alicante dag 2: vi går på kokhet promenad, potatisfrossar och har blandade känslor inför kackerlackor.

Alicante
Hej och välkomna till den andra spanska dagen! Vi startade den med poolhäng ett par timmar innan vi bestämde oss för att börja en långpromenad upp mot Castillo de Santa Bárbara.
 
Alicante Lämpligt nog hade klockan precis slagit 12 så det var ju perfekt temperatur för en stigande promenad, solen stod inte alls som högst på himlen just då :-)))
 
Alicante
Tur det kom ett par vindpustar ibland.
 
AlicanteVärd utsikt dock. Vi spanade fartyg i fjärran och jag drack citronslush som energipåfyllning inför sträckan hem. Helt ok gott tyckte jag, Bönne (som annars är en av de minst kräsna jag vet) SPOTTADE UT sin klunk och svor. Han kanske fick brainfreeze? Har glömt att fråga.
 
Alicante
Efter tips i Local Planets Alicanteguide gick vi till världens minsta tapasbar för lunch.
 
AlicanteJag fick sparris med balsamico och nötter + svamp med getost & oregano. Björn sa att han åt livets godaste köttbulle precis innan vi såg att den var rullad i socker. Ja, ni ser ju. Det var så himla gott iaf, så vi beställde ett par överraskningstapas till. Det fanns ingen meny utan man sa bara antal till kocken och så hittade han på något. Björn tog två, jag en och tur var väl det när jag såg att nästa "tapas" på tur var en fylld baguette. Såg inte riktigt lika aptitligt ut, men mätt blev man.
 
AlicanteFanns dock rum för iskaffe med kolarippel innan vi gick hem för siesta. (Jag spolade även av mig i världens mest icke-anonyma dusch).
 
Alicante Sedan passade jag på att jobba lite. GUD SKOJA!!! 
 
AlicanteKvällen kom.
 
AlicanteVi gick till en bar där de hade en drinklista och en GT-lista, så vi kände såklart för att gå på deras specialité. Jag tog en GT med hallon och lime. Det var: GOTT. Det var: mindre kul att det sprang kackerlackor runt benen på oss. Fick: fokusera på det gulliga klickljudet som uppstår när de ränner runt.
 
AlicanteKvällen avslutades på El Palé och ännu lite tapas. De hade ingen engelsk meny så jag frågade servitrisen vad som var vegetariskt och vad hon rekommenderade. Föga anade jag då att jag skulle få ut en tallrik kokt potatis med salsa. Ok, för att vara kokt potte var den väldigt god (skalet var liksom salt?) men jag älskar det inte så mycket att jag kan käka det enbart. Näää tacka vet jag marakroner om vi snackar kolhydrater som ska stå sig på egen hand :-)
Resor | |

#1 Ljuva Julia

MMMMMMHHHH, älskar saltpotatis med mojosås!! Äter det varje julafton i extrema mängder ;P Papas arrugadas!

Ni verkar ha haft det trevligt och hett, och din GT ser strålande ut.

Svar: GT var superb! åh ja, papas arrugadas känner jag igen från menyn att det hette nu. absolut gott men lite... endimensionellt?
polichinelle

#2 Rebecca

jisses så mysigt!

Svar: it was!
polichinelle

#3 Daniella

vad fin din svarta byxdress(?) är!

Svar: åh tack! det är dock bara ett linne och ett par svarta slacks :)
polichinelle

#4 Maria

Kanariepotatis är supergott! Har länge tänkt koka egen men tar aldrig tag i det.. Såserna är med goda. Man får ofta kanariepotatis med de två salsorna till fisk - lite mer att tugga på än din tallrik kanske.
Lite dåligt ändå, av en restaurang, inte ha bättre veg.alternativ?? När man ändå betalar för mat. Jag förstår inte hur vissa kockar verkar glömma bort alla grönsaker och baljväxter som finns :P

Svar: alltså, ska nog inte skylla på restauranger - det var nog mycket som var vego. men jag var inte superhungrig och ville ha något mindre och därtill kunde inte servitrisen svinbra engelska så jag fick tolka in vad hon menade och körde på det jag tänkte skulle vara en finlirs-pommes med dip typ. men men! saltet var gott iaf!
polichinelle

Kommentera här
Upp