vegetarisk veckomatsedel #70: veganska solrosbollar, feta- & chilipita, nudelwok och grön kikärtssoppa.

På något sätt infinner sig ett LUGN när man startar upp en ny veckomatsedels-era med en jämn nuffra? ↑ Så najs. Humble brag till trots, men tack för snälla ord om att ni längtat efter att den här traditionen ska dra igång igen. Blir så glad att det uppskattas!! Fortsätt gärna med det, kanske inte just nu, men gärna om ett par månader då 100% av alla fotograferi tagna efter 16:00 (dvs alla middagar) ser ut som en påse röv :-))
 
ps: Just den här veckan publiceras veckomatsedeln en lördag, men det är för att det är den trettonde imorgon. Nästa vecka blir det söndag som vanligt!
 
IMG_4343 copy
Nu kör vi iaf! Veckans käk!
 
IMG_4244 copy
MåndagCHILIBITESPITA MED GRÖNSAKER & FETA
 
IMG_4249 copy
Medan jag var iväg på ärenden styrde Björn upp kvällens middag. Vitlöksstekte morotsslantar och chilibites (dessa, är veganska) och servade med isbergssallad, feta, rödlök och yoghurt/sriracha. Gott! Men påminn mig om att aldrig mer ge Eldorados pitabröd en chans. Inte ens när det är extrapris. Fy17 så saggiga.

mat v.32
Tisdag: VEGANSKA SOLROSBOLLAR MED SVARTA BÖNOR, JASMINRIS, AJVARSÅS & ÄRTER
 
Repriserade ett av mina recept från i maj som ni hittar här. Jag hade dock inget vanligt ströbröd hemma, så även om smaken var densamma (=god) så blev bollarna inte alls lika snygga som sist eftersom det var svårt att få dem att hålla ihop i stekpannan. Serverade med jasminsris och min vanliga ajvarsås på ajvar relish (alltid den starka!), valfri såsbas (jag hade turkisk yoghurt), en pressad vitlöksklyfta + salt å peppah.
 
 
IMG_4322 copyOnsdag: SNABBNUDELWOK MED SOJASTEKT QUORN, MOROT, BROCCOLI & ASIATISK MAJONÄS

IMG_4327 copyVar rätt så mättad efter en uppstartsdag med jobbet som innebar ca konstant intag av kaffe, fika och käk men det hade jag förutsett i min matplanering för veckan och därför satt en enkel wok till middag. Kokade helt enkelt snabbnudlar med grönsakskyddsmak, stekte lite quornbitar i kokosolja och wokade på broccoli, sockerärter, morot, rödlök & vitlök, koriander, soja och lime.
 
Blandade ned nudlarna och serverade med en asiatisk majo (den jag försökte visa här) på majonnäs, sesamolja, japansk soja, limesaft och sriracha. Ta efter smak, chilla med sesamoljan bara. 
 
 
IMG_4328 copyTorsdag: PASTASALLAD MED ÄPPLE OCH PEPPARROTSYOGHURT

 

Middagen dagen efter var även den snabb och pastabaserad. Helt enkelt en sallad baserade på torchietti-pasta och det som fanns hemma serverat med turkisk yoghurt+pepparrotskräm. Äpple och pepparrot är himmelens gott ihopa så detta måste jag kombinera i fler rätter känner jag! 

UntitledFredag: GRÖN KIKÄRTSSOPPA MED SPENAT, ROTSELLERI OCH KRUTONGER

Detta recept kommer från Siri Barjes (@olivehummer på insta <3) kokbok och jag har ju en princip som lyder att jag inte delar med mig av andras recept om jag inte kan länka dem till dess rättmätiga källa - i detta fall kokboken. Det finns dock upplagt på internäät av andra, så det går ju att googla sig till, ELLER så köper man Ett stekt ägg är också middag pga riktigt najs kokbok! Recommend recommend. Soppan var god, nyttig och enkel + vegansk om man utesluter att toppa med ko-yoghurt.

Puss hej!

Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Oscar

Tänka sig! Köpte också Garants chilibites (första gången) förra veckan. Fnulade även på om jag skulle fynda Eldorados pitabröd. Som tur var lät jag dem ligga kvar på hyllan. Tack för varningen.

Med detta sagt får måndagsreceptet bli inspiration till nån lunch i veckan. Kan du rekommendera nåt annat pitabröd, månne?

Pastasalladen på torsdagen såg inte fel ut. Till och med jag blir sugen (och då vet du hur skeptisk jag är till pasta). Snygga färger och lagom härligt gojsig. Vet dock att jag i realiteten skulle föredra färskpotatis.

Kan även jag skriva under på att den där kikärtsoppan är smarrig.

Svar: har dåligt koll på pita faktiskt! men skulle tänka mig att det krävs nån kvalité upp på märkesskalan. återkommer om jag har idé!
polichinelle

#2 Sara

Tips om man inte har ströbröd är att stavmixa lite havregryn halvgrovt eller göra likadant med knäckebröd 👍🏻

Svar: borde verkligen gjort det för smidighetens skull! hade faktiskt ställt fram havregryn, men glömde bort det så fort bollarna åkt i stekpannan. aja, next time! :-) tack för påminnelsen!
polichinelle

#3 Malin

Haha, så komiskt att jag, i min semesterbubbla, rakt av köpte att det var söndag när du publicerade det här inlägget. Är dock mer dagvill än vanligt pga är i Japan och tidsskillnaden ställer till det lite extra, men på ett mycket behagligt vis :) Härligt att veckomatsedlarna är tillbaka!

Svar: haha! åh, då vet man ändå att traditionen är fastställd <3
polichinelle

#4 Irma

ÅHHH vilken fantastisk blogg! HUR kan jag ha missat din blogg((??!!), wow.
Fortsätt ba fortsätt med allt inspirerande innehåll, här har du en nyblivet trogen läsare (och inflyttad malmöit, småvilsen i staden)

Önskar dig en fortsatt fin söndag och kommande vecka :)

Svar: nämen ÅH! vad fina ord, tusen tack irma <3 jag var också småvilse i början, men när man börjar få ett grepp om stad (dvs märker att man cyklar ca vart som helst på 10 minuter) så börjar det lossna. och det kommer från en med sämst lokalsinne, så det finns hopp för dig med! tack för du läser och ha en suverän vecka du med!
polichinelle

#5 Daniella

Hittar alltid inspiration till kommande måltider i din blogg, ska testa dessa chili bites!

Och jag är glad för dina veckouppdateringar för det är typ på den vägen jag håller reda på vilket veckonummer det är :)))

Svar: åh tack! vad glad jag blir för peppen! <3
polichinelle

Kommentera här
Upp