åtta sommarvykort adresserade till er.

Till:
Dig 
Var helst du är
Världen
 
stångby
Hej kompis. Det här med att dra upp potatis direkt från landet, när det bara rasslar från skottsystemet - var du med om det i somras? Det är fantastiskt. Gå ut i ens svärfars helt rimligt lagom stora skor, tvätta av fynden och äta det till förrätt rätt och slätt som det är. Kanske med lite smör och flingsalt. Så gott är det.
Avs:
Lovisa Hellström
polichinelle.se
Stångby Gård
 
stångbyHej igen kompis. Är du ljuskänslig? Det är jag. Det sticker och svider, och jag förundras av människor som aldrig bär solglasögon. Som min kille. Makalöst. Har du förresten sett en sådan vy som är lika kompatibel med 🎑-emojin som den här? Fattas bara de där bollarna, vad det nu är. Borde ju inte vara en snölykta, men vad vet jag. Jag och japanska designers tänker ibland inte riktigt likadant. 
Avs:
Lovisa Hellström
polichinelle.se
Fjärdhundra
 
stångbyHej, det är jag igen. Jag har ju redan berättat för dig att jag var på 30-årsfest. Jo, du vet, när vi var uppdelade i lag och tävlade i långsökta lekar. I grenen Vem vet läsk? satte mitt lag svagdricka med förbundna ögon, men på följdfrågan om fabrikatör bangade vi. Inte bra smaklökar nog på att känna skillnad på ICA's och Kopparbergs. Sorry.
Avs:
Lovisa Hellström
polichinelle.se
Barkaö Bygdegård, Västerås 
 
DSC_0937 copyHej kompis, nu har jag förflyttat mig över landet igen. Det har blivit augusti och på ett sent födelsedagsfirande till mig hoppar min kusin från berget vid min sommarstuga. Det är säkert inte mer än 18° i vattnet. Jag kräver minst 5-6° varmare om jag ens ska doppa höger stortå. Mamma och jag lagar plockbuffé och så bygger vi lego med min äldsta systerson. Han börjar bli stor nu, uttalar orden med mer artikulation. Tar på sig sin Ernst-hatt varje tisdagskväll och bänkar sig framför teven. Det är så fint att följa en människas start i livet, särskilt de gånger om året det sker på nära håll.
Avs:
Lovisa Hellström
polichinelle.se
Sörvik 
 
IMG_4981.JPG.jpeg copyDet blir ett vykort till från sommarstugan. Det blir svårare och svårare att åka härifrån ju äldre man blir. Som liten och ung gick vi varandra på nerverna här nere. Bara minuter efter vi installerat oss i den lilla stugan retade man sig på hur någon gick, rörde sig, pratade, andades och visst - det händer fortfarande. Men nu försöker jag se det andra. Hur familjärt viktig den här platsen är för mig. Särskilt när den här lilla parveln vill sova över och trots att jag somnat långt efter midnatt är det inte ens svårt att hoppa ned från våningssängen klockan 6:45 för att han vill leka.
 
VSCO Cam-10-1Såklart vill jag skicka dig ett vykort från min barndoms ö, Öland. Den plats jag förknippar allra mest med lugn (och grumligt dricksvatten) i livet nästan. Det var en så bra dag. Jag, päronen och Björn gick på museum och drack kaffe vid havet trots blåsten och över horisonten kunde se att det regnade på fastlandet.
Avs:
Lovisa Hellström
polichinelle.se
Borgholm
 
VSCO Cam-4-1Kompis, min pappa har lärt sig uppskatta sushi! Fast pinnar är överkurs. Spetsa med gaffeln och så rakt ned i sojan funkar också. Puss på dig!
Avs:
Lovisa Hellström
polichinelle.se
Kalmar
 
IMG_0380Hejsan igen! Nu är sommaren på vift över. Vi har sagt hejdå till sommarstugetapas, en privat skärbräda för allt utom djurdelar och den fantastiskt starka teckning som fått pryda köksskåpet i 22 år. Nu är vi tillbaka i Malmö. Lovisa och Fuego mortlar mojitos utan mynta för mig och så äter vi linschips på deras påskalan. Det är första gången vi träffas sedan Spanien men på tioårig vänskap spelar ju några veckor isär mindre roll. Under kommande vecka kommer vi dansa i svartvitt, dricka öl på Möllan och carpa ur de sista semesterdropparna innan jobblunken börjar igen. 
Avs:
Lovisa Hellström
polichinelle.se
Malmö
Allt det där som kallas livet | |

#1 Daniella

ahhhhh <3

Svar: :-D <3
polichinelle

#2 tokyoyo.se

Åh så fint inlägg! Bra idé ju. Kan informera (hej japannörd här!) att de små bollarna är mochi- risdegs"kakor". Det är ju en bild på sukimi, månskådande- när risfälten ska skördas och "alla" såklart är ute och kollar in månen och äter mochi. Typ. ^__^)
Glad att jag fick lite fin tid i Sverige i sommar, trots ganska kallt väder.. verkar som du haft det super!

Svar: aha! det har jag ätit... fast som glass snarare än kakor? eller ja, form som kakor iofs. bra att man kan ha dig som emojitydare <3
polichinelle

#3 Wilda

Så jättemysigt och med Lovisa-glimten-i-ögat ;) <3

Svar: åh, vad gulligt sagt!! tack!
polichinelle

#4 hanna, förbanna

åh, vilket himla fint inlägg!

Svar: tusen tack hanna <3
polichinelle

#5 Ellen

älskarrrr detta!

Svar: tack ellen <3
polichinelle

#6 Malin

Det här är ett grymt inlägg! Jag älskar både idé och utförande. Tjusigt, Lovisa!

Svar: åh vad glad jag blir malin! stort tack <3
polichinelle

Kommentera här
Upp