tre ytliga fix: hår, naglar och bryn.

Mina sista semesterdagar var överlag ganska slappa; jag tillbringade den allra största delen av dagarna med att pösa runt, dricka nån öl och *bara vara* i äkta maxa chillet-anda för att kontrastera den begynnande rutin-verkligheten. Några planer som krävde uppbokade tider hade jag dock bokat in, och förutom ett tandläkarbesök (mitt typ femte i år eftersom ååååhååhåhåhåhåh suck lång historia men jag kan säga att jag verkligen inte älskar min förra tandläkare iaf) får ni här se bilder på det! 
 
IMG_4210 copyTillexempel skulle jag köra min årliga klippning.
 
IMG_4208 copyDessa slitna toppar skulle snabbt vara ett minne blott!
 
IMG_4219 copyOch med snabbt menar jag verkligen S to the NABBT; jag hade klipptid 13:00, var hemma 13:25. Något slags rekord? Det har nämligen öppnat en frisörsalong i ca vårt hus där Björn klippt sig ett par gånger och alltid varit väldigt nöjd. Jag kände att varför betala 575 kronor för en toppklippning när man kan sponsra en egenföretagare för 250 riksdaler. Blev nöjd!
 
IMG_4263 copyÄven dagen efter handlat det om hår, närmare bestämt ögonbryn.
 
IMG_4267 copyJag plockade sönder mina buskiga barndomsbryn tidigt 2000-talet och detta är allt som numer finns kvar :-/ Är ni i samma sits så rekommenderar jag att ni kastar pincetten åt fanders och istället börjar att...
 
tråda ögonbrynen malmö...tråda! Det är en svingammal metod från Mellanöstern där man använder en tunn tråd som liksom rullas över hårstråna och drar ut dem från roten. Man blir så himla len eftersom all fjun försvinner! Såhär såg de ut precis efteråt.
 
tråda ögonbrynen malmöTycker att man får så himla fin form på brynen av trådning, önskar jag kunde göra det själv!! Borde lära mig. Vissa tycker det gör svinont men jag älskar det! Älskar t.o.m. ljudet av hur hårstrånen liksom glider. Ahhh. Passade på att färga ögonfransarna också som ni kanske ser. Håller ju inte så länge, men kan ju lika gärna passa på när en ligger där.
 
VSCO Cam-4Tredje och sista grejen var att fixa till nauglarna.
 
VSCO Cam-2Gjorde gellack (dvs ett "tjockare" nagellack som fixeras med uv-ljus) den 10/7 och nu, nästan på dagen en månad senare, såg de ut såhär. Ganska intressant att se hur mycket de växt, synd bara att looken är så ful. Går liksom inte att klippa av eftersom de blir hårda, och för mig som svagnaglad gitarrspelare är det väldigt ovant att ha långa naglar. 
 
beige gellackSåhär såg de ut efter färgbytet! Försökte få nyansråd av nagelterapeuten men eftersom hon satt där med sina turkosglittriga stilettnaglar och sa "jag hatar ljusa färger" gick jag på känsla. Det blev bra tycker jag!
 
beige gellackSedan är väl frågan hur länge det går att vara musiklärare och bry sig om sina naglar..... kanske en vecka till. Vi får se. Eller så får alla ha pianoprojekt kommande läsår ;-))) 
Ytligheter - hår | |

#1 Ellen

älskarrrr att ha sådana där dagar när en ba fixar allt. jag bokade in en klipptid en dag efter att vi kommit tillbaka från semestern för att fixa håret, lätt ett av de bästa besluten.

Svar: verkligen! nu börjar det dra ihop sig för flytt va? ska bli så kul att se malmövyer i din blogg!
polichinelle

#2 Daniella

åhåhåh! jag ska till frisören i början på september och i oktober ska jag göra fransförlängning!!!! för första gången. så fett nervös men känner att 400 kr kan vara värt att testa för att unna mej själv liksom.

Svar: helt rätt! unna dig! <3
polichinelle

#3 Anna

Oj, jag bara ramlade in här från ett annat kommentarsfält och har nu sträckläst inlägg ända tillbaka till juni. Är typ kär i dig! Är från Skåne o hade velat bli din kompis om det inte vore för att jag bor utomlands. Ville egentligen bara kommentera för att ge dig lite love och uppskattning, och även för att säga att jag läste detta inlägg:
http://polichinelle.se/2017/june/qa-om-halv-atta-hos-mig-fiskatande-omega-3-lite-om-min-budget-samt-ett-eventuellt-nytt-bloggformat-trettonbikten-2.html#comment

... och eftersom jag bor i Edinburgh och har ett Primark runt hörnet som jag slinker in på titt som tätt, håller jag gärna utkik efter dina favoritbrallor om du vill! Kan gärna skicka över ett jeanspaket om jag skulle snubbla över dem!
STOR KRAM
Anna

Svar: men oj! jäklar vad fint. TUSEN TUSEN TACK! vad glad blir att du hittat hit och gillar're <3 <3 <3 och alltså, ska du ändå in på primark vore det supersnällt om du ville kika. lär väl vara en sådan butik som byter produkter himlans ofta, men ändå. har bild på lappen inuti, det kanske kan hjälpa? <3 <3 <3 massa kramar!! och tack för du läser!
polichinelle

#4 Irma

åh! Var gör du dessa behandlingar i malmö? #såsugenpåattfålitesmåpiff :)
Och TACK för din fina kommentar(svar) i tidigare inlägg. Jag ska ta och ta mig en ordentlig cykelstros, du måste hojta till om det är något extra jag ska sikta styret mot i min nya hemstad eller dylikt.
Kram and keep on going, du är grym som sagt!

Svar: men åh FINT!!!! <3 massa tack, du anar inte hur glad jag är att du tar dig tid att kommentera! cykelstros är ett måste i malmö, finns så himla många guldkorn att upptäcka. behandlingarna är följande: gellacksnaglar - five five nails (på triangeln) klipp - tinas salong, trådning - face fairy. puss! <3
polichinelle

#5 Ellen

OM det börjar dra ihop sig... dödsnervös. jag flyttar redan på onsdag!! åker med ogge ner (han är här och jobbar över helgen) på onsdag morgon. SMÄLLER AV va kul det kommer bli, men också så läskigt att lämna oskessamn :(

Svar: åhh KUL! :-D du får höra av dig när du kommit iordning så drar vi ut och tar en.... eh, valfri dryck (men gärna kaffe eller bärs!) lycka till med flytten!
polichinelle

#6 Julia

Det här med att hålla på med musik och långa naglar alltså… Spelade cello och piano från lågstadiet till att jag var 20 så då var det ju big no-no med långa naglar. Nu känner jag fortfarande att det är ovant och klipper ned dem av ren vana. Har dock *sparat ut* nu för jag ska gå på bröllop, men mina vänner tyckte inte det räknades som långa naglar när de sträckte sig 3 mm över fingertoppen, haha. Jaja…

Svar: haha, relaterar. relaterar EXAKT!
polichinelle

Kommentera här
Upp