supersnabb grönkålspizza med mozzarella.

IMG_1804 copyHur mycket i ett recept ska egentligen bestå av tillagningsinstruktioner för att det ska räknas som ett recept? Måste det finnas fler än två-tre stycken så faller den här rätten knappt inom ramen för vad ett recept är eftersom det bara handlar om att placera saker på varandra, men äh, jag tycker iallafall ni ska testa. 
 
TORTILLAPIZZA MED GRÖNKÅL OCH MOZZARELLA
 
Du behöver
för 4 pizzor
  • 4 tortillabröd eller motsvarade (jag använde chapati-bröd vilket var a-ok)
  • ca 8 grönkålsblad
  • tomatpuré eller färdig tomatsås (jag använde pizzasås på spritstub för enkelhetens skull)
  • en liten rödlök
  • ett paket mozzarella
  • ca 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • Till servering: turkisk yoghurt, srirachamajo/chiliflakes
 
IMG_1792 copy

Gör såhär:

IMG_1801 copySkölj grönkålsbladen och skär bort stammen i mitten. Strimla resterande kål grovt. Lägg kålen i en skål och massera in ett par msk rapsolja. Salta och peppra. Spritsa tomatsåstortillabröd och nyp över ett block mozzarella jämt fördelat. Strimla en liten rödlök grovt och lägg på tortillabröden tillsammans med kålen. Sätt in i ugnen, 200°, i ca 8-10 minuter. Kålen ska ha blivit lite småbränd på toppen och mozzarellan ska ha smält, då är pizzorna klara.

IMG_1805 copyLåt svalna något och klicka sedan ut lite turkisk yoghurt på väl valda ställen och ringlad över lite srirachamajo

IMG_1815 copyKlart! Enjoy.
 
Äta | |

#1 Ellen

Får alltid upp sådant här i flödet när jag är ASHUNGRIG och väntar på att middagen på spisen ska bli klar... :(

#2 Ljuva Julia

men guuuuud så himla gott det ser ut <3

Kommentera här
Upp