Q/A: om växjö campus, spexiga ingredienser, inbakade flätor, fiskätande och min musik.

Hej kompizar! Här följer lite svar på frågor som dykt upp i kommentarsfältet på senaste tiden. Har jag missat något - sorry. Fråga igen! Puss och tack för ni läser och bryr er OM MIG OCH MITT LIV!! <3  


 

Q: Är det helt slut med fiskätander för din del? Hur är det med Björn? Klarar han sig trots sin vegetariska skola? :-)

A: Ja, i stort sett. Jag har ätit fisk tre gånger sedan i maj förra året, alla har varit ute på restaurang när jag har varit sugen på det - t.ex. när vi var på Saiko och käkade sushi som vunnit priser flertalet gånger i World Cup sushi. Då kändes det värt det. Men jag äter det varken hemma eller på jobbet plus att jag kompenserar med mycket veganskt, så då känns det okej. Nån gång ibland sådär. Tänker att det är samma som köttätare som väljer vegetariskt ibland. Angående Björn så verkar han klara sig extremt bra; han har aldrig klagat eller ens påpekat det. Han käkar bara djur när han äter ute eller blir bjuden hemma hos folk. Kram!

Q: Snälla Lovisa. Jag vill inget hellre än att ha en inbakad snedfläta, men eftersom jag alltid varit korthårig, så kan jag knappt fläta en vanlig fläta PÅ NÅGON ANNAN. Kan inte du göra en tutorial på idiotnivå, hur man gör en inbakad fläta på sig själv? Risken finns att jag är ett hopplöst fall, men har hittills inte lyckats hitta en bra videotutorial (eller en med bilder) som förklarar pedagogiskt nog för mig. PUSS

A: Åh fattar! Surt! Jag tänker såhär: jag skulle absolut kunna göra det, men samtidigt vimlar det ju av videos som iaf jag tycker är väldigt tydliga. Typ som den här jag bäddar in nedan med allas vår gullo Therese Lindgren. Tänker att det kanske förenklar att det är på svenska? Säg till om det ändå inte funkar så kan jag försöka hjälpa! Själva grejen är ju att man bara ska göra en vanlig fläta men tänka att den ska "fyllas på " varje gång man använder en slinga. 

 

Q: Wow. Var handlar du? Känns som att du så ofta har spexiga ingredienser, typ nässlor, och jag funderar på om det är jag som är dålig på att veta vad som egentligen säljs på ICA eller om du har några andra strategier? Puss och hej!

 A: Just den här nässelgrejen var från ett utskick från Smakbox, och mycket av sådana här nya produkter kommer säkert från sådana bloggutskick där man brukar få testa nya kräjjer. Men annars tipsar jag verk-e-ligen om världens mat-hyllorna på större matbutiker. Finns så himlea mycket kul där! Vänd och vrid på burkar med innehåll du inte känner till, ta en ny runda i affärren du brukar handla i, skriv inköpslistan i en annan ordning och för att få lite ruljans på veckohandlingen. Bor du i en stad som har renodlat asiatiska matbutiker så måste du besöka dem! Älskar! Typ livets nöje att gå runt och plocka på sig, för oss, knäppa grejer i en sådan affär.
 

Q: Heeej! Jag sitter i skrivandes stund och funderar på vilket universitet jag ska söka till hösten, och du som har studerat i Växjö, kan du inte berätta lite om hur det var där? Skulle du rekommendera det osv? 

A: Vad kul! Absolut. Jag är jättenöjd med mina år som student i Växjö. Det är rätt stor skillnad mellan att vara student på ett campus (som i Växjö) med att vara det i en större stad (tänk Uppsala, Lund, Stockholm...) här samlas allt på samma ställe: boenden, studentpubar, studentcafé, natur, bibliotek och skolan. Det gör det helt väldigt speciellt, som i bubbla på gott och ont.

Campusvyer genom åren.
 
Det tog rätt så lång tid för mig att lära känna Växjö som stad eftersom allt jag behövde (utom systembolaget typ) fanns på campus eller att beställa hem på internet, så det är både för- och nackdelar. Jag tänker att det beror lite hur på "studentig" du vill vara: tänker du "YES!!!" när du hör studentliv, pubcrawls, sittningar, nationer och ett smörgåsbord av fest, socialitet och umgänge är det helt rätt för dig - se tillbaka i mitt arkiv 2010-2012 så får du ett hum om livet där och då.
 
Är du lite äldre och/eller känner att du vill fokusera enbart på studier och har resterande liv på *det torra* (typ är iinte är sitsen att du vill skaffa massa nya vänner, hånga runt och leva studentliv) så kanske universitetet fortfarande är bra, men själva campusgrejerna kommer du nog irritera dig på efter ett tag med tanke på att alla dina grannar kommer vara i snitt 19-25 bast och den här åldersgruppen är ju inte direkt genomgående supertysta. Jag svarade lite liknande men mer hyllande på samma fråga för några år sedan, och då var jag ju yngre. Nu när jag är 29 bast skulle jag inte alls vara sugen på den typen av studentliv, men där är man ju olika. 
 
Jag första sommaren på campus. Var med i nollningsgrupp nr sex, därav bandanan. Typisk sån grej som jag tyckte var kul när jag var 19, nu kanske jag inte burit den med samma stolthet :-)) "Lilla" prillan där också ja. 
 

Q: Kan du inte skriva ett inlägg om drömmar och mål i livet, typ 20 grejer som du hoppas på att få uppleva innan du dör? (kanske superfjantig fråga men jag ÄLSKAR att höra vad folk drömmer om + börjar bli orolig att allt roligt redan har hänt och att vid 25 är ungdomen slut..:-()

A: Detta påminner lite om inläggsserien jag skrivit om min bucket list. Nu var det dock länge sedan jag skrev ett sådant kom jag på. Ska försöka förbättra mig! Kanske kan jag sätta ihopa alla punkterna till en sådan lista och se om jag bockat av någon? Och lägga till några? Tack för inläggsidén iaf - och du, jag LOVAR Att ungdomen inte är slut vid 25. Skulle vilja hävda att det blir bättre då, pga folk är inte så hävdiga och osäkra så man kan bara ha det najs utan oro eller extrem självmedvetenhet. Puss! 

Q: Älskar när man går in i sin egna lilla värld och bara spelar och sjunger framför kameran eller diktafonen. Gjorde det ofta förr, men aldrig längre. Tyvärr. Blev mest egna låtar för min del iofs. Skriver du nåt eget?

A: Just nu blir det inte så mycket helt egetskrivet. Spelar ju dock i band och där kommer sångaren med en låtskiss och så skriver vi/repar vi ihop den så där skriver jag ju basen liksom. Men helt eget var länge sedan. Vill du ha lite exempel på det så finns det t.ex. här (en liten pianovisa) & här (gitarrpop) samt på https://www.youtube.com/user/SeeYouOnTheMoonBaby där mitt gamla popband har några spelningssklipp. Dock asgammalt så no judgement :-D

 

Har förresten en tanke på att skriva ett inlägg med titeln "mina band genom åren". Vore det kul? SÄG GÄRNA JA.

Hur min musik lät för 7 år sedan. Ja, jag har på mig en basker.....
 
Q: Älskar sånna här inlägg, att bara suga åt mig lite härlig info och inspo i ett samlingsinlägg.
Kanske en fråga som ställs ofta men vad använder du för kamera? Är på kamerajakt eftersom min är på dödsbädden och dina bilder är så himla fina <3 <3 
A: Vad fint sagt, tusen tack! Kameran är en Canon EOS 600D som jag nästan alltid har ett fast Sigma 50mm-objektiv på. Här har jag skrivit lite mer vad som finns i min kameraväska.
 
Q: Kaaaan inte du ha en frågestund? Hade vatt så kul!
A: Såklart! ....eller? Tänker att det formatet "dött ut" lite i bloggosfären, och att det vanligaste nu är att man kör återkommande Q/A:s såhär och samlar upp frågor från kommentarsfältet. Men vad tycker ni? Tar det emot att fråga något random i ett kommentarfält som inte alls har med din fråga att göra? Är en uppstyrd frågestund bättre? Let me know.
Musik, Q/A:s och listor | |

#1 Ljuva Julia

du är så himla gullig och klok och vettig!

#2 jennifer

Hallå åååh, UFFES KÄLLARE <333 sån himla nostalgitripp

#3 Oscar

Tycker det här sättet att besvara frågor är ypperligt!

Angående ditt fiskätande; hur ser du på ditt intag av omega 3? Man hör ju så ofta om hur viktigt det är med balansen mellan den och omega 6, men vem tusan vet?

#4 Moi

Hej!

Jag har några frågor också!

Hur många fotoalbum har du?
Hur mycket lägget du på mat/sparande/shopping i månaden?
Hur många gånger om dagen äter du?


Puss på dig!

#5 malin

ja! jag vill veta mer om dina band genom åren :)

#6 Frida

men hallå, du kanske kan svara på en fråga angående kameran. jag har en likadan och när jag filmar blir det liksom ibland lite pixligt som att kameran inte hinner med när jag filmar. har testat att köpa ett *ExTrEmE*-minneskort som ska klara allt (sa de på Siba) men alltså nej? det måste vara nåt fel på kameran, eller inställningar? vad tror du?

Kommentera här
Upp