vegetarisk veckomatsedel #71: bjäststuvade makaroner med dillslungade ärter, tofutortilla med avomajo, ananaswok & spenatlinsgryta.

UntitledHej på er! Jag har ingen bättre ingress till detta inlägg än att helt sonika säga att det är söndag och dags att snacka käk! Skulle ni vilja ha ytterligare veckomatsedelinspo vet ni väl vid det här laget att jag har en egen kategori med alla matsedlar samlade, den hittas här.
 
UntitledMåndag: PASTA MED LINS-/SPENATSÅS

Vi startade veckan med ombytta roller: Björn lagade mat, jag tog kökstjänsten därefter. Han slängde ihop en kokosgräddebaserad gryta med tomatkross, lök, vitlök, röda linser och hackad spenat. Kryddade med bland annat basilika och oregano, serverade med pennepasta. Micket gott! Tack Björn!
 
UntitledTisdag: ANANAS- & KIKÄRTSWOK MED RIS OCH HEMMAGJORD SÖTSUR SÅS
 
På tisdagen lagade jag en sötsur wok med inspiration från tidningen VEGO. Borde börja prenumerera på den igen, så himla bra! Recept kommer under veckan tänkte jag, så håll *utkik*.
 
UntitledOnsdag: TOFUTORTILLA MED PICKLADE GRÖNSAKER, AVOKADOMAJO, KOKOS & SRIRACHA
 
Alltså kolla detta himmelrike som lagts på ett tortillabröd?! Så himla enkelt och så himla gott <--- bästa kombon.
 
UntitledJag snabbpicklade rödlök & gurka med hjälp av en smaksättning jag fått i en smakbox för länge sedan (denna). Kändes otroligt märkligt att bara blanda ned en saltblandning i de mandolinade grönsakerna och inte tillsätta vatten eller annan vätska, men så skulle man tydligen göra. Blev ingen smaksuccé, men väl helt okej när man hade det som tillbehör med massa andra smaker. Massa andra smaker = kryddig, panerad tofu (gjorde såhär men blandade ned kryddor i majsstärkelsen också - tips!) avokadomajo (avokado+majonnäs+chiliflakes+limesaft+koriander+s/p typ) samt lite kokosflingor, sriracha och srirachamajo på topp. (Y)
 
VSCO Cam-1-1Torsdag: FESTIVALTHAI PÅ THAP THIM
 
Under veckan var Malmöfestivalen i full gång! Vi planerade in ett besök på Thap Thim, som tydligen ska vara Malmös bästa thai, mellan två spelningar (mer om detta senare) och jag käkade Pad Khing med tofu och extra koriander. Det var matkomegott. Recommend recommend! Måste fasen köpa en sådan där mushroom sauce också?
 
UntitledFredag: BJÄSTSTUVADE MAKARONER OCH VEGANBOLLAR MED DILLSLUNGADE ÄRTER & BRYSSELKÅL
 
Så kom fredagen. Knäpp fredag i livet, vaknade med världens skallebank och jag som aldrig har ont i huvudet började i stort sätt planera min begravning. Var hemma i soffan hela dagen och försökte diagnostisera huvudvärken med någon form av vätskebrist. Visste inte om det var kaffe eller vatten så körde varannan. +/-/0 liksom :-D Åt iallafall redigt najs middag! 
 
Inför veckans käkplanering hade jag frågat herrn i huset om det var något speciellt han var sugen på att käka under veckan. Skitsnabbt svarade han "stuvade makaroner och vegbollar". Jag piffade upp det genom att stuva makaronerna i bjäst samt servera brysselkål och ärter smörslungade i dill som tillbehör.
 
Blev redigt bra om jag får säga det själv. Vad har ni ätit för något lyckat (eller olyckat) i veckan?
 
Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Daniella

jag åt kyckling och jordnötsdumplings från bejing8 igår, är nog godaste jag ätit i år. *_*

Svar: åh, dumplings <3 <3
polichinelle

#2 Ingrid

Den där woken ser så god ut. Jag har ätit en god morotslasange från portionen under tian den här veckan bland annat.

Svar: morotslasagne, spännande! det måste jag googla upp!
polichinelle

#3 Agnes

Söndagshöjdpunkten på webben, för söndagar är min bästa matlagningsdag. Blev akut sugen på bjäststuvade makaroner och vegobollar nu så det får bli denna söndagsmiddag.

Något lyckat från veckan är blåbärsgröt på dinkelflingor och hemmagjord pizza med rödlök, päron, soltorkade tomater. Annat mindre lyckat är försening på Landvetter som innebar middagsbehov men visade sig finnas en(!) vegetarisk maträtt och noll veganskt. Samt en linsgryta som jag råkade hälla i för mycket saffran i.

Svar: åh tack agnes, vad kul att höra! <3 håller med dig om att söndagar är matfokusdagen! den där pizzan lät som heaven on a plate! avundas dig inte dyr och sämst flygplatsmat :-((
polichinelle

#4 Oscar

Stuvade makaroner är nog den enda varianten på pasta som jag på riktigt gillar. Vet inte när jag gjorde det sist, dock. Men nu läskade du mig. Samma gäller brysselkål. Älskar det! Förundras varje år varför jag bara köper det vintertid. Extra gott blir det att rosta i ugn.

Den där tortillan ser för övrigt ut att rocka (höhö), speciellt tack vare den krispiga tofuns tigerflammiga nyans och de andra färgerna.

#5 Oscar

Jag gjorde för övrigt den här sexiga, spanska tortillan förra veckan. Inte så färgsprakande, men den blev lyckad. Fin med en liten sallad eller salsa till. Du har säkert redan sett den swisha förbi i ditt flöde.

https://www.facebook.com/KIT.se.Mat/videos/1839351146379207/

Min mindre lyckade rätt var... ingen rätt egentligen, utan det var misstaget att jag köpte vit paprika. Smakade noll och ingenting. Fast, vad hade jag förväntat mig?

Svar: faktiskt inte sett. prenumererar/följer KIT både på fejan och insta, men vet inte riktigt hur algoritmerna fungerar; man får ju inte upp allt. aja. såg himla gott ut! skippar vit paprika framöver då ;.---)
polichinelle

#6 Jussi

Jag köpte kaktusfikon för första gången, ingen god smak, stenhårda kärnor och små små taggar på skalet som jag upptäckte när det var för sent.

Svar: oj, låter ju himla spexigt! men antar att all spexighet försvann i namnet så inte mycket fanns kvar till själva utförandet :-S
polichinelle

Kommentera här
Upp