vegetarisk veckomatsedel #61: streetfoodwraps, snabb ajvar relish-soppa och mango chutney-tofu med perfekt konsistens.

Inlägget innehåller gåvor.
 
IMG_1960 copyGoddagens kära ni! Är ni redo för lite käk? Hoppas det, för ↑ är about to take place ↓ 
 
IMG_1871 copyMåndag: POTATIS- & LINSSOPPA MED AJVAR OCH PURJOLÖK
 
Jag lagade utifrån det här receptet men använde mer potatis och lite mindre linser samt la till en stor vitlöksklyfta och lite ärter också. Struntade i mixningen också, det var en kommentar i receptet som sa att det var mer najs så körde på det. Plus la till en citronkräm vid servering. Så egentligen kanske det är ett nytt recept. Aja. Nu vet ni iaf. Det var gött i all sin enkelhet, påminde lite granna om gulaschsoppa!
 
IMG_1888 copyTisdag: PASTASALLAD MED BÖNOR, RÖKIGA CHAMPINJONER, GRÖNSAKER OCH VITLÖKSYOGHURT
 
IMG_1885 copyKoka pasta i grönsaksbuljong och blanda en vitlöksyoghurt (turkisk yoghurt, pressad vitlök, salt, peppar, en liten skvätt sriracha, en liten skvätt honung). Hetta upp lite olja i en stekpanna. Halvera champinjonerna och lägg i stekpannan tillsammans med en skvätt japansk soja och några droppar liquid smoke. Stek tills vätskan är borta och låt sedan svalna något.
 
Blanda sedan ihop pastan och champinjonerna med annat du har hemma som passar i en sallad, någon typ av bönor, lite majs och gurka, rödlök i tunna skivor och morot exempelvis. Salta och peppra salladen och tillsätt gärna lite citronsaft och persilja vid servering. 
 
IMG_1911 copy
OnsdagCURRYDOFTANDE MAJS- & BÖNBIFFAR MED OCH ÄRT- & DILLYOGHURT
 
Varje veckomatsedels bästa recept (egenkomponerat alltså, de andra länkar jag ju) brukar få äran till ett eget inlägg kommande vecka. Dessa goda currybiffar med en ännu godare ärtig dillyoghurt levlar upp och tar hem vinsten i den sextioförste matsedeln, så receptet - snart i en blogg nära dig! 
 
IMG_1936 copyTorsdag: STREETQUORNWRAPS MED RÄDISOR, MAJS OCH MANGOSÅS
 
Vi hoppar därför raskt vidare till nästa dag, då jag åt god och väldigt bildskön mat. Grejerna i grönt har jag fått av Santa Maria, tack för dessa streetfood-produkter och upp till bevis! 
 
IMG_1948 copy
Nämen, mitt nylle i veckomatsedeln? Aaa jag sa ju att d va en bildskön rätt skoja :-)) Jag valde iaf att använda kryddpåsen till tinade quornbitar och satt in i ugnen efter anvisningar på förpackningen. Hällde dock på en skvätt vatten också, tyckte det såg för jäkla torrt ut annars? Under tiden fixade jag tillbehören. Det blev rädisor, majs, koriander, rödlök och romansallat.
 
IMG_1955 copyServerade i coconut- & pepparbröden tillsammans med mangosåsen och lite turkisk yoghurt.
 
IMG_1958 copyBlev himlans gott! Kanske tog mycket av de andra smakerna över brödsmaken, kände ingen supertydlig kokossmak i dem men å andra sidan kanske det är en orättvis recension då jag inte testade dem enskilt. Rekommenderar streetfood-serien iaf!
 
IMG_1970 copyFredag: MANGO CHUTNEY- & APELSINTOFU MED RIS, BROCCOLI OCH VITLÖKSSÅS
 
IMG_1973 copyHärmade det här receptet helt, förutom att jag råkade ha för lite japansk soja hemma (åt dumplings till lunch och behövde såklart något att doppa i). Blev hur bra som helst ändå - tofun fick *perf* konsistens så det här tillvägagångssättet kommer jag använda mig av fler gånger. Recommend recommend som Therese Lindgren skulle sagt. 
 
Ha en fin söndag hörrni! Tack för ni kikar in här och läser idag, det betyder massa! Puss hej! <3 
Vegetariska veckomatsedlar | |

#1 Helly

Men så mycket gott! Avis på att du får till all smarrig mat varje vecka. Jag är nöjd om jag typ lagar en ordentlig rätt per vecka. Hej mack-lovern liksom.

Men ikväll ska jag testa det nya från Santa Maria, hoppas på smaksensation!

#2 Ljuva Julia

Det ser verkligen helt helt heeelt otroligt ut :D :D

#3 Nastasja

Du imponerar mig varje vecka. Även om jag också lagar asmycket mat så har jag verkligen inte energin till att fota och skriva om allt på detta utförliga vis (tacka vet jag en snabb insta-bild). Tycker du är grym!

#4 Oscar

Blir alltid lika impad av dig (och andra) som får sina biffar att hålla ihop så fint. Ser väldigt aptitliga ut, i vilket fall som helst.

Med tanke på att jag har en sketen burk med ajvar stående är det kanske den där soppan jag ska koka ihop i veckan.

Vad tyckte du om den där mangosåsen, förresten?

Bra smak gällande dryck, för övrigt. Fläderblomssaft (eller ja, nu var ju detta cider, men äh) är så friskt och gottigt.

#5 Ronette

Din version av soppan såg ju cirka hundra gånger godare ut! Ska sätta upp den på "mat-att-testa-listan".

#6 Mirjam Therese

Alltså WOW så gott det ser ut!! Jag ska testa mango chutney- och apelsintofun snarast möjligt! :D

Kommentera här
Upp