att skriva och spela in en låt på en timme.

VSCO Cam-9-1
Nää men tjena. Här har ni ett gäng som i torsdags sedan bestämde sig för att ge sig på utmaningen #onehoursong, dvs att skriva och spela in en låt på max en timme. Låt oss se hur det gick.
 
VSCO Cam-7-1
Okej, råkade visst sätta på en timme och en minut men äh. Vi kör! Bestämde oss för att lägga en kvart på text, en kvart på musik och en halvtimme på inspelning och lite mixning av resultatet.
 
VSCO Cam-3-1
15 min in i projektet och än sålänge höll vi tidsplanen. Har man 15 minuter på sig att skriva vers, brygga refräng finns ingen tid för det jag alltid tjatar om med mina elever: pröva och ompröva. Här gällde det att gå på första ingivelsen. Det blev alltså en text om att det alltid är motvind när man cyklar i Malmö #2ccol4school
 
VSCO Cam-5-1
Nästa steg var musik. Vi jammade fram några goa rundor och efter en halvtimme fick vi vara nöjda för att hålla tidsplanen.
 
VSCO Cam-1-1
Och med 29 sekunder till godo hade vi lyckats göra två tagningar var, dubba gitarrerna och lägga all lead-sång. 
 
VSCO Cam-8-1
Wuhu! Kan erkänna att vi la några minuter efter timmen på att skrika in lite körer för att lyfta valda delar, men äh, lite fusk är väl okej?
 
Så, här har ni det, en första tjuvkik på hur mitt band låter! Okej, kanske inte helt rättvist med tanke på den nedlagda tiden men som en liten hint. Tjo!
 
Musik | |

#1 Linnéa

haha åh älskar det här inlägget!

Svar: wuhu! :D <3 :*
polichinelle

#2 Daniella Chanelle

men vad roligt! jag kan inte ens skriva ett blogginlägg på under en timme...

Svar: haha, <3 det gäller att släppa perfektionisten i en! bra träning!
polichinelle

#3 Ellen

Hahaha, instämmer med Daniella här ovan - kan knappt hinna med ett blogginlägg på den tiden :')

Svar: haha, svarar samma här dårå: det gäller att släppa perfektionisten i en! bra träning! <3
polichinelle

#4 Anonym

Mycket mäktigt!

Svar: tack!
polichinelle

#5 Oscar

Kul idé!

Gäller att sopa undan sin inre perfektionist (om man nu har en sådan), kan jag tänka mig. Är detta en del av hur ni jobbar fram nya grejer, bara en kul grej, eller rent av ett sätt ni hoppas kunna jobba på när ni spelar in låtar till en EP eller liknande?


Svar: ja men verkligen! jag är nog rätt så lite perfektionist, har lite för dåligt tålamod för att vara det tror jag. hehe. det var första gången vi tre körde en onehoursong tillsammans, jonas och therese har dock gjort det förut. vet inte om det kommer bli något vi kör regelbunden, men kanske då och då för att jamma fram nya idéer.
polichinelle

#6 malin

jag älskar't!!! känner hur jag vill tokdansa till den här :)

Svar: ååh! men så himla fin och pepp komplimang, tack! <3
polichinelle

Kommentera här
Upp