tre frukosttips och tre serietips.

Godmorgon, god ny vecka, god måndag! I form av tre helgstarter bjussar jag starta veckan med att bjussa på sex (viktigt mellanslag) tips, tre ätbara och tre se-bara. 
 
IMG_2171 copy
fredags åt jag bland annat champijonostmackor och drack d-vitaminbrus till frulle, men det jag vill tipsa om är att strö lite bjästflingor på din frukostfil eller liknande. Bjäst används ju ofta av veganer som vill åt en parmesanig smak, men *visste du att* mycket av nyttigheterna riskerna att försvinna när flingorna upphettas? På detta sätt får man istället
 
Till frukosten såg jag klart Big Little Lies (HBO). En asbra serie tyckte jag, särskilt sista tre avsnitten. Du har säkert hört om detta mordmysterium (sju avsnitt) som kretsar kring fasader, skolskjutsar, intriger och drama med utgångspunkt i ett gäng kvinnors liv. Du kan läsa mer här (inga spoilers, lovar). 
 
IMG_2207 copylördags vaknade jag vrålis (hör till ovanligheterna) och detta är resultatet: äggmacka, vita bönor i tomat-sås med turkisk yoghurt, srirachamajo och persilja, c-vitaminbrus med ananassmak och kaffe. 
 
IMG_2204 copyFrukosttips: instastory:a din frulle!!! Skoja. Nä men att ha en burk vita bönor i tomatsås hemma för vrålhungrigpaniken får bli dagens tips. Så himla lätt att bara hälla ned innehållet i en kastrull, värma på med lite salt och peppar och så käka direkt. Urgott. Och passar både frukost, lunch och middag!
 
Vi är inne på sista säsongen av Sopranos (HBO) nu. Igen. För min del tredje gången, Björn har säkert sett om serien fem-sex gånger. Alltså jag ÄLSKAR den här serien, hands down bästa som nånsin gjorts. Allt är så välskrivet in i minsta detalj - varje gång jag kollar om ett avsnitt hittar jag nya, små detaljer jag inte sett tidigare. Handgester, inredning, ordval... allt! Har ni inte sett så måste ni. Lova.
 
IMG_2239 copySöndagsfrukosten bestod utav ägg, vitlöksbröd, finn crisp med wababi-färskost och kaffe med mjölkskum. Och så, tipset: spirulinashot! Ok att jag tog alldeles för mycket pulver så fick göra om efter fotot tagits, men ändock: ett bra sätt att snabbt skölja ned lite nyttigheter.
 
Har ägnat en bra stund av livet att glo igenom REACT-videos (Youtube). Favoriterna är när kids testar grejer, t.ex. olika maträtter (som på Kids Try, vilket nog är snäppet bättre enligt mig) som här ovan när de testar veganskt käk. Med lite blandade recensioner, om man säger så. Mycket nöje!
Film & teve, Äta | |

#1 Emelie

Måste bara säga att såhär små mysiga vardagsinlägg som du gör är så himla härliga! <3 Ler mig igenom hela.

Svar: åh vad glad jag blir emelie, stort tack för du visar uppskattning! <3
polichinelle

#2 gingiberi.blogg.se

Hej! Det är jättegott att göra "popcorn" med blomkål, olivolja, lite chili och öljästflingor, som ger den där "ostiga" smaken.
Vi har kört på spirulinashotar i ett par år nu. Det roliga är att båda barnen älskar spirulina. Treåringen tar en shot vid frukosten och ettåringen vill ha sin i nappflaska 😄

Svar: åh men gott! hur gör du spirlinashots? bara med vatten? tyckte det blev så himla tjockt :U
polichinelle

#3 Daniella Chanelle

åh, läst en del om den big little lies serien men har inte hbo :( har du sett "trettion anledningar varför"? något du gillar? x

Svar: har inte netflix så icke sett, men är absolut sugen!
polichinelle

#4 Malin

Jag har hört om Big Little Lies på längden och tvären, men inte lyckats fatta vad den handlar om pga så rädd för att bli spoilad. Men inlägget du länkade till förklarade verklgien det! Så tack! Nu kanske jag ska våga mig på att se den... Om du gillar att läsa så kan jag tipsa om att författaren till boken som BLL är baserad på, skriver riktigt bra!

Svar: tack för tipset! får kolla upp boken. dock kanske den inte blir lika läsvärd nu när jag sett serien och vet hur den slutar. rekommenderar!
polichinelle

#5 malin

hehe, varsågod! jag tycker du ska läsa en annan bok av henne, det var det jag menade, men jag ser nu att det inte framgick :) den jag har läst, och tyckte om, var "the husband's secret", så den jag kan rekommendera.

Svar: jaha! då förstår jag. tack för förtydligandet!
polichinelle

Kommentera här
Upp