alicante dag 1: fördelen med insomnia, livets guacca och saker som aldrig sägs på internet.

Har ju berättat för er att jag har väldigt svårt att somna ibland. Det har sina nackdelar, många och jobbiga, men nu har jag hittat en FÖRDEL: man behöver liksom inte ha ångest över flygavgång 06:20. Det är bara att sätta igång och packa runt 00:45 och sedan gå hemifrån till tåget mot flygplatsen ett par timmar seanre.
 
En annan sak jag säkert har nämnt flertalet gånger är att jag var ett öronbarn och att jag fortfarande har sviter (konstant mössa höst/vinter/till viss del vår, ilande öron vid minsta vindpust och smärtsamt bultande lock vid flygningar) efter det. Det sistnämnda har jag dock fått bukt på! Blåser helt enkelt i denna ↑ näsballong vid start och landning och nu har får jag bara "vanliga lock", det vill säga sådana man typ kan gapa bort. Svinnajs. Här är en video på hur cool jag känner mig när jag blåser näsballong (ni måste vara inloggade på instagram på datorn om ni läser via en sådan + följa mig där för att se pga privat).
 
AlicanteFramåt tidig eftermiddag hade var både flyg och buss avklarade och vi var framme vid vår semesterort: Alicante! Var inte helt ensamma med detta val, men vad gör det när det ÄNTLIGEN hettar på huden av värme. Varit så himla svältfödd på sol sedan förra sommaren (då semestern gick till ett 17°:igt Norge och vandringar i skog och fjäll) så jag njöt i fulla drag trots ganska så skittrött.
 
AlicanteTrots bristen på sömn bestämde vi oss för att man sover bäst på full mage så drog och käkade massa tapas. Blev salongs på en (1) öl pga värme/sömnbrist.
 
AlicanteEfter en powernap på tre timmar blev det ett dopp i takpoolen. Var helt ensamma där.
 
AlicanteNär klockan slog 19 kände vi att det var extremt hög tid att inta dagens första kaffekopp.
 
AlicanteTog refill på den dubbla espresson och diskuterade om koffeinet säger DING! i skallen eller snarare sipprar ut i hjärnan och gör varje cell brukbar igen. Kanske både och?
 
AlicanteNär blodet fyllts med energi kände vi oss mogna för en bekanta sig med staden-promenad.
 
AlicanteGick längs hamnen och pratade favoritnamn, podcasts och problematiska uttryck (t.ex. den jävla skiten som K Svensson rapade ur sig förra året). Om hur provokation (i Kringlans fall: en dålig recension) kan få en att ta till jävligt problematiska uttryck baserade på fördomar eftersom man vill ge igen på enklast sätt: dvs slå under bältet.
  
AlicanteSen kom kvällen. Så himla skönt med den spanska grundvärmen.
 
AlicanteAtt slippa bära med sig en långärmad tröja för säkerhets skull.
 
AlicanteVi avslutade kvällen här, med livets nachos och rosado (försökte beställa pink wine två gånger utan att lyckas) och kom fram till två meningar vi aldrig läst i en internetdebatt* innan vi drog hem och kollade på Uppdrag Granskning sommar. Detta avsnittet handlade om fejk-laktosintolerantav (väldigt spot on) och om varför alkoholhaltigt vin inte har någon innehållsförteckning. Visste ni till exempel att det är ganska vanligt att man använder gelatin i vin för att göra det klarare? Och det är bara en utav 60+ godkända tillsatser. Ganska långt ifrån den druvtrampande bild företagen vill förmedla.  
 
*1: "aha det har jag aldrig tänkt på!"
*2:  "vilken bra infallsvinkel!"
Resor | |

#1 Bella

Vad fint! Jag var i alicante för två år sedan men hade precis fått diagnosen deprimerad och börjat på antidepp. Var inte en höjdpunkt i livet det. Men det är så himla fint att se dina bilder och samma platser som jag besökte - bara att du ser glad ut! Fint.

Din blogg är fantastiskt bra förresten! Tycker mycket om inläggen om Malmö då det är min pojkväns hemstad.

Svar: åh :-/ fint att du kunde få en återblick här iaf. jag trivdes superbra! tack tack tack för fina ord! malmö gör sig på bild :-) är du här nere och hälsar på ibland då, kan tänkas?
polichinelle

#2 Katarina

Så kul med dina reseinlägg! Blir sugen på att åka typ överallt dit ni har varit :) Tack för tips om UG - ska kolla in det!

Svar: så snällt sagt, tack! avsnittet är riktigt bra, sätter ord på mycket man(/jag) tänkt om laktos.
polichinelle

#3 Emelie

Sicket roligt inlägg att läsa!!! Älskar din detaljrikedom samtidigt som du får en så klar översiktsbild av dagarna. Du är en så skarp bloggare, ska du veta! Ser fram emot nästkommande inlägg :'DD

Svar: åh men åh!! <3 tack tack tack emelie!!
polichinelle

#4 Johanna

Tycker så mycket om din blogg med fina, tänkvärda och roliga inlägg!!

Svar: men åh, vad glad jag blir!! <3 tack för du läser johanna!
polichinelle

Kommentera här
Upp