top fem överskattade livsmedel.

Q: En grej som kanske vore kul att blogga om: hur ser din topp 5 ut över livsmedel som du tycker är överskattade? 
 
A: Absolut! Here we go, feel free att ranta över hur högt upp på pållen jag satt mig i detta inlägg :-D Och/eller: dela gärna med dig! Vilka livsmedel tycker du är överskattade?
 
#5 ENERGIDRYCK
Bara vidrigt. Lär dig dricka kaffe, ät en kexchoklad eller mosa i dig en banan. Stay away from dessa syntetiska färgämnen som smakar rosa skumbanan på burk.
 
#4 SNABBMAKARONER
Alltså - fattar grejen. Svingött att det går snabbt, men de där fyra extra minuterna upp till de gammeldags makaronerna är gör ju mer skillnad i livet än vad fyra minuter i de allra flesta andra fall gör. Hur bråttom kan man ha?
 
#3 RÄKOR 
Ta vilket café som helst som exempel. Bara för några smaklösa, rosa små djur har gått från att ligga i lake till att ligga på en baguette så kan man tydligen ta trippelt betalt för den? Jag säger nej tack till urvattnad gummismak. 
 
#2 MATLAGNINGSGRÄDDE
Varför man väljer något som innehåller mer skit när det finns både grädde och havrebas för typ samma peng är ett mysterium för mig.
 
#1 MOZZARELLA
Förlåt men alltså, trots att jag själv använder den ibland så fattar jag inte grejen. Den smakar ju INGENTING?! Jag älskar ost, men den måste ju för bövelen smaka NÅGOT. Vatten får smaka vatten, inget annat. Allra minst en ost. En ingrediens enda funktion kan ju inte vara att smälta och bli till långa trådar? Vad har jag missat?
Q/A:s och listor, Äta | |

#1 Nastasja

Hahaha älskar hur mycket känslor det river upp. Måste försvara räkan i som mat om den är färsk! I lake är onödigt, men färska räkor är så gott.

Tycker själv att aromat är en över-hypad krydda, haha. Kommer inte ens på något mer?

#2 Oscar

Skriver under på alla grejerna! Trots att jag aldrig någonsin ens smuttat på energidricka. Mozzarella har jag inte ätit på år och dar (äter inte mjölkprodukter), men minns den också som förbannat trist.

För stunden kan jag inte komma på nåt jag tycker är överdrivet överskattat. Brukar dock tänka på det rätt ofta tycker jag, men nu står det still. Vissa gånger när jag köper avokado kan jag iofs tänka: "Vad fan, det här är ju inte SÅ himla gott som alla verkar tycka".

Isbergssallad, förresten! Finns det nåt mer meningslöst? Kanske inte nåt gemene man anser är en väldigt god sak? Isf inte överskattad. Svårt.

Nåväl. Återkommer i ämnet om nåt briljant (nåja) poppar upp.

#3 Annie - lättlagat vegokäk

Haha AMEN på 1-4! Håller dock inte alls med om mozzarella!! Jag tycker att det smakar grädde, och visst, det är kanske ingen smaksensation :) Men särskilt i tomaträtter tycker jag att tomaten kan bli för stark och det rundar av det där skarpa på ett mkt angenämt sätt.

#4 Malin

Som någon annan kommenterat så borde isbergssallad bara överges. Förstår inte alls grejen. Håller 100% med gällande energidryck också. En annan grej är bubbelvatten som smakar märkliga saker som inte ens är fejksmaker som finns. Kommer ihåg när Mer (saften/juicen) hade en smak som tydligen smakade maskros?? Va?

#5 chrissy

hahaha! ÄLSKAR detta. ÄLSKAR att du känner så starkt! håller så himla mycket med om mozzarella. jag blev vegan för snart ett år sen och då saknade jag ALL OST ALL THE TIME. förutom mozzarellan då, den kunde jag inte vinka adjö till kvickt nog!!! ehehe

#6 Julia

Mmm, håller med på det mesta. DOCK absolut inte färska räkor??? Sen typ sällan man kan köpa det på en baguette, men en självskalad räka slår fan alla andra livsmedel med hästlängder.

Ps: Mozzarella smakar ju mozzarella!! Men burrata: 1000 gånger godare och typ samma pris.

#7 Julia

Ja, alltså färdigskalade räkor, både frysta och i lake, är ju något av det sorgligaste i matväg. Men sådana med skal på eller ännu hellre; rökta räkor med skal - halleluja!

Och mozzarella är ju en ost som främst är härlig för sin konsistens och hur den kompletterar andra ingredienser, dock tycker jag att det finns ett ganska tydligt samband mellan smak och pris här. Ju dyrare desto bättre smak stämmer tyvärr i detta fall.

#8 Sascha

Innan jag blev vegan så hade jag sådan ångest varje gång jag var tvungen att bekänna mina verkliga känslor inför mozzarella framför någon av min italienske mans vänner eller släktingar. Jag har bott i Italien i sex år och det är typ ett BROTT där att inte gilla mozzarella. Eller jag vet egentligen inte, för jag är den enda personen jag nånsin träffat som inte är fullkomligt galen i denna intetsmakande ost. Nu är jag ju som sagt vegan, så skönt att slippa försvara mitt ogillande för detta italienska mästerverk.

#9 Mirre - Sweetwords

Så sant =D

#10 Daniella Chanelle

räkor, om man röker de själv eller köper färska är ju världens godaste typ. <33 och saknar makaroner, de verkar inte finnas här. stuvade liksom. <33333 någonting jag tycker är överskattat är fisk. gillar fisk, men känner verkligen ingen skillnad i smak. vit fisk som vit fisk liksom. och sen kan de ta betalt hur mycket som helst för det, huga. jag gillar heller inte den osten som man grillar typ, är det mozarella med?

#11 Emma

Som redan nämnts är ju rökta färska räkor såå gott medan de i lake mest smakar urvattnad plast typ. Dessa lake-räkor för mig också in på den absolut mest överskattade maträtten (ok inget livsmedel men räknas ändå) i Sverige: SMÖRGÅSTÅRTA. Inte nog med att det är konstiga ingredienser (ovan nämnda räkor, ost och skinka, apelsinskivor??), dessutom försvinner ju alla smaker i ett hav av majonnäs. Hua, förstår inte hur denna rätt är så älskad av det svenska folket? Och att det dessutom anses festligt?????

#12 Marinda

POTATIS! Euuuuw. Kött och sås också för den delen.

#13 gingiberi.blogg.se

Rolig lista! I dag äter jag inga animalier överhuvudtaget men då när jag gjorde det så älskade jag mozzarella! Speciellt de små runda cocktail kulorna. Jag kommer ihåg att jag bad kocken på båten jag jobbade på att beställa mozzarella speciellt till mig, som jag sedan satt och åt, rakt av, efter arbetspasset tillsammans med vin och cigaretter...
Som sagt, äter inte kött men förstår inte hur folk som gör det köper rektangulära laxbitar från frysdisken och tror att det är hälsosamt! Odlad lax från Norge är bland det giftigaste man kan äta, enligt forskare inom området.
Orionkakor förstår jag mig inte på, har ju kopplingar till Monsanto?
Burkmajs= GMO skit. Detsamma med de där hemska giftmajskrokarna folk ger till sina små barn! Och när veganer uppmanas att dricka sojamjölk när det finns betydligt godare och hälsosammare alternativ, t ex mandel och havre.
Jag tyckte redan då när jag själv åt kött hur otroligt äckligt det var med färdiga köttbullar, innehållsförteckningen visade ju bara snusk. Och när folk lägger upp på fejjan att de äter köttbullar på Ikea, då vet jag inte vad jag ska ta mig till.
Jag skulle kunna skriva en bok om ämnet 😁

#14 Ellen

Hahaha, älskar detta!! Skriver under på de flesta också. Det här med mozzarella är så intressant, för jag fortsätter köpa trots att även jag tycker att det är totalt smaklöst? Och ost är typ mitt bästa i livet i matväg, blir exempelvis ALLTID sugen på ost så fort jag blir hungrig.

#15 Johanna

Roligt lista! Håller med om räkor och tycker förövrigt att oliver är helt överskattade!

#16 Amanda Jona [SPONTAN]

Haha åh så härligt inlägg! Jag håller faktiskt med på alla punkterna, men jag tycker att kaffet kan få komma med på listan det också ;)

#17 ISA

tillägg: avocado!! sjukt smaklöst och rätt läbbig konsistens. OCH jobbigt att öppna den. Kladdigt.

#18 Angelica

Så bra lista! Förstår mig inte riktigt på makaroner överhuvudtaget faktiskt, inte ett dugg gott ..

#19 Anonym

Men alltså färska räkor är ju dögott, älskar konsistensen, smaken, allt. En riktigt bra toast skagen, mmm. Och riktigt bra buffelmozarella, med tomater, balsamvinäger och lite salt och peppar. Några blad basilika, ååååhhhh. Så gott!

#20 EVELINA

Vilken kul lista! Men måste försvara mozzarellan, på pizzan känns det som att den förstörs, men färsk bara så där eller i sallad ääälskar jag den! :D

#21 Anonym

Då har du inte testat buffelmozzarella ost. De som man köper på typ Ica är helt smaklösa, håller jag med om, men ÄKTA MOZZARELLA ÄR SÅ JÄVLA GOTT 😋

#22 Emilia

Haha åh detta kommentarfältet spår jag bli underbart provocerande och härligt! Instämmer till 100% på samtliga, speciellt mozzarella för att det är världens mest oförtjänta hajp någonsin. Annars är nashi-päron också en väldigt, väldigt speciell sak att köpa ty det smakar absolut ingenting och är som att äta krispigt vatten för 22,90;-/kilot. Nah.

#23 Jenn - forever abroad

Hahah åhh vilken kul grej! Alltså, färska räkor dock?!! Där kan du ju inte mena att de är överskattade? Och mozzarella gör sig bäst på en tomat och mozzarella-pizza (OBS buffalo!) ;)

#24 Ljuva Julia

Förutom mozzarellaosten håller jag med om allt! Mina fem mest överskattade livsmedel/ingredienser/ätbara grejer:

1. Kassler. Salt gummiaktig gris... fattar inte. Inte för att den är så högt skattad i dagsläget, men tycker ändå den är överskattad. Falukorv är fan bättre... eller nej, men typ.

2. Nutella.

3. Krabba.

4. Bearnaisesås (jag är dock i smyg lite sliskigt förtjust i veganska fake-bearnaisen, extrakryddad i sådan plastpåse... men det är ju egentligen en oljesås med smak av dragon, så det gills inte ;))

5. Rosévin.

#25 Felicia

Räkor är jättegott! Håller med om mozzarella även fast jag äter det rätt ofta, haha.

#26 Iza Palm

Hahaha, det finns ju en poäng alltså. Håller iaf på att trappa ner på energidricka, innan hade jag aldrig rört det, men så hände det och nu är det kanske lite för mkt emellanåt. Svårt att dricka kaffe dock, jag ogillar det skarpt.

Äter det mesta iofs, men väldigt sällan. Mozzarella på pizza, alt pizzaost ish. Snabbmakaroner till falukorv, men funkar lika bra med idealmakaroner. Matlagningsgrädde har jag nog aldrig använt. Föredrar grädde/mjölk som bas till såser/grytor osv. Kul och tänkvärt inlägg ändå!

#27 Jennifer

Vilken rolig lista! Håller med om det mesta!

www.wellmilton.se

#28 Emma

Håller helt med om makaroner och matlagningsgrädde. Hehe. Undviker helst allt light/lättprodukter samt mat med dolt socker it :)

#29 Hanna Karlsson

Jag håller verkligen med om alla punkter. Särskilt energidrycken, och så framställs den som något nyttigt....

Kommentera här
Upp