mat, häng och musik på två dagars malmöfestivalande.

malmöfestivalenFörra onsdagen var det en månad sedan jag fyllde år. Det firade jag tillsammans med min tio år yngre kollega genom att bjuda kollegiet på tårta en eftermiddag. Som tillbakatack fick jag guppa hem med en smärre suckulentdjungel i cykelkorgen är lite guppigt :-)
 
malmöfestivalenVar så himla varmt väder så en gånger pengarna på att dra på sig shorts och gå på promenad pronto.
 
malmöfestivalenBlev den vanliga rundan kring körkgånn, St. Pauli, Värnhem och Norra Sorgenfri. 
 
malmöfestivalenVäl hemma lagade jag tofu/avo-tortilla och kollade nya Twin Peaks. Vad tycker ni om det? Jag tänker att ingen normalt funtad människa kan tycka att det är 100% bra rakt igenom, det måste vara en showoff-åsikt. Visst, har haft sina guldstunder och moments men man kan inte tycka att den trettionde scenen där Dougie i sju minuter långsamt härmar motspelarens replik är bra teve? Eller det där knarkiga "rymd"(?)-avsnittet? Pallante.
 
malmöfestivalenSedan: vidare. Carpa att det klockan 18 fortfarande är tshirtvärme!
 
malmöfestivalenShortsvärme, skulle vissa kalla det. Dessvärre sämst solchanser på Rex's uteservering. Bättre då att gå inomhus och spela biljard med riktigt onyktra regler. Jag menar, sifferordning är väl en sak men när man börjar snacka halva minuspoäng för fel stöt blir det lite mycket snurr i skallen. Mkt KUL dock. 
 
malmöfestivalenEfter ett par partier enades vi om att röra oss mot Möllis. Satte oss på Nyhavn, pratade om Ricky Gervais och försökte re ut vad man mest tjänade på att ha för konto på Netflix*. Det small nån raket i närheten utav oss, och kanske börjar man bli mer hemma i sin stad när man bara reagerar på smällen med "jaha, och vad var det då?" under ett par sekunder och sedan går vidare i livet.
 
*måste ju vara det där då 4 pers delar på ett konto, men hur många är det egentligen som nyttjar det?
 
malmöfestivalenSen kom vi på: jäklar, vi skulle ju se Hives ju! Hoppade på varsin stadscykel och trampade iväg mot Stortorget. Väl där slog hungern till. Till tonerna av Walk Idiot Walk köpte de andra  minidonuts i gullig påse, medan jag ställde mig vid langosvagnen. Upptäckte dock att det inte alls var lika gott som på hc-festival i Värmland 2005?? 75 kr för bröd, gräddfil, lök och smaklös ost. Att jag inte köpte en jäkla falafelrulle bara?
 
malmöfestivalenNåväl, The Hives dårå. De har ju sina hits, absolut, och det är väl lite kul (?) att någon vågar köra rockstar-grejen fullt ut* men nja. Vi tajmade spelningen för jäkla dåligt då vi kom i en ca 15 minuters lång presentation av alla medlemmar i bandet SAMT en drös i publiken till något rundgångsackord i bakgrunden. Men men. 
 
*den här "ned på knä och tillbe oss"-grejen är dock LITE overkill va?
 
IMG_0758
 
Sen blev det torsdag! Elevernas första riktiga dag, men ändå en mjukstart med mycket quiz, snack och arbete med värdegrundsfrågor.
 
malmöfestivalenKom hem runt tre och käkade mellanmål till TL's nya video.
 
malmöfestivalenKvällens första spelning var M.Ward på Gustavscenen. Jag var först lite besviken när jag kom till scenen och såg att där inte stod några trummor eller var setat för ett band, men jag fick äta upp mina ord när han började spela. Otippat spexig! Och en jävel på gitarr. Ni måste lyssna på Chinese Translation om ni inte hört den! Och Poison Cup! Mästerverk.
 
malmöfestivalenEfter spelningen mötte vi upp ett gäng kompisar i spöregnet och vi halvsprang bort till Thap Thim för middag. Stället hade blivit utsett till Malmös bästa thai, och det var riktigt megagott!! Synd bara att det inte var något vegoalternativ på specialmenyn.
 
malmöfestivalenNär luften var så gott som obefintlig på restaurangen parerade vi skyfallen och sprang bort till torget för en drink innan nästa spelning. Jag drack zingo med massa is.
 
malmöfestivalenTvå svartvita gullon.
 
malmöfestivalenOch så avslutade vi aftonen med en dryg timme Henrik Berggren! Geni. Visst, hade ingen koll på de nya låtarna men de gamla gör ju så att nostalgin i hjärtat bankar hårdare än hårt. Shoreline, Happy People Never Fantasize, Whirlwind, No Time For Us... och inte minst: WORK! Ev. världens bästa låt? Swishas direkt tillbaka till nian, då man fick skulle ha ett föredrag på engelskan om ett valfritt band och spela upp valfri låt.  BD - ett givet val av en femtonåring tidigt 2000-talet. Också festivalens bästa spelning. Bra skit ändå.
 
IMG_0891
Inspirerade t.o.m. till en liten trudelutt kvällen senare. Synd bah att basen var i replokalen, men man gör vad man kan etc. Tryck på bilden så spelar den!
 
Allt det där som kallas livet, Musik | |

#1 julia

haha jag o mina kompisar utnyttjar just det där på netflix, betalar 30 kr/månaden :D

Svar: skitbra ju!
polichinelle

#2 Malin

Jag och min familj delar faktiskt på en sån dyrare, fyra skärmas Nettan. Det grymt bra! Så, jag kan verkligen rekommendera dig att göra det. I och med att alla kan ha varsin profil blir inte rekommendationerna knäppa heller :)

Svar: min lillasyrra var inte helt pepp på alternativet, så det dog ut lite i sanden där och då men i och med att jag såg den hrä kommentaren nu (sorry för sent svar!) så blev jag lite pepp på att ta upp det till diskussion igen, hehe. tackar!
polichinelle

Kommentera här
Upp