asiatiska potatispuckar med röda linser och avokado-/druvsallad (vegan).

Hej friends of mine, jag hade fan en fråga till er: vilken är den bästa tiden att publicera dagens blogginlägg? När läser ni bloggar? Jag tänker mig ju ändå morgon, jag brukar förpublicera inlägget till 7:00, 7:30 eller 8:00 på vardagar och 9:00 på söndagar. Kanske spelar det väl inte så himla stor roll en timme hit eller dit, men man vill ju ändå maximera läsfrekvensen liksom. Vad tror ni? Hur tänker ni?
 
Matinlägg känns konstigt att publicera till på morgonen, så de brukar jag sätta till klockan 9-10 nånting för att folk ska vara lite småhungriga när de läser, men å andra sidan förstår jag ju att folk inte läser inlägget exakt när de publiceras. Huu, en helt vetenskap det här. Kom gärna med input!
 
Under tiden går vi vidare med dagens recept! Det är från i lördags, då jag rev potatis (och lite tumme), kokade linser och knåpade ihop ett par riktigt goda potatispuckar. Veganska, men vill du kan du såklart använda ett ägg istället för NoEgg.
 
asiatiska potatispuckar
 
VEGANSKA POTATIS- & LINSPUCKAR MED CHILI, VITLÖK, LIME OCH KORIANDER
 
asiatiska potatispuckar
 
Du behöver
För 10 puckar

1 dl röda linser
5 potatisar
1/2 lime (saften)
1-2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
2 tsk ingefärspulver
2 msk koriander
1 no egg
2 msk agavesirap (eller honung) 
1,5 msk krossade chiafrön
3 msk japansk soja
1 msk majsstärkelse
1 dl havregryn
1 dl panko (kan ersättas med havregryn) 
Olja, salt & peppar

asiatiska potatispuckar
 
Gör såhär
 
Koka linserna ca 10 minuter. Häll av och låt svalna. Förbered ett NoEgg (1 tsk pulver blandas med 2 msk vatten). Grovriv potatisarna ner i en bunke. Finhacka chilin, med eller utan kärnor beroende på dina smakpreferenser, och tillsätt i potatisen tillsammans med pressad vitlök, lime, ingefära, koriander, japansk soja, agavesirap/honung och chiafrön. Smaksätt efter hur du gillar; jag mätte inte ingredienserna så detta är ett hum i efterhand.
 
Strössla sedan över majsstärkelsen och jobba in i smeten med en stor slev. Tillsätt sedan havregryn och panko tills du har en smet som inte längre är rinnig och släpper ifrån sig vätska. OBS: den ska dock fortfarande vara geggig. Smaka av smeten med salt och peppar, och tillsätt ytterligare mängd av de andra smaksättningarna om du tycker det fattas.

Blanda runt smeten och låt stå några minuter medan du värmer olja i en stekpanna. Forma till puckar med händerna* och stek i några minuter på varje sida på medelhög värme, tills bägge sidor har fått en najs färg. Stek 3-4 puckar i taget. Tillsätt mer olja mellan omgångarna.

*ska du inte visa upp ditt resultat på sociala medier, dvs känner ett ytligt behov av den färdiga looken, kan du bara klicka ut smeten direkt i pannan. 

asiatiska potatispuckarServera med fördel med någon typ av sallad. Jag gjorde en på tärnad avokado och halverade vindruvor som jag smaksatte med limesaft, chiliflakes, salt, peppar och sriracha.

asiatiska potatispuckarRinglade över lite av min hemgjorda sweetchili-sås också (recept på den hittar du här) för att riktigt maxa smakbilden. Vill du kan du göra någon yoghurtsås till, eller bara käka som de är. Men sås är ju alltid att föredra, det är ett livsmotto.

asiatiska potatispuckarasiatiska potatispuckarMycket gott.

Äta | |

#1 malin

Läser från 08-00 pga distansstudier :)

#2 Lina

Jag läser de bloggar jag följer lite då och då under dagen i Bloglovin'-appen, så för min del spelar det ingen större roll. Men tänker generellt att morgonen är en passande tidpunkt ja! De här puckarna verkar fab, måste laga. Tack för recept! <3

Svar: tack och tack lina! <3 <3
polichinelle

#3 Sigrid

Jag läser bloggar på morgonen när jag äter frukost (06-07) och när jag kommit hem från jobbet (17-18). Av den anledningen föredrar jag när bloggare publicerar första inlägget kl 06 och det andra nån gång på eftermiddagen

Svar: perfa! har börjat publicera vid 06 nu. två om dagen blir för mycket för mig eftersom detta bara är en hobby. tack för du läser sigrid! <3
polichinelle

#4 Daniellachanelle.com

Alltså om du publicerar på morgonen så finns det ju där att läsa när man nu har tid under dagen :) jag läser mest på kvällarna, 20-22, när jag kommit hem efter jobbet :)

Svar: helt sant! tack för du läser daniella <3
polichinelle

#5 Nastasja

Jag gillar att ha något att läsa på morgonen :) dessutom hinner en plocka fram ur frysen om det behövs, eller planera handling efter dagens jobb. Är ju flexibel egentligen pga pluggar, men dricker alltid mitt morgonkaffe till bloglovin ;) ps asgott recept låter det som!

Svar: smarta tankar, tack! <3
polichinelle

#6 Rebecka

Åååh nu blev jag hungrig. Ser gott ut! Jag läser bloggar vid 07 på morgonen medan jag äter frukost (om jag har tid hehe), annars efter 16 på eftermiddagen när jag slutat skola/jobb. Så jag tycker med fördel att du kan publicera så tidigt som möjligt på morgonen, sedan läser jag ändå på eftermiddagen om jag inte hunnit med det på morgonen.

Svar: tack för input och för att du läser rebecka <3
polichinelle

#7 Andrea

Läser bloggar genom bloglovin så spelar ingen roll alls för mig! Men är väl bra om inläggen kommer upp tidigt så alla kan läsa när de vill :)

Svar: håller med dig! tack för du läser andrea <3
polichinelle

#8 Sara

Jag läser mest bloggar på morgonen till frukosten, eventuellt vid lunch på rasten men framför allt mellan 19 och 21 på kvällen!

Svar: samma här, är också mest en kvällsläsare. har dock tagit till mig input och börjat lägga upp vardagsinläggen vid 06 :-)
polichinelle

#9 Emma

Som pendlare älskar jag 07.00-inläggen! Läser på kvällen också men eftersom så få bloggare uppdaterar vid 06-07 känns de inlägg som läggs upp då riktigt lyxiga

Svar: tack för input! har börjat köra på 06.00 på vardagar nu, hoppas du gillar't <3
polichinelle

#10 Anonym

Bästa för mig är när det finns inlägg att läsa på morgonen, ist för nyheterna hehe. Så 07ish.

#11 Anonym

Bästa för mig är när det finns inlägg att läsa på morgonen, ist för nyheterna hehe. Så 07ish.

#12 Anonym

07.00

Kommentera här
Upp