på sistone runt i malmö.

När jag frågade er om ni hade några önskeinlägg eller tips på vad ni ville läsa mer om så var det flera av er som ville läsa mer om Malmö. Tips, häng, mat, tips och bilder - absolut vi kör! Här kommer några opublicerade händelser med fokus på Malmö!
 
VSCO Cam-19Jag har köpt gofika på Bröd och vänner som ligger vid Nobeltorget. Inte direkt svinbilligt, men väldigt mysigt. Allt hembakat på ekomjöl. 
 
IMG_1866Har införskaffat nya hårtvättningsgrejer från Lush, ligger på gågatan nära Triangeln (som jag alltid vill kalla Storgatan men den heter ju Södra Förstadsgatan). Har än sålänge använt produkterna tre tvättar så kanske för tidigt att ropa hej ännu, kan göra en recension när jag kommit en bit på vägen om ni vill? Falafelrulle för 25 spänn får dock alltid positivt besked, just denna från Jalla Jalla men det finns ju mängder att välja på längs Möllan och Bergsgatan. Tips från coachen: alltid blandad sås. Blandad sås = tre såser. 
 
 VSCO Cam-13
Vi fortsätter på mattemat. En söndag tog jag och BönneBjörk en promenad till Slottstaden och fek på Atrium. Trevligt ställe. Särskilt eftersom solen lyste vårvarmt, mackorna var goda och havrecappun satt där den skulle. 
 
Promenader blir det ju en hel del av också, ofta förbi lilla St. Knuts som ligger ett stenkast hemifrån oss. 
 
VSCO Cam-10Eller en runda längs med Pildammsparken. En himmelens mysig sväng som man inte direkt är själv om att ta, men vad gör det när det finns både utegym och caféer med fullständiga rättigheter. Eller vafan, who am I kidding, har bara utnyttjat ett av dem. Gissa vilket :-)) 
 
VSCO Cam-16Fast bäst är ju nästan att gå helt nya rundor och upptäcka nya gulliga stadshörn. Det är det som är fördelen med en stor liten/liten stor stad. Lätt att upptäcka nytt utan att promenaderna blir milslånga.
 
Det var under en sådan promenad i Rörsjöstaden jag första gången glimtade Vegegården. Jag har pratat om den förr, men det tåls att säga igen. Det är alltså en vegansk, asiatisk restaurang med både a'la carte, buffé och take away. Magiskt! Dock har de höjt priserna, så jag rekommenderar att gå en vardag då buffén kostar 85 spänn. Helger kostar det 145:- och då ingår även barbeque, men jag tycker faktiskt mest om buffén; friterade räkor, biff med bambuskott, vårrullar etc etc - allt du är van att se på kinabufféer men veganskt. Ett måste-besök här. 
 
VSCO Cam-9Ett annat måste för den, som jag, älskar asiatiska smakpaletter är att besöka någon asienlivs runt Möllevångstorget. Finns tre runt omkring torget, alla ett stenkast från varandra: Kina center livs, Asien traiding och Öst asian livs. Jag har besökt de första två, och av dem gillar jag Kina center livs bäst. Vet egentligen inte varför, kan inte riktigt sätta fingret på det, men uppfattar det som något billigare. Eller så var det bara det faktum att wakamesalladen jag kom hem med från Asien traiding innehöll fläskarom, men det var ju mest mitt eget fel att jag inte läste så noga på förpackningen (ಠ_ಠ)┌∩┐
 
VSCO Cam-5
Ett annat tips kring Möllan är restaurangen Söder om Småland, aka South of Heaven. Här beställer man som synes inte en stor stark, men om man pallar vara lite förmer så är ju mangoöl också gott. De har precis bytt meny, så nu är de ett renodlat burgarställe. Käkade bara pommes när jag var där sist, men mitt sällskap gick i god för både kött- och vegvarianten!
 
Sådär, ska vi avsluta med att dra hem till oss eller? Kejrå! En sväng förbi Malmös konstigate och/eller tydligaste plats bara. Lol.
 
IMG_1790Här på Västra Sorgenfri kan man njuta av käk...
 
VSCO Cam-2...skönsång...
 
...och gulliga fönsterprydnader.
 
Hoppas ni gillade sightseeingen! Tack å hej från ovanstående tjej! 
 
 
 
Allt det där som kallas livet | |

#1 Sriwanna Salomonsson

Goodie tips görl :) tack!

#2 Oscar

Grymt inlägg! Badhusets namn gav mig ett glatt fniss.

"Blandad sås" - är det en Malmö-grej, tror du, eller är det en vedertagen term i falafel-världen?

På pappret tycker jag också asiatiska livs är spännande, men de tre (!) som vi har i min stad är så himla mediokra. Antingen sitter personalen på en sjaskig pinnstol lite undangömt bakom en hylla, eller så är de nonchalanta. För att inte tala om de sunkiga lokalerna och hur höga priserna är.

Är detta något man får ha överseende med, eller är "dina" bättre?

Angående ställen besöka i Malmö, hörde jag om en ostbar som snart skulle öppna. Kanske vore nåt för dig. ;)

Svar: hmm, tror det är rätt vedertaget? folk säger det hemma i oskarshamn med, men då är det iofs blandad med vit och röd - här är det blandad mild, stark och vitlök. huvudsaken är att det är MKT sås iaf! :-D mjo, det är lite samma här med dessa livsbutikerna, den icke så serviceinriktade personalen, men höga priser känner jag inte igen - snarare tävrtom, och då står jag ut med tjurig/nonchig personal :-)
polichinelle

#3 Anonym

Så kul inlägg! :)

Svar: tack! :)
polichinelle

#4 Emilia

Kul inlägg! Vet inte hur jag ska formulera detta utan att låta som en know-it-all, men jag vill ändå dela med mig: Simhallsbadets namn har faktiskt en rolig bakgrund (tycker i alla fall jag..)! Det har ju under många år hetat Aq-va-kul och varit ett äventyrsbad, men ungefär samtidigt (tror jag?) som hylliebadet öppnade gick aq-va-kul tillbaka till att vara endast simhall, och tog antagligen därför tillbaka det namn stället hade från början! Min pappa jobbade som badvakt där i sina unga dar och har alltid kallat stället för simhallsbadet (till min barndoms förvirring) så det är väl därför jag känner till denna onödiga historia :)

Svar: haha nej men vad kul! älskar sådana här små anekdothistorier, keep 'em comin'! <3
polichinelle

#5 Olivia

Hejhopp! Har funderat ett bra tag om det råkar vara så att du bor i de där två-våningshusen där det finns massa kattrappor upp till fönsterna? Går förbi där ganska ofta och drömmer om att mitt liv hade varit lite bättre om jag fick bo med en kattrappa. Undrar om du vet ifall detta kan stämma :D :D :D

Svar: gulligt med kattrappor! men näpp, här finns inga sådana. vet inte riktigt var nånstans du menar heller dessvärre :(
polichinelle

#6 malin

åh, malmö, alltså <3 om jag inte bor där jag bor nu skulle jag bo där.

Svar: var bor du nu? helsingborg... har jag fått för mig? ändå rätt nära!
polichinelle

#7 Ellen

detta!!! <3 är så himla, himla pepp på malmö nu att jag vill börja packa i flyttkartonger redan, trots att det är månader kvar till vi flyttar.. haha :))

Svar: åh men det är bestämt alltså? det blir malmö efter sommarn? FYFAN så kul! :-D vet ni något mer om lägenhet och jobb och så?
polichinelle

Kommentera här
Upp