mina dryckesfavoriter.

Hittade en roli lista hos Sandra och kände ett instinktivt behov att berätta för er om mina flytande favoriter (usch vad äckligt det lät på något sätt??) Håller du med eller är vi helt olika? Berätta!
 
Kaffe:
Alltså oftast en kopp svart bara? Är jag på kafé och bara ska ha kaffe utan något till brukar jag ta havredrycksbaserad cappuchino med extra shot.
 
Te:
Det mesta utom rooibos funkar. Ovanstående med åkerbär, lingon och hjortron är en favvo.
 
Juice:
Älskar juice! Blodgrape eller molnig äpplejuice (toppat med kolsyrat vatten är a-ok ↑) är favvofavvisar.

Vatten:
Från kranen, gärna sodastreamat. 

Mjölk:
Knappt alls/helst inte. Föredrar havredryck alla dar i veckan!

Vin:
Rosélover since 2k10.

Bubbel:
Det som bjuds.

Alkoholfritt ute:
Brukar bli Drink'in in the sun (Mikkeller).
 
Öl:
Man kan hålla på med pale ales, stouts och mikrobryggerier hur mycket som helst, men man slutar ju alltid med en ljus lager i handen ändå.

Cider:
Torr äpple tack! Lifehack är att beställa torr cider när man äter ute på restaurang så slipper man bli mätt i förväg på en mastig öl eller behöva småsippa på ett litet glas vin. 

Drink:
Inte min paradgren, direkt. Brukar beställa vodka cranberry om jag är på drinkhumör men räknas kanske snarare som grogg? Vill man man vara lite fancy så kan man ju köra en Scarlett O'Hara, men det är ju nästintill samma smak-tänk.

Läsk:
Allra helst San Pellegrino med citron- eller blodapelsinsmak men Fanta lemon funkar också.

Saft:
Har nog inte druckit saft på 12 år?

Favoritdryck:
Vatten slår ju allt: vanligt, kolsyrat, smaksatt. Förutom ovannämnda favoriter kan jag dock inte skriva ett dryckesinlägg utan att nämna följade bubblare som inte passade in på någon av kategorierna (utan inbördes ordning):

1: Ayran! Turkisk yoghurtdryck som jag inte visste fanns förrän jag flyttade till Malmö. Nu kan jag inte köpa en falafelrulle utan att ta den magiska drycken för en tia (ibland femma!) extra. Många hatar den, men jag älskar syrligheten. 
2: Misosoppa! Ok, kanske mer en måltid men i perioder dricker jag det nästan varje kväll istället för en kopp te så jag tycker det gills. Hackar oftast ned lite purjo och tar extra mycket misopasta så det smakar rejält umamigt.
3: Gurkvatten! Så himla *fräscht* + att jag alltid blir lite varm i hjärtat av att tänka på hur min gamla sushikollega Natsumi alltid ville göra "gurkavatten" till lunch och ingen hade hjärta att rätta henne <3
4: Lemonad! Ok, hade väl kunnat svara det på saft-frågan men nä, lemonad är så mycket mer än fadd apelsinsmak i ett litet 2 dl-glas. Proppad med frukt och gärna med extra syra. Mmmm. Också ett vanligt alkoholfritt jag gör, särskilt utomlands/vid värme.
5: Aloe vera! Måste vara 1. detta märke, 2. med "pulp", 3. utan smak. 
Om mig, Q/A:s och listor, Äta | |

#1 Oscar

När jag läser detta slår det mig att jag dricker himla få drycker. Vatten, te och havredryck är vad det blir. Till skillnad från dig tycker jag Rooibos är ljuvligt. Vad är det som skaver i er relation?

Att dricka havredryck i kombo med banan och torrostade mandlar är för övrigt en storfavorit. De går så himla bra i hand.

Enda saften jag sippat på de senaste åren är väl egentligen flädersaft. Inte för att det skett ofta, men ändå. Gott är det.


Svar: är du säker? jag tänkte också att jag drack få drycker, men när jag började skriva visade det sig att det blev rätt så många. och vissa är ju väldigt sällan förekommenade, t.ex. citronfanta - men svarar ju det ändå <3
polichinelle

#2 Daniella

asså när det kommer till saft så kan jag verkligen rekommendera hemmagjord fläder- eller rabarber-saft <3<3

Svar: sant, det är SOMMAR <3
polichinelle

#3 amanda

gu så många olika sorters drycker det finns. jag håller mig till: kranvatten, kaffe, rödvin. men INOM dessa ynka tre kategorierna är jag inte lika principfast o tråkig (förutom kranvattnet då), gillar att testa nya kaffebönor och bryggmetoder och rödvin är ju spännande, nyfiken på naturvin just nu!

Svar: haha ja! trodde jag höll mig till färre, men det visade sig blir rätt många ändå. vad är bästa rödvinet då? jag försöker lära mig där men brukar inte komma längre än ett glas innan jag tröttnar :-))
polichinelle

#4 Amanda

Vi hade nog samma på typ hälften :) Jag dricker alltid jordgubbssaft (vanlig billig blandsaft) när jag är bakis, då är det himmelskt!

Jag testade Ayran efter dina hyllningar på bloggen, men jag är en av dom som hatar det. Blääää, smakar som flytande keso enligt mig ;)

Svar: smart idé, den måste jag testa! låter himla smart. haha, så kände min lillasyster också. hon fick smaka en skvätt och kunde knappt svälja det - gjorde stora ögon och bah "WTF?" haha. såg kul ut dock!
polichinelle

#5 Kattis

Jag är med dig vad gäller vatten och läsk. Eller jag gillar typ all läsk, men favoriten är citronig. Kaffe och te dricker jag inte, men saft älskar jag.. i alla smaker! Lovade en elev på min praktikskola att testa ayran men har inte kommit dit än.. har ju bara gått 3 år så vem kan döma mig, eh. Vad gäller alkohol dricker jag helst bubbligt vitt vin, mojitos med rörsocker eller en vanlig hederlig vodkagrogg med citronläsk.

Svar: du måste testa ayran! och återkomma med recension! är du som jag, som kan äta creme fraiche och gräddfilm med sked pga *älskar syran* så kommer du gilla're!
polichinelle

#6 JS

Sent till partajet men måste nästan kommentera: ROSÉEEEE! Tror att jag endast känner en till person som gärna delar på en flaska (eller tre)... nu blir ni två!

Som Amanda härovan provade jag också ayran efter dina hyllningar, och jag tror att jag förmodligen skulle gilla det (bättre) med stark mat? Inte riktigt något att klunka i sig på tunnelbanan när det är varmt (för mig iaf). Känns dock också som en bakisdryck?

Svar: nämen va? oj! otippat. fast ja, många i vår ålder har väl vuxnat till sig och gått över till rött. ja, där nailade du det måste jag säga. har man lite extra mycket stark sås till falafelrullen är en ayran guld till! samma sak med bakisheten: stor lycka att öppna kylskåpet en söndag 11:30 och det står en ayran där inne <3
polichinelle

Kommentera här
Upp