tre ytliga fix: hår, naglar och bryn.

Mina sista semesterdagar var överlag ganska slappa; jag tillbringade den allra största delen av dagarna med att pösa runt, dricka nån öl och *bara vara* i äkta maxa chillet-anda för att kontrastera den begynnande rutin-verkligheten. Några planer som krävde uppbokade tider hade jag dock bokat in, och förutom ett tandläkarbesök (mitt typ femte i år eftersom ååååhååhåhåhåhåh suck lång historia men jag kan säga att jag verkligen inte älskar min förra tandläkare iaf) får ni här se bilder på det! 
 
IMG_4210 copyTillexempel skulle jag köra min årliga klippning.
 
IMG_4208 copyDessa slitna toppar skulle snabbt vara ett minne blott!
 
IMG_4219 copyOch med snabbt menar jag verkligen S to the NABBT; jag hade klipptid 13:00, var hemma 13:25. Något slags rekord? Det har nämligen öppnat en frisörsalong i ca vårt hus där Björn klippt sig ett par gånger och alltid varit väldigt nöjd. Jag kände att varför betala 575 kronor för en toppklippning när man kan sponsra en egenföretagare för 250 riksdaler. Blev nöjd!
 
IMG_4263 copyÄven dagen efter handlat det om hår, närmare bestämt ögonbryn.
 
IMG_4267 copyJag plockade sönder mina buskiga barndomsbryn tidigt 2000-talet och detta är allt som numer finns kvar :-/ Är ni i samma sits så rekommenderar jag att ni kastar pincetten åt fanders och istället börjar att...
 
tråda ögonbrynen malmö...tråda! Det är en svingammal metod från Mellanöstern där man använder en tunn tråd som liksom rullas över hårstråna och drar ut dem från roten. Man blir så himla len eftersom all fjun försvinner! Såhär såg de ut precis efteråt.
 
tråda ögonbrynen malmöTycker att man får så himla fin form på brynen av trådning, önskar jag kunde göra det själv!! Borde lära mig. Vissa tycker det gör svinont men jag älskar det! Älskar t.o.m. ljudet av hur hårstrånen liksom glider. Ahhh. Passade på att färga ögonfransarna också som ni kanske ser. Håller ju inte så länge, men kan ju lika gärna passa på när en ligger där.
 
VSCO Cam-4Tredje och sista grejen var att fixa till nauglarna.
 
VSCO Cam-2Gjorde gellack (dvs ett "tjockare" nagellack som fixeras med uv-ljus) den 10/7 och nu, nästan på dagen en månad senare, såg de ut såhär. Ganska intressant att se hur mycket de växt, synd bara att looken är så ful. Går liksom inte att klippa av eftersom de blir hårda, och för mig som svagnaglad gitarrspelare är det väldigt ovant att ha långa naglar. 
 
beige gellackSåhär såg de ut efter färgbytet! Försökte få nyansråd av nagelterapeuten men eftersom hon satt där med sina turkosglittriga stilettnaglar och sa "jag hatar ljusa färger" gick jag på känsla. Det blev bra tycker jag!
 
beige gellackSedan är väl frågan hur länge det går att vara musiklärare och bry sig om sina naglar..... kanske en vecka till. Vi får se. Eller så får alla ha pianoprojekt kommande läsår ;-))) 
Ytligheter - hår
2 kommentarer
border

alicante dag 4: vi åker till torrevieja och blir introducerade för janssonska favoriter under sex dagars tid.

Torrevieja.
Vår sista dag i Alicante blev kortvarig (men väldigt gullig, ikke sant?). Vid lunchtid kom Björns mamma och hennes man och hämtade upp hos på hotellet och så åkte vi mot en knapp vecka i Torrevieja! Mitt i det skandinav-/engelska bältet ligger deras paradis.
 
Torrevieja.Vi checkade direkt in på uteplatsen för en sen lunch.
 
Torrevieja.För att sedan eftermiddagsbada. Trots att det var grön flagg var det rejält vågigt så man fick hålla i binikitrosorna när man parerade vågorna.
 
Torrevieja.På kvällen gick vi till Helena och Mattias stammiskrog, en av de där med ett fullkomligt ologiska restaurangnamn. Är inte helt hundra på om detta var "My Life", "My Dream" eller "Get Fresh" men gott var det iallafall.
 
Torrevieja.Avslutade kvällen och natten med en kaffe carajillo (epresso med brandy om jag inte minns fel). En nypa socker i så var den total munfröjd. 
 
Resterande dagar såg väl ungefär ut såhär, om man komprimera vistelsens alla promenader, måltider, umgängen, sangrias och bad i ett guldkornsaxplock:
 
Torrevieja.
Torrevieja.
Torrevieja.
Torrevieja.
Torrevieja.
Torrevieja.
Torrevieja.
Torrevieja.
Torrevieja.
Torrevieja.
Torrevieja.
Torrevieja.
Torrevieja.
Torrevieja.
Torrevieja.
Inte pjåkigt, med andra ord <3
Resor
Kommentera
border

alicante dag 3: jag fyller 30 och blir överraskad till 1000!

Alicante
Dag tre i Alicante fyllde jag 30 år. Jag vaknade till av att Björn gick upp och fifflade med något men hann faktiskt somna om så jag på riktigt kunde vakna av hans födelsedagssång. Öppnade lite presenter i sängen innan vi kilade ned till frukostbuffén. Där stod jag i godan ro i kön till espressomaskinen när jag hörde två röster sjunga Vi gratulerar. Jag vänder mig om och in kommer Fuego och Lovisa med rosa ballonger och världens största leende. Blev så himla chockad och glad!
 
AlicanteNu passade det himla bra att det fanns cava på frukostbuffén! Vi skålade flertalet gånger och satte oss sedan för frukost länge länge. Jag visste såklart att paret var på roadtrip, men hade pratat med dem senast dagen innan och då hade de skickat en bild och sagt att de var i Kroatien. Faktum är att de fejkat varenda geotagg på instagrambilder och -stories bara för att lura mig <3
 
AlicanteEftersom klockan bara var morgon hade vi ingen stress att komma igång med dagen. Därför = solstolshäng.
 
Alicante
Och poolhäng.
 
Alicante
När vi började få solsting gick vi upp till vårt rum och poppade bubbel. Gott!!! Jag förvandlades till en paljettig ananas och Lovisa drack en liten öl.
 
Alicante
Lagom lulliga lallade vi ut i byn ett par timmar senare.
 
Alicante👋 👋
 
Alicante
Eftersom det nu fanns ännu en köttätare i gänget vill Björn visa De Magiska Köttbullarna för någon som kunde äta med annat än ögona. Fotograf-Lovisa var i himmelen. Jag och Simon var också nöjda, även om bilden antyder annat.
 
AlicanteSedan krävdes kaffe. Jag köpte oprisvärd froyo men var nöjd ändå, Björn var bildskygg och Simon förevigade att stället hade fernetmojito på menyn. Top 1 vidrigt.
 
Alicante
Vidare. Tycker det är fantastiskt hur en stad som är så turistig som Alicante även kan kännas så genuin och mysig. Nästan lika fantastiskt som att traska med ett blått Pringles-rör i näven. Ni vet väl vilken den blå smaken är? Besviken annars.
 
AlicanteStannade till för vätskekontroll på vägen.
 
AlicanteOch kollade Simons film från morgonens överraskning. Den var himla fin! Inte så sociala medier-wow:ig kanske, eftersom jag inte har det skrikiga "WHAAT?" eller överraskningstårar eller liknande i mig riktigt, men man såg ändå chockglädjen tror jag. Hoppas jag.
 
Alicante
Väl tillbaka på hotellet igen blev jag akut-trött och var tvungen att ta en powernap. Otroligt skönt, ända tills jag vaknade och upptäckte att något geni satt ac'n på fjorton grader. Vaknade i frossa ca och fick sitta och tina upp på balkongen medan de andra googlade efter kvällens restaurangval. Eftersom jag fyllde år fick jag välja mellan alternativen. 
 
Alicante
När jag valt paella traskade vi iväg genom gågatan igen.
 
AlicanteJag och mina FINA.
 
AlicanteHamnade på en restaurang som ansågs vara Alicantes bästa paellaställe. Lovisa kände sig obekväm bland de vita dukarna och avsmakandet av vinet men Simon tyckte vi skulle äga stället, så då gjorde vi det.
 
AlicanteGenom att exempelvis dyka ned i maten. Intressant var att ju mer man ville ändra bland ingredienserna, desto sämre blev serviören på engelska så det slutade med att vi beställde en seafood-paella att dela på för alla fyra. Ska man äta djur så ska det fasen alltid smaka såhär alltså.
 
AlicanteNär tallrikarna var renskrapade inleddes avslutningen av kvällen. Så sorgligt att säga så, men sol och alkohol tar på krafterna. Plus att man ju inte är 29 längre!!!! Nä, men ett par öl i diverse gränder hann vi såklart med. Kolla så himla härligt gäng ändå <3 <3 <3 
 
AlicanteSlank eventuellt även in genom världens minsta dörr för en "bevisa för Lovisa att mynta är gott"-mojito här också.
 
AlicanteOch okej då. Ska man nångång få i sig mynta så ska det fasen vara på ens trettioårsdag med ett par överjävligt fantastiska vänner. TACK för detta! <3 Nästa år är det er tur!
Resor
7 kommentarer
border
Upp