15 irriterande saker folk borde sluta med.

- Tilltala en med ens namn på ett lilla gumman-härskarteknikigt sätt.
- Stoltsera med att visa upp sig osminkade när man tydligt ser alltifrån ögonbrynsfärgning till fransförlängning och lösnaglar.
- Inte verkar sms:a meningen ”jag blir kanske lite sen”.
- Säga ”vilken bra kamera du har” när de ser ens fotografier.
- Dela exakt samma video på snapchat och instastory. Inte bara samma händelse, utan exakt samma video?
- Skratta högt läsandes något på mobilen i syfte att få uppmärksamhet och frågor.
- #hashtagga #på #det #här #obegripliga #sättet
- Säga sig vara feminister men ändå ta all plats i rummet, ändå dominera alla samtal. Hej man.
- Ha för inzoomad profilbild på Facebook :-))
- Klagoskryta i stil med ”fattar inte hur folk hinner se så många teve-serier alltså, när får de tid?!” 
- Se det som sin USP att ”prata norrländska” och brer på sin hudiksvallska nå så djävulskt.
- Knäcka fingrarna genom att dra ut dem.
- Ha på knappljudet på sin telefon.
- Poängtera hur mycket de hatar särskrivningar genom att ironiskt själva skriva det.
- Att lista "höra av sig"/"vara tillgänglig"/"svara på sms i tid" som sina sämsta egenskaper. Inte konstigt att vi framkallat ett prestationssamhälle där det är creddigt att vara onårbar eftersom folk hela tiden upprätthåller trenden att vara så himla upptagna.
 
VSCO Cam-9
Peta sig i snoken ger jag dock blanka f i om nån gör, gräv på för tusan. Säg bara "jag har ett sår" om du får en konstig blick, funkar 99% av gångerna. 
 
Läs också:
✗ Fem provocerande saker.
✗ Hatlistan.
✗ Att du tvingas se fattiga människor kan aldrig vara ett större problem än att de är fattiga.
Q/A:s och listor | |

#1 Agnes

Gu håller fan med om allt det där, särskilt sista punkten. Så. Tröttsamt.

Svar: JA!
polichinelle

#2 Anonym

Ojdå

Svar: hoppsan hoppsan
polichinelle

#3 Anonym

Ojdå

#4 Daniella

Fast jag skulle ändå säga att jag är osminkad även om jag färgat mitt ögonbrynshår lite mörkare. Ser cancersjuk ut annars mvh blond och är alltid osminkad på jobbet :(

Svar: jo men absolut! menar mer folk som gör en grej av att de har en osminkad dag, men så har de precis varit och förlängt fransarna. såklart får man förlänga fransarna, det är inte det, men då kanske man inte ska ställa sig allra längst fram i "bränn sminket"-klacken liksom.
polichinelle

#5 Emma

Gud, känner mig SÅ träffad av sista punkten (obs skulle aldrig stoltsera med det). Handlar mest om ett visst mått av social ångest som gör att jag vill svara bra/ta mig tid om nån hör av sig, så växer och växer det där smset (samt ångesten) och tillslut har det gått så lång tid och är så ångestladdat att jag inte svarar alls och därmed uppfattas som asdryg

Svar: menar självklart inte på grund av diagnoser :-) menar folk som väljer det på grund av en strävan efter att ses som busy.
polichinelle

#6 Mimmi

Haha fy tusan, instämmer med dig Emma! Får gråten i halsen bara jag tänker på det nu. Drömmer mardrömmar om alla de meddelanden min hjärna inte klarat av att svara på än. Sjukt creddigt :-) (obs rolig lista!)

Svar: syftar självklart inte på människor som lider av att inte orka höra av sig, förstår att det inte känns creddigt alls, åsyftar de som sätter i system att verka busy och tror att det är creddigt.
polichinelle

#7 Oscar

Får rysningar bara av att läsa om folk som knäcker fingrarna. Hatar det. Och ja; att dra är värst. Men böjning är lika vidrigt. Punkt tre och den sista är två saker som kan driva mig till vansinne.

Vid närmare eftertanke håller jag med dig om allt. Även om för inzoomade profilbilder aldrig stört mig nämnvärt, haha. Och folk som briljerar med norrländsk dialekt har jag aldrig råkat ut för.

Vad tycker du om folk som visslar? Charmigt, eller enerverande?

Svar: haha, nä, det är ju inte så att jag lägger min dagliga dos energi att reta mig på inzoomade profilbilder. förstår bara inte själva bildvalet, men men. vissling... hmm. där måste man ju ändå vara lite besserwissrig och säga att det ändå beror sig på hur det LÅTER? om personen i fråga kör en liten nynning, absolut, men konstant tinnitusfalskt ljud - givet nejtack. lite creepy med folk som går och visslar ständigt iofs, aka omar i the wire.
polichinelle

#8 Julia

Alltså, det där med undran kring serierna är ju SÅ jag. Men jag gör det inte för att skryta om att jag själv har mycket att göra, mer för att jag ärligt talat inte fattar hur folk hinner. Och det kommer antagligen alltid att vara ett mysterium för mig, för nu kommer jag verkligen dra mig för att fråga, haha...

Svar: jag ser nästan alltid på något när jag äter middag. ibland ett extra avsnitt på kvällen. på helgerna kan det bli både till frukost och lunch (om jag äter hemma). typ så. mataktivitet! ofta är jag iväg och repar två kvällar i veckan, ibland även en tredje vardagskvällskativitet. då är de andra två dagarna på hemmafront väldigt viktiga för mig att vara hemma och slappa - aka skärmtid :-)
polichinelle

#9 Mikaela

Hahaha fantastisk lista!

Svar: <3
polichinelle

#10 hanna, förbanna

håller med om det mesta - det mest störande för mig är det där med att lägga upp samma foto/video i storys som i flödet??? Förstår inte alls grejen?!

Svar: MENAR'E!
polichinelle

#11 Wilda

Haha så himla bra. Skrattade rakt ut flera gånger. <3

Svar: <3
polichinelle

Kommentera här
Upp