vegetarisk veckomatsedel #62: dill- & spenatpasta, gratinerad purjolök, tomatquinoa, kantarell- & pärlcouscous samt broccolisoppa med koriander.

IMG_2186 copyHej och VARMT VÄLKOMMEN till en ny matvecka, undertecknad yours truly. Eller ja, faktiskt undertecknad ganska många individer pga den här veckan har varit ett virrvarr av inspiration från diverse recept och bloggar. Låt oss ta det från början.
 
IMG_2117 copyMåndag: MISOGRATINERAD PURJO MED QUORNPYTT OCH MANGOMAJO

Det här receptet har ni redan fått, eftersom det var mitt aprilbidrag till Månadens Gröna! Läs mer här.

 

IMG_2148 copyTisdag: BROCCOLI- & KORIANDERSOPPA MED POCHERAT ÄGG & VITLÖKSBRÖD

Jag lagade efter inspiration härifrån med få ändringar: la till 4 kuber spenat, använde mjölk istället för grädde samt ökade syran genom att använda hela limen + en skvätt äpplecidervinäger. Serverade med lite creme fraiche och sriracha. Trots detta ingen smaksuccé, utan det var okej liksom. Dock rätt smidigt att pochera ägget rätt ned i soppan, så det tipset tar jag med mig och lär nog göra igen!

 

IMG_2150 copyOnsdag: SPENATPASTA MED DILL, CITRON OCH FETAOST

I onsdags lagade jag Annies brorsas supersnabba spenatpasta som finns på recept här! Jag använde dock gul lök och ersatte den frysta dillen med dillpaste som jag fick i den senaste smakboxen. Serverade med balsamicoringlade körsbärstomater. Redigt gott + snabbt och enkelt = vardagsperfektion.

 

IMG_2165 copyTorsdagPÄRLCOUSCOUS MED KANTARELLER, SOLTORKAD TOMAT & FETAOSTYOGHURT

Koka pärlcouscous i rimlig mängd för två i ca 20 minuter. Skölj en tetra kidneybönor och en burk kantareller och grovhacka de sistnämnda i lagom stora bitar. Värm upp lite olja från en soltorkad tomat-burk och fräs bönor och svamp i oljan med salt och peppar. Tillsätt nån dl strimlade soltorkade tomater (jag köper dessa färdigstrimlade) och den färdigkokta couscousen. Häll gärna i något grönt du har hemma också, jag tog ärter och broccoli. Smaksätt rikligt med persilja och citron. Servera med fetaostyoghurt*.

Fetayoghurt = turkisk yoghurt, smulad feta, sambal olek efter smak, lite agavesirap, en pressad vitlöksklyfta och rejält med svartpeppar

Lagade med inspiration från Landleys kök.

Fredag: RESTAURANG MÖLLAN

I förrgår drog jag, Björn och Fuego till myllriga Restaurang Möllan och käkade middag.

Jag åt sparristortellini och det var helt ok smakmässigt, men en annan måste verkligen bli bättre på att säga till istället för att sitta och klaga halva middagen på att maten är kall. GÅR ju att ordna liksom. Är ni sådana som säger till/skickar tillbaka mat? Hur får man modet??? Jag känner mig typ löjlig när jag gör det, även om jag vet att det uppskattas mer än gnäll i efterhand. Får bättra mig.
Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Amanda Jona [SPONTAN]

Men alltså åh så mycket gott!

Svar: tack amanda, kul att det uppskattas!
polichinelle

Kommentera här
Upp