om ni, mot förmodan, glömt hur jag ser ut kommer här 11 påminnelser.

VSCO Cam-8
Här är jag när jag på allra bästa sätt döljt (dolt?) ett supersmutsigt hår.
 
VSCO Cam-4 2 Inte ens i färg kunde folk ana något.
  
VSCO Cam-15En halvdan hårdag.
 
VSCO Cam-11En bättre.
 
VSCO Cam-12Då måste man passa på att dra en personaltoa-pose. PÅ ARBETSTID!
 
vVco Cam-3
Ska vi kanske prata mer om no heat-lockat hår i veckan? Ja men det gör vi tycker jag.
 
VSCO Cam-5
Ett annat samtalsämne vi skulle kunna ha är det här med trummisar. Nog för att det är kul att hänga i repan med Jonas och Therese, men låtarna låter ju ca 56000% bättre med en trummis. Som vi saknar just nu. Om du känner nån trummis som vill spela punk 'n' roll i Malmö, tipsa hen om oss! <3
 
vVco Cam-20Annars då? Ptja jag vet inte. Kan detta vara det sämsta blogginlägg jag nånsin skrivit?
 
vVco Cam-16Tror fan det. Greppar innehållshalmstrån överallt...
 
VSCO Cam-24...bara för att få visa upp mig själv :-)) 
 
VSCO Cam-29Ibland måste man som bloggare leva upp till myten om sig själv. Tacohej!
 
Allt det där som kallas livet
Kommentera
border

asiatiska potatispuckar med röda linser och avokado-/druvsallad (vegan).

Hej friends of mine, jag hade fan en fråga till er: vilken är den bästa tiden att publicera dagens blogginlägg? När läser ni bloggar? Jag tänker mig ju ändå morgon, jag brukar förpublicera inlägget till 7:00, 7:30 eller 8:00 på vardagar och 9:00 på söndagar. Kanske spelar det väl inte så himla stor roll en timme hit eller dit, men man vill ju ändå maximera läsfrekvensen liksom. Vad tror ni? Hur tänker ni?
 
Matinlägg känns konstigt att publicera till på morgonen, så de brukar jag sätta till klockan 9-10 nånting för att folk ska vara lite småhungriga när de läser, men å andra sidan förstår jag ju att folk inte läser inlägget exakt när de publiceras. Huu, en helt vetenskap det här. Kom gärna med input!
 
Under tiden går vi vidare med dagens recept! Det är från i lördags, då jag rev potatis (och lite tumme), kokade linser och knåpade ihop ett par riktigt goda potatispuckar. Veganska, men vill du kan du såklart använda ett ägg istället för NoEgg.
 
asiatiska potatispuckar
 
VEGANSKA POTATIS- & LINSPUCKAR MED CHILI, VITLÖK, LIME OCH KORIANDER
 
asiatiska potatispuckar
 
Du behöver
För 10 puckar

1 dl röda linser
5 potatisar
1/2 lime (saften)
1-2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
2 tsk ingefärspulver
2 msk koriander
1 no egg
2 msk agavesirap (eller honung) 
1,5 msk krossade chiafrön
3 msk japansk soja
1 msk majsstärkelse
1 dl havregryn
1 dl panko (kan ersättas med havregryn) 
Olja, salt & peppar

asiatiska potatispuckar
 
Gör såhär
 
Koka linserna ca 10 minuter. Häll av och låt svalna. Förbered ett NoEgg (1 tsk pulver blandas med 2 msk vatten). Grovriv potatisarna ner i en bunke. Finhacka chilin, med eller utan kärnor beroende på dina smakpreferenser, och tillsätt i potatisen tillsammans med pressad vitlök, lime, ingefära, koriander, japansk soja, agavesirap/honung och chiafrön. Smaksätt efter hur du gillar; jag mätte inte ingredienserna så detta är ett hum i efterhand.
 
Strössla sedan över majsstärkelsen och jobba in i smeten med en stor slev. Tillsätt sedan havregryn och panko tills du har en smet som inte längre är rinnig och släpper ifrån sig vätska. OBS: den ska dock fortfarande vara geggig. Smaka av smeten med salt och peppar, och tillsätt ytterligare mängd av de andra smaksättningarna om du tycker det fattas.

Blanda runt smeten och låt stå några minuter medan du värmer olja i en stekpanna. Forma till puckar med händerna* och stek i några minuter på varje sida på medelhög värme, tills bägge sidor har fått en najs färg. Stek 3-4 puckar i taget. Tillsätt mer olja mellan omgångarna.

*ska du inte visa upp ditt resultat på sociala medier, dvs känner ett ytligt behov av den färdiga looken, kan du bara klicka ut smeten direkt i pannan. 

asiatiska potatispuckarServera med fördel med någon typ av sallad. Jag gjorde en på tärnad avokado och halverade vindruvor som jag smaksatte med limesaft, chiliflakes, salt, peppar och sriracha.

asiatiska potatispuckarRinglade över lite av min hemgjorda sweetchili-sås också (recept på den hittar du här) för att riktigt maxa smakbilden. Vill du kan du göra någon yoghurtsås till, eller bara käka som de är. Men sås är ju alltid att föredra, det är ett livsmotto.

asiatiska potatispuckarasiatiska potatispuckarMycket gott.

Äta
12 kommentarer
border

15 irriterande saker folk borde sluta med.

- Tilltala en med ens namn på ett lilla gumman-härskarteknikigt sätt.
- Stoltsera med att visa upp sig osminkade när man tydligt ser alltifrån ögonbrynsfärgning till fransförlängning och lösnaglar.
- Inte verkar sms:a meningen ”jag blir kanske lite sen”.
- Säga ”vilken bra kamera du har” när de ser ens fotografier.
- Dela exakt samma video på snapchat och instastory. Inte bara samma händelse, utan exakt samma video?
- Skratta högt läsandes något på mobilen i syfte att få uppmärksamhet och frågor.
- #hashtagga #på #det #här #obegripliga #sättet
- Säga sig vara feminister men ändå ta all plats i rummet, ändå dominera alla samtal. Hej man.
- Ha för inzoomad profilbild på Facebook :-))
- Klagoskryta i stil med ”fattar inte hur folk hinner se så många teve-serier alltså, när får de tid?!” 
- Se det som sin USP att ”prata norrländska” och brer på sin hudiksvallska nå så djävulskt.
- Knäcka fingrarna genom att dra ut dem.
- Ha på knappljudet på sin telefon.
- Poängtera hur mycket de hatar särskrivningar genom att ironiskt själva skriva det.
- Att lista "höra av sig"/"vara tillgänglig"/"svara på sms i tid" som sina sämsta egenskaper. Inte konstigt att vi framkallat ett prestationssamhälle där det är creddigt att vara onårbar eftersom folk hela tiden upprätthåller trenden att vara så himla upptagna.
 
VSCO Cam-9
Peta sig i snoken ger jag dock blanka f i om nån gör, gräv på för tusan. Säg bara "jag har ett sår" om du får en konstig blick, funkar 99% av gångerna. 
 
Läs också:
✗ Fem provocerande saker.
✗ Hatlistan.
✗ Att du tvingas se fattiga människor kan aldrig vara ett större problem än att de är fattiga.
Q/A:s och listor
11 kommentarer
border
Upp