en mathelg.

Några matglimtar från helgen som gick:
 
VSCO Cam-13Startade fredagen med en frukost som kom att vara snarlik helgen igenom: finn crips med färskost, rädisor, dill och purjo. Och ett par citronsaftskvättar och drag med pepparkvarnen då. Plus juice, kaffe och ibland lite yoghurt med jordnötssmör och müsli.
 
VSCO Cam-6
Till fredagslunch blev det dumplings. Har köpt frysta med purjofyllning, serverade med sriracha, koriander + soja.
 
VSCO Cam-8Intogs till ett par cringe:inga avsnitt Halv åtta hos mig. Den här gången var de i Järvsö. Aldrig varit med om så stadspatrioter alltså. Gulligt. Till middag blev det mango chutney-tofu, som ni vet.
 
VSCO Cam-10I lördags blev det samma frukost men ny lunch! Jag och raringen min var ute på promenad i vårvädret. Helt plöstligt blev det 1. blåsigt, 2. panikhungrigt i magen. Vi kombinerade dessa två problem med att styra stegen mot Spoonery och käka supergoda långkok. 
 
VSCO Cam-11Björn tog chilin och jag en italiensk böngryta med basilika, karl johan-svamp, ruccola och parmesan bland annat. Var nog mer en soppa i konsistensen om jag ska va ärlig, men verkligen supergott. Plus att man får ta hur mycket bröd man vill. Recommend recommend.
 
VSCO Cam-1På kvällen drog jag hem till Jonas på ett spontant Harry Potter-maraton med 50 bitar sushi.
 
VSCO Cam-2Beställde ett familjefat med hälfen vegetariskt från Pleasure Food och det var väl... helt okej. Dock nästan mer en fröjd för ögat än gommen; tyckte sushiriset var väldigt sparsamt smaksatt och även wakamesalladen var halvtorr. Men men. Började lite för sent för ett maraton, men de första två filmerna betade vi av iaf. Nu väntar det bästa!
 
VSCO Cam-3
Söndagstraditionen känner ni väl till vid det här laget? Spagetti och tomatsås. Amen. Jag och Björn brukar laga ungefär varannan gång, och man har fria händer om man vill göra en plain variant eller spexa till det. 
 VSCO Cam-4
Den här gången lagade jag en ganska vanlig tomatsås (röda linser, balsamvinäger, vitlök och oregano) och spexade lite mer med salladen istället. Blev rökiga champinjoner med morot, purjo, rädisor och koriander.
 
Kvällen och veckan avslutades med en annan nästan-tradition (jobbar på att standardlisera chips och dip som söndagsavslut). Stor sorg är att vårt Willys verkar vägra sälja vinägerchips, men creem cheese funkar också. Den lila lille kryddpåsen med fresh island-dip skulle jag dock kunna hämta med förbundna ögon tror jag, finns inget fullgott alternativ enligt mig. mvh DipMastah87
 
 
ps. Du har väl inte missat Månadens Gröna kommit med nytt tema? Du hittar släppet hos Annelie, som är värd för april månad. Kika in! 
Allt det där som kallas livet, Äta | |

#1 Oscar

Summerfeelz på rädisor på mackan där, alltså. Får nog köpa mig ett knippe. Ställen med hur mycket bröd man vill-apporach är per automatik väldigt bra, för övrigt.

Trots min skepsis till pasta ser alltid er söndagstradition så god ut. Kanske att jag borde våga mig på detta påfund. Snart.

Och en sista grej; ta mig inte på orden nu, men jag TROR att alla Willys-butiker måste ha de mest basala grejorna (där väl chips inräknas?) från Garant, eftersom det är eget märke. Till och med i den lilla butik jag jobbar har vi ALLA deras chips. Inklusive salt- och vinäger. Pressa din butik!

Svar: alltså förlåt för skitsent svar MEN ja, de har garantvarianten på salt- & vinäger men alltså... en sådan påse räcker ju inte för två :-D och en var känns lite väl mycket. så menade estrellas. men, kanske borde köpa varsin garant istället. tveksam om björn går med på det bara, han har någon slags "gräns" när det gäller chips?! :S
polichinelle

#2 Sanna

Åh my lord! Som din blogg gör mig matsugen! Har börjat utforska mycket mer i vägg-världen sedan jag blev stammis på din blogg! Har hittat så många nya favoriter!

Svar: åååh men TACK! sånt här gör mig så himla glad och peppad till att fortsätta blogga <3
polichinelle

#3 Malin

Jag gillar att du också skriver och då kanske även säger finn crips istället för finn crisp. Trodde fram till nyss att jag var den enda :) Är glad att ha hittat en frände!

Och, jag måste fråga: vilket märke är det på de frysta dumplingsen? Skulle så vilja köpa sådana jag med.

Svar: alltså varför är jag sämst på att svara på kommentarer i tid? nu är förpackningen slängd sedan länge, så vet inte.... :/ men en rödvit förpackning har jag för mig det var... eller? :-S fanns i willys frysdisk iaf!
polichinelle

Kommentera här
Upp