sista semesterdagen med ytfix, mullbärshat, facetimeöl och ett försök till en ny kvällstradition.

Vad snabbt man kommer in i jobbrutinerna ändå. Klockan som ringer 6.27, de vanliga knäckemackorna till frukost, knappa 5 kilometers pedaltramp till skolbyggnaden. Jag trivs. Men jag trivdes såklart även med att ha semester också, jäkligt mycket faktiskt. Såhär såg min sista semesterdag ut.
 
sista semesterdagen.Frukost! Såklart. Skrapade ihop det kylskåpet erbjöd och det blev hummusknäcke, ostknäcke, kaffe och c-vitaminbrus med ananassmak + lite valnötter i ask.
 
sista semesterdagen.Klädsel för dagen blev ett femton år gammalt linne, ett år gammal kofta och två dagar gamla shorts.
 
sista semesterdagen.Städade lite och bäddade med nya kuddfodral i sovrummet. Tänk att vi är inne på vårt nionde år i 120cm-säng?! Tur att vi är så små i kroppen och ganska så stillsamma sovare. Men innan året är slut ska vi banne mig köpt en större.
 
sista semesterdagen.På förmiddagspromenaden tog jag med mig de kvarlämnade mullbären i asken i ett försök till energipåfyllning, men fyfan alltså. Hur kan ett litet bär vara så vidrigt? DET ÄR ORIMLIGT!!
 
sista semesterdagen.Traskade iallafall runt i rätt så godan ro, spanade på skatare vid St.Johannes och genade genom en väldigt grön Pildammspark.
 
sista semesterdagen.Köpte lite stödkäk som mini-mini-lunch innan det var dags för ögonbrynstrådning. Att man ändå tänkt att dessa sesamkakor är lite nyttiga?? Kanske för de ligger bland naturgodiset? Läste innehållsförteckningen och förutom sesam var de huvudsakliga ingredienserna socker och sirap. Inte konstigt att de är rätt goda :---))
 
sista semesterdagen.När jag kom hem var det dags att börja med middagen, veganska solros- & bönbollar. Under tiden lyssnade jag på Fördomspodden och planerade kvällen med Toni via en utropsteckenrik konversation
 
sista semesterdagen.Efter en skurkkaffe knäckte jag semesterns sista öl och slog upp Facetime.
 
sista semesterdagen.Skål för 2,5h snack om dåtid, nutid och framtid <3
 
sista semesterdagen.Som vanligt hade vi tänkt att "ta ett kort samtal" men som vanligt rann tiden iväg snabbare än nånsin annars så helt plötsligt var det kväll. Björre skrattar alltid åt min projektstyrda läggning (ni vet, hehe) MEN min nya tanke är att efter 22 får jag inte göra något *aktivit* på en skärm. Jag ska istället plocka fram min ""målarbok för vuxna"" jag köpt för ett presentkort på Akademibokhandeln, lyssna på någon lugn musik/dokumentär och ta en halvtimme-timme med färgpennorna i näven. Helst skulle jag såklart ritat själv, men det här får vara steg 1. Och faktum är att det är ganska najs faktiskt. Och kan det hjälpa insomningen så är det ju bara ett plus. Återkommer med resultat/recension! 
Allt det där som kallas livet | |

#1 Oscar

Både namn och utseende på mullbär hintar om dess äckelhet. Uäääh.

Lycka till med din nya kvällsrutin, förresten! Har också en önskan om att hitta nåt att påta med borta från skärm och tangentbord. Men det är svårt. Kanske får gå in i barndom och börja rita pokémon igen.

Svar: åh, hade jag kunnat teckna själv hade jag gjort det men är ingen stjärna på det. lättare för hjärnan då bara att fylla i. även om jag dock hellre velat använda mina promarkers, tycker de slinker bättre och ligger bra i handen. dock blöder det igenom pappret så kändes ovärt :-((
polichinelle

#2 Ellen

jag har alltid gillar 120-säng pga mitt bästa är att vara supernära alltid, men att vi köpte dubbelsäng är fasen livet. SÅ skönt med plats. håller tummarna för den nya kvällsrutinen! jag fasar lite för det här med att ställa om från semester till skolstart, uuuääh va drygt det kommer vara när klockan ringer.

Svar: kan tänka mig det! så jobbigt bara med intressen som tar så mycket plats, sovrummet kommer ju bli ännu mindre med en större säng.. får väl kanske skala ned på antal förstärkare i hemmet...
polichinelle

#3 Ulrika

sesamkakorna har ju också den där designen som ska se nyttig ut, på förpackningen. liksom robust, inte så grällig, tryggt och tråkigt. man lapar i sig sirapssockret och känner sig som världens mest nyttiga ordnade person. ett av mitt livs stora sorger att kolla innehållsförteckningen...

Svar: ja men precis. både design och placering i matbutiken lurar en. ibland vill man ju knappt veta vad det är i. t.ex. gelatin. hade säkert levt ett gladare liv om jag inte vetat vad det var :-PP
polichinelle

#4 Anna

Åh, att ha en sån rutin att nu plockar jag fram målarboken kanske är det jag behöver också. Mvh fellow icke-insomnare. Hittills är det enda som hjälpt för mig att äta Stilnoct/Imovane men det kan en ju inte göra resten av livet. Har haft problem sen jag var litet kiddo så är tyvärr "van" vid att leva på minimalt med sömn, men det här är faktiskt något jag INTE prövat.

Svar: tror kanske inte det kommer revolutionera för någon med svåra sömnproblem, men inbillar mig att det ändå är bättre att gå ned i varv och göra något lugnt än att stressa hjärnan med snabba scrollningsintryck. med ngt lugnt kan man ju kanske till och med lura kropp och hjärna att man vilat/SOVIT (?).
polichinelle

#5 Daniella

önskeinlägg: poddtips!

Svar: jamen absolu! lyssnar på massvis med podar så jag börjar knåpa!
polichinelle

#6 malin

jag håller tummarna för kvällsrutinen! :) och sorry, helt okej att du inte gillar mullbär, men det gör jag... så då blir det fler till mig ;)

Svar: kvällsrutinen har väl gått... sådär. målat ett par kvällar, men långt ifrån varje! men däremot inte bara lagt mig, utan även somnat, i tid 2-3 vardagskvällar i veckan och det är ju bra oavsett!
polichinelle

Kommentera här
Upp