therese fyller trettio med dim sum & biljard.

IMG_2286 copyI onsdags struttade jag hem från jobbet och slog in ett packe nesting dolls i Star Wars-format. Det vankades nämligen trettiosfirande! Ok ja, jag slog in dem i en grå plastpåse. Någon måtta på firande får de la vara en onsdag.
 
IMG_2287 copyOrkade bara locka halva håret så satte upp resten i en knut och så cyklade jag iväg för att möta upp Jonas och födelsedagsvuxne Therese!

VSCO Cam-2Traditionen säger att man tar på sig födelsedagshattar när Therese fyller år, så då gjorde vi det!
 
IMG_2290 copyTherese fick såklart KRONAN.
 
IMG_2296 copyKlockan 18 hade vi bord på Dubbel Dubbel och klockan 18:15 hade vi fått varsin drink i vår hand.
 
IMG_2294 copyJag tog såklart en som hette något med sour i namnet. Innehöll yuzu, bitter (lemon?), amaretto och äpplemust. Såklart smakade vi av varandras också. Thereses innehöll chilivodka. Bådade gott.
 
IMG_2298 copySedan började tallrikarna rulla in. Dessa vita små burgare, mantou, mindes jag från förra gången jag besökte Dubbel Dubbel - i Gbg 2013 med Helena <3 
 
IMG_2299 copyBåde jag och Therese tog vegvarianten så vi fick tofufyllda dumplings med glasnudlar och andra göttigheter.
 
IMG_2302 copyÄlskar när bordet fylls med intrillande små tallrikar där man inte riktigt alltid är säker på vad man äter. T.ex. dessa som var en favvo hos mig, tror det var någon form av dumplings som inte var ångkokade i en sån där korg utan bara i vatten? Någon som vet?
 
IMG_2306 copyEfter ett femtontal små tallrikar var vi mätta och belåtna och avslutade kvällen med fyra parti biljard (en omgång var ensamma och sista gången med någon slags nummerföljdsvariant med extremt invecklat poängsystem) på Rex. Blev bjudna på shots av personalen, som också lagade pommestallrikar åt oss trots att köket egentligen stängt för kvällen. Antar pga 50% roliga hattar, 50% stammisar. 
 
Allt det där som kallas livet | |

#1 Daniella Chanelle

dumplings är så gott! åt det i edinburgh 2015 och wow

Svar: medhåller!
polichinelle

#2 Helly

Åh DubbelDubbel! Och åh 2013, det var ett tag sen!

Svar: ja! <3
polichinelle

Kommentera här
Upp