Q/A: om resor, frisyrer, monsterabindning, att skänka pengar irl, ett apptips samt var man trådar ögonbrynen bäst i malmö.

Dags att bocka av kommentarsfältets funderingar på sistone. Let's go!


 

Q: ”Där avbröt jag min sushilunch för att gå och ta ut lite pengar till en tjej i min ålder som kom fram och bad om det...", skriver du som om det vore den mest självklara grejen att göra. Fint. Man blir ju nyfiken på att läsa mer. 

A: (ang. detta) En tjej med snällt ansikte och trötta ögon kom fram till mig och visade en bild på sin dotter och sa något på franska. Jag försökte kommunicera att jag inte hade några pengar kontant men frågade om hon hade swish. Hon nickade och jag tog fram mobilen och visade appen, men då skakade hon på huvudet. Jag försökte då fråga om hon visste om det fanns någon automat i närheten och hon pekade in mot centralstationen. Jag gjorde ett "kom"-tecken men hon skakade på huvudet och sa "security security" och då blev jag så himla ledsen. Att hon försökt vara där inne, men blivit utslängd av vakterna gång på gång. Fyfan. Jag tog min sista makirulle och tänkte på hur jag precis köpt fördriva tiden-sushi och hur jävla orättvist livet är. Vad har jag gjort för att sitta här i linne och solglasögon med ris och avokado för hundra spänn medan hon går runt på samma ställe med en sliten take away-kaffemugg och ber om slantar. Jag gick in på centralen och tog ut några sedlar till henne. När jag kom tillbaka lyste hon verkligen upp, och jag kände: fan, är det kanske så att folk säger att de ska gå och ta ut pengar för att "slippa" henne och bara förflyttar sig utan att komma tillbaka? Det kändes nästan så. Jag gav henne pengarna, kramade om henne och sa att hon skulle ta hand om sig. Sedan behövde jag gå till tåget. Hoppas hon hade en överkomligt okej dag, på något sätt.

Brukar ni ge pengar? Jag brukar faktiskt. Slantar om jag har över, sedlar i olika valörer då och då. Avskyr att skaka på huvudet och säga "tyvärr". En gång när jag swishade en kvinna som kom fram till oss frågade en bekant hur jag vågade göra det. "Nu har hon ju ditt namn och mobilnummer". Och? Jag sitter här och dricker en jävla IPA för 70 spänn, vafan ska jag vara orolig för? 

Ibland har det hänt att jag gått in med någon i matbutiken och betalat för det hen plockar ihop i sin korg. Senast jag gjorde det ville en av kvinnorna köpa blöjor i olika storlekar. 10 månader, 2 år. Hon kollade på mig och frågade på knacklig engelska om det var okej. Att jag sa självklart gör mig inte till en hjälte, att inte säga självklart gör en till en idiot. Vad har du gjort för att dina barn ska få ha blöjor? Har du flytt från krig eller har du fötts in i ett land där du får pengar för jobb eller bidrag för annan sysselsättning för att kunna köpa det du behöver? Bara undrar. 23 år var hon, kvinnan. 23 år med två barn hemma som bara kan ha blöjor om någon främling köper det åt dem.

Q: Men hallå?? Tutorial på översta? Min syster skulle dött av lycka om jag gjorde en på henne.

A: (ang detta) Ja men absolut! Faktiskt mycket enklare än vad det ser ut - vilket alltid är en fördel när det kommer till frillor ju. Kirrar! 
 
Q: åh! Var gör du dessa behandlingar i malmö? #såsugenpåattfålitesmåpiff :) Kram and keep on going, du är grym som sagt!
 
A: (ang detta) Massa tack, du anar inte hur glad jag är att du tar dig tid att kommentera! <3 Gellacket på naglarna gjorde jag på Five five Nails (ligger i Triangeln), klippningen på Tinas salong och trådning på Face fairy.
 
Q. Ser ju ut att ha varit en sjukt gosig midsommar. Men TELL ME, hur binder man bäst upp en monstera!
A: Haha alltså... eh... vet inte om vi direkt kom fram till något konkret, mest hur stor skillnad det gjorde att faktiskt göra det. För egen del har jag bundit upp med brunt garn som på bilden ovan. Satt ihop två spretiga grenar samt "fäst" växten i stolen som den står på.

Q: Hade aldrig ens hört talas om Deberecen, men det ser ju jättefint ut! Vad var det för flygbolag ni åkte med?

debrecen june17.A: Inte jag heller faktiskt! Björn hade, pga att de haft ett lag i CL-kval men annars är det nog som många andra mindre städer i världen: man vet ej att de existerar. Vi åkte med Wizzair, kostade strax över tusenlappen för bägge oss tur och retur - och då köpte vi resan två dagar innan avfärd. Är man ute i god tid man kan man komma undan riktigt riktigt billigt! Ska dra nytta av detta i höst hoppas jag på.

Q: HEJ! Jag och min pojkvän funderar på att ta en sista minuten i augusti nån gång då vi för första gången på tre år har mer än 1 semestervecka tillsammans :)))) *glad tjej* Har du tips? Var har du varit med Björn? Känner att jag vill möta honom i att han är väldigt nöjd bara det är fint väder och han får sola typ; jag blir så fruktansvärt rastlös av sådant och vill SE och UPPLEVA. Tänker att London (<3) och dylikt tyvärr går bort pga hans önskan om väder... Nån annan som har tips här också kanske?

A: Åh vad kul! Jag och Björken har varit på en hel del resor ihop, både långa och korta. Hur mycket påverkar er ekonomi? Vill ni komma billigt så kolla svaret ovan och upplev östra Europa för några hundralappar tur och retur. Annars var vi i Barcelona för några år sedan och det är ju en stad som skulle kunna passa er utmärkt eftersom där finns både kust och kultur (och även annat i nuläget, fyfan) Tyvärr var mitt skick 0% bra just då, så minns inte så mycket specifikt - skulle gärna åka tillbaka.


Undrar du något någon gång? Till eder tjänst! Bara att skriva en kommentar eller dra iväg ett mejl <3 

Q/A:s och listor | |

#1 Lillemmish- mode - inspo - mamma till wille

så fiin fläta :D

ha en bra dag
kramizzzz

Svar: tack skaru ha!
polichinelle

#2 Annika

En gång när jag gav några ynka små mynt till en gammal kvinna på gatan i Göteborg gick det samtidigt förbi en främmande gubbe i övre medelåldern. "Du ska fan inte ge dem nåra jävla pengar" ropade han till mig. Fy fan vad ställd jag blev. "Jag gör väl hur fan jag vill" svarade jag. "Jävla idiot!" fick jag till svar. "HÅLL KÄFTEN" gormade jag tillbaka, kände tonåringen i mitt inre hejade på mig. Fan så arg jag var efteråt. Kokade. Folk kan väl skita i att ge pengar om de inte vill men tala inte om för mig vad jag ska göra med mina små mynt? Önskar dock att jag lyckats vara lite mer välformulerad. Tror som tur var att kvinnan inte förstod vad han sagt.

Svar: alltsååååå ÅHÅÅHÅHÅ blir så provocerad!! att han tvingas se fattiga människor kan aldrig vara ett större problem än att de är fattiga och tvingas sitta där! (http://polichinelle.se/2015/august/att-du-tvingas-se-fattiga-manniskor-kan-aldrig-vara-ett-storre-problem-an-att-de-ar-fattiga-2.html) det är svårt att vara argumenterande korrekt i affekt, du gjorde rätt som bara skrek på den jävla idioten.
polichinelle

#3 Sascha

Blev så rörd av din text om att ge pengar. Jag gör det om jag kan - inte alltid jag kan för jag har det inte så bra ställt, men skulle gärna vilja ge mer om jag kunde. När jag bodde i Milano brukade jag också gå in i mataffären tillsammans med en romsk kvinna och köpa det hon behövde. Och USCH vad folk glodde på mig då och gjorde fula miner. Jag stirrade alltid tillbaka. Som du säger är livet så orättvist ibland, man önskar verkligen man kunde göra mer för att hjälpa.

#4 Rebecka

Alltså måste bara ge AMSTERDAM som restips till sista frågeställaren men tyvärr så är det ju inte någon solstad :( Men jag och min kille var där för två år sedan och blev båda totalförälskade, så fin stad. Annars kanske bila runt i t.ex Kroatien eller Italien? Då får ni ju se lite olika städer och typer av områden samtidigt som ni får sol och värme, kanske kan det stilla din rastlöshet att ni åker runt litegrann?

Svar: åh, amsterdam! dit måste jag nån dag. verkar ju som rena drömmen på alla som varit där. bra alternativ, hoppas tjejen som frågade går in här och läser! <3
polichinelle

#5 Sascha

Har försökt flera gånger att kommentera men det går typ inte? Blev så rörd av din text om att ge pengar. Jag gör det om jag kan - inte alltid jag kan för jag har det inte så bra ställt, men skulle gärna vilja ge mer om jag kunde. När jag bodde i Milano brukade jag också gå in i mataffären tillsammans med en romsk kvinna och köpa det hon behövde. Och USCH vad folk glodde på mig då och gjorde fula miner. Jag stirrade alltid tillbaka. Som du säger är livet så orättvist ibland, man önskar verkligen man kunde göra mer för att hjälpa.

Svar: så himla konstigt, jag var tvungen att acceptera kommentarerna manuellt eftersom de stod som "misstänkt spam". wtf? well well. tack för dina fina ord, för att du läser! gör mig så glad att jag har vettiga läsare som jag delar åsikter med <3 <3 <3 så fint<3
polichinelle

#6 Wilda

Håller helt med om att skänka pengar. Jag har en kass ekonomi men i jämförelse med de som behöver är jag rik och då spelar det ingen roll. Jag försöker skänka när jag kan och det är så viktigt som medmänniska. För mig handlar det mycket om att behålla min värdighet inför mig själv.

Svar: exakt! <3
polichinelle

Kommentera här
Upp