vad just nu.

IMG_1049 copyTITTAR PÅ JUST NU:
✗ Nya säsongen Leftovers (HBO). Det är nog egentligen riktigt bra, men jag minns förra säsongen så himla dåligt så har rätt svårt att hänga med. Måste nog se nån recap tror jag.
✗ Nya säsongen SKAM (SVTPlay) - såklart. Är inte hands down såld på nya säsongen än men det kommer nog bli jävligt bra. Det blir ju alltid det. Även om det ska mycket till för att slå sässe 3.
✗ Insecure (HBO). Bara sett ett avsnitt så har inte så mycket att uttala mig om än. Någon av er som sett? Jag hoppas på vettiga och bra belysningspunkter istället för generaliserande. Håller tummarna. Avsnittsnamnen låter lovande dock.
  
 
LÄNGTAR EFTER JUST NU:
✗ Tunnare jackor.
✗ Uteserveringar.
✗ 14 juni.
 
LYSSNAR PÅ JUST NU:
Mordpodden - varit lite seg på bollen med sista säsongen eftersom jag tröttnade lite och nu när jag börjat lyssna igen så förstår jag varför. 
✗ Kent. Kors i taket!!! Har aldrig varit ett fan, men har börjat repa in en av deras låtar på jobbet och därför har bandet snurrat lite i hörlurarna. Är ju dock omöjligt att inte få nostalgilkänslor av typ Socker och Pärlor
✗ The Hope Conspiracy. Tungt gung. Eller gung och gung, kanske mest tungt. Plattan Death Knows Your Name är klart bäst tycker jag.
 
SKRIVER JUST NU:
✗ Skolavslutningsplaneringar.
✗ Matsedlar.
✗ Blogginlägg.
 
GÖR JUST NU
✗ Försöker lägga mig i tid. 
✗ Äter dim sum-tapas som trettio års-firande. 
✗ Får enköpingskt finfrämmande till helgen.
 
PÅ JOBBET JUST NU
✗ Har röstat och börjat träna på låtarna inför skolavslutningen med åk F-5.
✗ Lyssnar igenom sjuornas inlämnade reklamjinglar.
✗ Lägger sista pepphanden på åttornas egenskrivna dängor om alltifrån träd till mobbing, vänskap och uppror. 
Om mig, Q/A:s och listor
2 kommentarer
border

helgiga snapshots*.

*kände mig lite som Sofi Fahrman när jag skrev det men men. Mot helgens bravader, då jag bland annat...
 
 
IMG_2214 copy...upptäckte att min lilla Hoya tydligen var en tricolor i och med utväxt av två nya blad. SuperCUTE.
 
IMG_2210 copy...lagade (och åt) nudelwok med kokosmjölk, quornbitar och annat gött möjs till lördagsmiddag.
 
IMG_2250 copy...och piffade upp den traditionsenliga söndagsmiddagen med en inte lika rutinmässig (eller klimatsmart) jordgubbssallad med feta & ringlad balsamico. 
 
IMG_2217 copy...såg jag ut såhär innan fix.
 
IMG_2224 copy...och såhär efter.
 
VSCO Cam-5...tillbringade jag fredagskvällen med en tallrik ljummen sparristortillini och ett glödhett kompizgäng.
 
IMG_7283
...och lördagskvällen med app-spåning, framtidsvision och stark dryck i snabba glas (klicka på bilden för play).
 
VSCO Cam-3
En kväll som också resulterade i ett hej till min gamla oskarshamnsvän Teerz som var på besök i stan över helgen. Resulterade i allt från dansgolv med irländska version av gamla hits, teckenspråk och positiv prischock över malmöitisk falafel.
 
IMG_2247 copy...samt en söndagspremiär av mixern, som jag inte vågat använda sedan jag bodde i Växjö och fick en traumatisk upplevelse av att köra ganska så skitvarm linssoppa i den............ Nu, ett betydligt mildare uppdrag: veckosmoothie! Denna med kokosdryck, jordgubb, banan, ägg (råa), spirulina och agavesirap. 
 
Det var min helg det.
 
Allt det där som kallas livet
En kommentar
border

tre frukosttips och tre serietips.

Godmorgon, god ny vecka, god måndag! I form av tre helgstarter bjussar jag starta veckan med att bjussa på sex (viktigt mellanslag) tips, tre ätbara och tre se-bara. 
 
IMG_2171 copy
fredags åt jag bland annat champijonostmackor och drack d-vitaminbrus till frulle, men det jag vill tipsa om är att strö lite bjästflingor på din frukostfil eller liknande. Bjäst används ju ofta av veganer som vill åt en parmesanig smak, men *visste du att* mycket av nyttigheterna riskerna att försvinna när flingorna upphettas? På detta sätt får man istället
 
Till frukosten såg jag klart Big Little Lies (HBO). En asbra serie tyckte jag, särskilt sista tre avsnitten. Du har säkert hört om detta mordmysterium (sju avsnitt) som kretsar kring fasader, skolskjutsar, intriger och drama med utgångspunkt i ett gäng kvinnors liv. Du kan läsa mer här (inga spoilers, lovar). 
 
IMG_2207 copylördags vaknade jag vrålis (hör till ovanligheterna) och detta är resultatet: äggmacka, vita bönor i tomat-sås med turkisk yoghurt, srirachamajo och persilja, c-vitaminbrus med ananassmak och kaffe. 
 
IMG_2204 copyFrukosttips: instastory:a din frulle!!! Skoja. Nä men att ha en burk vita bönor i tomatsås hemma för vrålhungrigpaniken får bli dagens tips. Så himla lätt att bara hälla ned innehållet i en kastrull, värma på med lite salt och peppar och så käka direkt. Urgott. Och passar både frukost, lunch och middag!
 
Vi är inne på sista säsongen av Sopranos (HBO) nu. Igen. För min del tredje gången, Björn har säkert sett om serien fem-sex gånger. Alltså jag ÄLSKAR den här serien, hands down bästa som nånsin gjorts. Allt är så välskrivet in i minsta detalj - varje gång jag kollar om ett avsnitt hittar jag nya, små detaljer jag inte sett tidigare. Handgester, inredning, ordval... allt! Har ni inte sett så måste ni. Lova.
 
IMG_2239 copySöndagsfrukosten bestod utav ägg, vitlöksbröd, finn crisp med wababi-färskost och kaffe med mjölkskum. Och så, tipset: spirulinashot! Ok att jag tog alldeles för mycket pulver så fick göra om efter fotot tagits, men ändock: ett bra sätt att snabbt skölja ned lite nyttigheter.
 
Har ägnat en bra stund av livet att glo igenom REACT-videos (Youtube). Favoriterna är när kids testar grejer, t.ex. olika maträtter (som på Kids Try, vilket nog är snäppet bättre enligt mig) som här ovan när de testar veganskt käk. Med lite blandade recensioner, om man säger så. Mycket nöje!
Film & teve, Äta
5 kommentarer
border
Upp