vegetariska currybiffar på majs och bönor samt ärt-tsatziki med dill.

IMG_1912 copyTop goda grejer i det här receptet: DILL. ÄRTER. MAJS. KIDNEYBÖNOR. CURRY. MED MERA! Låter det lockande? Varför inte då laga...
 
CURRYDOFTANDE MAJS- & BÖNBIFFAR MED OCH ÄRT- & DILLYOGHURT
 
Du behöver:
för ca 8 biffar
  • 1 liten burk majs
  • 1/2 paket kidneybönor
  • 1 dl solrosfrökärnor
  • 1 ägg
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk persilja
  • 1 msk curry
  • 3 msk mjöl
  • Salt och peppar 
 
Gör såhär:
 
IMG_1901 copy
Mixa ihop allt ovanstående förutom mjölet till en någorlunda slät massa. Smaka av med salt och peppar. Pudra över mjölet, blanda runt och ställ sedan i kylskåpet i ca tjugo minuter.
 
IMG_1904 copyOch SOM AV EN HÄNDELSE kan du använda dessa tjugo minuter till att göra den ärtiga yoghurtdipen såhär:

Tina 3 dl frysta ärter i en kastrull med sjudande vatten ett par minuter. Spola sedan i kallt vatten och låt rinna av noga. Mixa ärterna lite slarvigt och blanda sedan i 3 msk turkisk yoghurt, en pressad vitlöksklyfta, ett halv paket fryst dill samt ca 2-3 msk citronsaft. Smaka av dippen med salt och peppar och ställ sedan kallt.

Och... medan dippen står på kylen så tar du såklart fram biffsmeten och steker biffarna. Smeten kan tyckas lös, men när du hettat upp olja och klickar i smeten så vänta bara tills undersidan fått färg så är det inga problem alls att vända, lovar. Använd medelvärme.

IMG_1935 copy
IMG_1925 copyServera med lite sallad och så om du vill. Eller om du är hungrigare så lägg till pasta, bulgur, ris eller någon annan älskad kolhydrat!! Hoppas ni gillar't! 
 
ps. ska du bara testa en grej i detta inlägg så kör på dippen! Om det inte funkar att sälja in med den klassiska "funkar till vad som helst!" så försöker jag övertyga er med detta: tänk tzatsiki med ärter istället för gurka. Och lite dill på det. Mmmm. Såld? 
Äta | |

#1 Sara

Så pepp på att testa såsen!

Svar: hoppas du kommer gilla!
polichinelle

Kommentera här
Upp