hur du får en riktigt bra stekyta på tofu.

Det här med tofu kan ju vara en hel vetenskap. Hur gör man för att den inte ska bli torr, smulig och smaklös? Jag har svaret på edera problem! Gör exakt såhär. Och njut sedan.
 
Pressa försiktigt ut vattnet ut tofublocket och skär det sedan i tärningar. Lägg tärningarna i en bunke och häll över majsstärkelse. Skaka runt så alla bitar täcks. Stek sedan på rätt hög värme i rikligt med olja tills färg uppstår på alla sidor. Det går typ inte att bränna vid tofu så kör tills alla sidor fått fin yta.
 
Blanda under tiden ihop en marinad med bas på japansk soja. Smaksätt sojan med saker du gillar, t.ex. pressad vitlök, riven ingefära, mango chutney, limesaft, sesamolja, koriander, persilja eller andra örter. Kör så det ryker bah. Stäng sedan av plattans värme, häll på sojamarinaden och låt bubbla in under några minuter. Servera omgående med något du gillar och/eller till någon du gillar (t.ex. dig själv). Om nom nom.
Tips, Äta | |

#1 kajsa

men jaa!! tack för det här inlägget alltså, behövde verkligen tips på hur jag steker tofu bättre. har bara kört på kokosolja och salt innan, blir ju ingen megahit direkt.

Svar: förstår! testa detta, blir superbra! <3
polichinelle

#2 tokyoyo.se

Bra tips! Har ett annat tips att dela med mig av, här från Tofu-land. Slå in tofun i ett lager hushållspapper och lägg på en tallrik, micra på mediumvärme nån minut (så den blir varm!) och låt sen svalna. När tofun svalnar släpper den massor av vatten och blir fastare. Brukar också lägga den i press ibland, funkar bra om man har gott om tid. ^__^)

Svar: åh men låter ju supersmidigt! har dock ingen micro... men tack ändå!
polichinelle

#3 Ljuva Julia

omnomnom!!

Svar: jappjappjapp!
polichinelle

#4 Amanda

Det här med majsstärkelse på tofu innan stekning har fått mig att faktiskt gilla tofu. Har bara tyckt det varit mjukt och mesigt innan...

Svar: samma här. rekommenderar helt klart!
polichinelle

#5 Maria

åh ska pröva det knepet! fast jag gillar iof naturell tofu rakt ur förpackningen..:)

Svar: va? göru? smakar ju ingenting! :-D
polichinelle

#6 Maria

Jag brukar skiva naturell tofu i liksom platta skivor och lägga på macka, eller bara hacka ned i slutet av matlagningen utan marinering. Jag vet inte, jag föredrar ibland enkla smaker också :P

Svar: spännande! kanske värt att testa!
polichinelle

Kommentera här
Upp