fick vi möta upp Melissa, ta av oss skorna, tvätta händerna på ljumna handdukar och sätta oss på golvet med fötterna på våningsplanet under. Det var nämligen dags för lyxsushi på Saiko.
 
VSCO Cam-5Vi beställde in massa gott: kimchi, edamame, ciderfatsake och 30 bitars sushi. När jag åt lyxig sushi senast blev jag så besviken på den vegetariska, så jag kände att är det nån gång jag ska bryta mitt icke-fisk ätande så är det kanske på restaurangen som vunnit World Cup Sushi 2013.
 
VSCO Cam-3Men egentligen hade jag nog inte behövt det, för de vegetariska bitarna var nog faktiskt mina favoriter - trots att de lät ganska enkla i sina smaker. Första gången jag inte doppade sushin i soja för övrigt - den var penslad med den *exakta* mängd soja som behövdes (aka Jiro dreams of sushi ni vet?) och faktum är att det faktiskt räckte. Micket gott!
 
VSCO Cam-6Efter sushin mötte vi upp Fuego och drog för att spela lite shuffleboard.
 
VSCO Cam-9Gissa vilka som vann? #teamstatueofgoat
 
VSCO Cam-10Sedan avslutades kvällen med mensprat på Häng Bar. Grattis på födelsedagen Jontis!
Allt det där som kallas livet
4 kommentarer
border

berätta om dig!

IMG_9879 copy
Att ni känner mig rätt så väl vid det här laget finns det väl inget tvivel om (?) så nu är det dags för ombytta roller. Vem är du? Kan du inte berätta lite om dig själv? Typ vad du heter, vad du bor, hur gammal du är, vad du drömmer om, vad du har för jobb/studier/sysselsättning, något kul som hänt dig på sistone, om du brer på knäckebrödets ovan- eller undersida, det värsta personlighetsdraget du vet, vad du brinner för, din favoritmaträtt eller något annat du vill förtälja om dig själv. Vore så fint att börja veckan med lite historier som får mig att lära känna er lite extra. 
 
 
Puss! <3
Om mig
46 kommentarer
border

vegetarisk veckomatsedel #56: ärtomelett, tortillapizza med aubergine, kikärtsbollar och riktigt lyxig sushi.

Inlägget innehåller gåvor från Smakbox.
 
IMG_0899 copyHej hörrni! Här har ni veckans tugg! Lite på hemmaplan, lite på bortaplan men alltihopa väldigt smaskigt. Vi tar det dag för dag, as usual vetja. 
 
IMG_0704 copy
Måndag: ÄRTOMELETT MED DILL OCH GRÄSLÖK
 
ärtomelettKnäck tre ägg i en bunke. Häll i 1 msk citronsaft, 2 msk mjölk och minst 1 msk var av gräslök och dill. Salta och peppra (vit eller svart) rikligt och tillsätt några droppar sriracha (eller en nypa chiliflakes). Häll i en näve ärter, frysta går bra men pallar du tina så gör gärna det (är de frysta får du veva runt ordentligt så de inte hakar i varandra i ärtklumpar). Hetta upp olja i en stekpanna och häll ned smeten. Stek tills undersidan är färdig, rotera stekpannan då och då och stick små hål med en gaffel så går det snabbare. 
 
ärtomelettServera med t.ex. avokado och fröknäcke med olivspread
 
VSCO Cam-4
Tisdag: SUSHI PÅ SAIKÔ. I tisdags fyllde Jonas år så vi gick och åt sushi på restaurangen vid St. Knut som vunnit world cup sushi för några år sedan. En helhetsupplevelse! Vi tog av oss skorna, drack sake och delade på kimchi, edamame och 30 bitar sushi. Jag bröt min vegeterianism den här kvällen och åt fisk eftersom jag varit besviken på dyr vegosushi förut (och ska det vara nån gång ska det väl vara här, tänkte jag) men faktum är att de vegetariska bitarna var så himla goda!
 
Annars var det allt ifrån rödbetschips, marinerad svamp, tamago, tre sorters blomkål och salmalax vi serverades. Otroligt gott.
 
VSCO Cam-2
Onsdag: TACOKVÄLL. Den här kvällen samlades vi ett gäng kollegor hemma hos Mikaela i hennes nya lägga ute i Limhamn. Blev introducerad för ananassalsa, diverese olika vik-tekniker på tacos samt drack alholfritt rosé som smakade Halloj (minns ni den?).
 
IMG_0878 copy
Torsdag: AUBERGINEPIZZA MED VITLÖK OCH OLIVER. Ett micket enkelt, snabbt och gott recept som fick alla tummar upp från både mig och Björscha. Testa vettja, receptet haru här:
 
Värm ugnen till 250°. Skär en halv (eller en liten) aubergine i skivor, max 1/2cm i tjocklek. Värm upp olja i en stekpanna och lägg ned skivorna, helst ska de inte nudda varandra men lägg dem åtminstone så att alla har stekyta.
 
Krydda med salt, peppar och andra kryddor du gillar. Jag tog en kryddkvarn som heter medelhavsmix som innehåller tex koriander, tomat, lök, rosmarin och timjan så det kan ju vara en idé. Fräs skivorna på ena sidan. Vänd dem efter några minuter när de fått färg och stek vidare på nästa sida. Pressa då ned en stor vitlöksklyfta och kör runt lite för extra smak. Låt skivorna få ganska så ordentligt med färg. OBS: tillsätt olja vid behov (vid behov kommer finnas då aubergine är väldigt fettuppsugande <—— mmm gutt ord ju).
 
IMG_0847 copyLägg tortillabröden på en plåt (gärna uppvärmd för extra krispig botten!) och häll på tomatsås. Godast är ju såklart att göra egen, men jag hade fått en på tub i boxen som jag måste säga var väldigt smidig. Strössla över lite ost och lägg sedan på aubergineskivorna (se till att du får med den frästa vitlöken!) och oliver.
 
IMG_0853 copy
Efter ca 7 min i ugnen är pizzorna klara för att avnjutas! :-D
 
kikärtsbollar risenta
Fredag: KIKÄRTSBOLLAR MED KROKETTER, JAPANSK BROCCOLI OCH HEMMAGJORD KEBABSÅS. Till fredagens snabba middag testade vi att laga kikärtsbollar av en färdig mix från Risenta. Kände mig först ganska skeptisk, men efter en snabb blick på innehållet lugnande jag mig då det faktiskt inte vara något skit i utan bara eko-råvaror. Stort plus! Också plus för att de höll ihop klockrent. Det är väl inget som är supersvårt att göra själv plus att det är mycket billigare (tror en förpackning kostar runt 40kr i affär) men känner man sig lat så varför inte.
 
Gott att servera med japansk brolle (ångkoka broccoli [fryst eller färsk] och häll över lite japansk soja, servera med flingsalt!) och hemmagjord kebabsås iaf!
Veckomatsedlar
6 kommentarer
border
Upp