vegetarisk veckomatsedel #63: quornfärsbiffar med fetaost, vegetarisk soltorkad tomat-carbonara, tomatquinoa och lite utekäk.

IMG_2314 copyDen här vardagsveckan har bestått av tre hemmakäk och två bortakäk. Är borta bra men hemma bäst? Let's find out.
 
IMG_2267 copyMåndag: TOMATQUINOA MED GRÖNKÅLSBIFFAR
 
Måndagens käk uppstod av att jag i veckomatsedelskrivande tillstånd var skitsugen på tomat och quinoa och googlade runt efter inspirationsrecept med just den kombon (vilket för övrigt är min vanligaste grej att göra när jag letar matinspo, hett tips!). Hittade detta receptet hos Mitt Gröna Kök som jag lagade efter, bytte dock ut tomatpuré mot röd sriracha. Serverade med dessa vegonyheter från Garant (som jag antar ska ersätta de tidigare grönkålsbitesen?) samt citronyoghurt och feta. Snabblagade och goda. Rekommenderar. Osäker på om jag rekommenderar Björschas upplägg dock. Verkar osmidigt.
 
Tisdag: VEGETARISK CARBONARA MED SOLTORKADE TOMATER, ÄRTER & BJÄST
 
I tisdags stod dessa ingredienser på köksbänken inför tillagning av en vegetarisk carbonara. Jag blandade lite recept efter vad jag hade hemma (ett från Vegokäk och ett från Sandras matkrypin) och kom fram till en egen trevlig variant med soltorkade tomater, ärter, lök, vitlök och bjäst.
 
IMG_2280 copySåsen fick en lite tråkig ton eftersom min misopasta är rätt så mörk men vad gör det. Det var gott iallafall!
 
VSCO Cam-1Onsdag: DUBBEL DUBBEL 
 
Lilllördag och födelsedagsfirande! Therese fyllde 30 så vi hade bokat tidigt bord på Dubbel Dubbel
(vid Möllan) och beställde in varsin rolig drink och tre zhudi - dvs mellanstor dim sum med massa göttigheter. Dumplings och friterad blomkål var mina favvisar! Se mer bilder från kvällen här.
 
IMG_2339 copyTorsdag: KRISPIG UGNSROSTAD POTATIS, QUORNFÄRSBIFFAR MED FETAOST MED KEBABSÅS
 
Nu blir'e åka av hörrni, för den här kvällen lagade jag...
 
IMG_2327 copy
 
THE roasted potato ifrån Jamie Oliver's recept via Annie. Använde timjan, rosmarin och persilja som örtsmaksättningar plus rostad vitlök och extra rödvinsvinäger. Mmmm.
 
Till potatisen gjorde jag quornfärsbiffar med fetaost ungefär såhär:
 
Götta ihopa 1/2 dl ströbröd med 1/2 vatten plus några droppar sriracha. Låt stå och svälla några minuter medan du finfinhackar (se högra bilden) en liten gul lök och halvtinar nån halv påse quornfärs. Ta så mkt du behöver. Blanda ihop alltsammans med massa fetaost (jag bara gröp ur en bit ur en 500grams förpackning, ta så mycket du gillar), persilja och salt och peppar. Forma till biffar och stek i olja på bägge sidor.
 
IMG_2343 copyServera t.ex. med ajvarsås (eller hemmagjord kebabsås som jag brukar kalla den, har gjort denna sås 4ever). Poppa ur de rostade vitlöksklyftorna och NJUT.
 
Fredag: AW PÅ MOSAIK
 
Missade att ta en matbild, så ni får istället en nyllebild på en person som ett par timmar efter fotot tagit satte i sig både svamprisotto och friterad feta på Mosaik, en tapasrestaurang med fokus på sex olika länder. Gött var'e. Och sällskapet gjorde ju sitt också, sicka gyllene kollegor man är lyckligt lottade med ändå <3
Vegetariska veckomatsedlar
7 kommentarer
border

therese fyller trettio med dim sum & biljard.

IMG_2286 copyI onsdags struttade jag hem från jobbet och slog in ett packe nesting dolls i Star Wars-format. Det vankades nämligen trettiosfirande! Ok ja, jag slog in dem i en grå plastpåse. Någon måtta på firande får de la vara en onsdag.
 
IMG_2287 copyOrkade bara locka halva håret så satte upp resten i en knut och så cyklade jag iväg för att möta upp Jonas och födelsedagsvuxne Therese!

VSCO Cam-2Traditionen säger att man tar på sig födelsedagshattar när Therese fyller år, så då gjorde vi det!
 
IMG_2290 copyTherese fick såklart KRONAN.
 
IMG_2296 copyKlockan 18 hade vi bord på Dubbel Dubbel och klockan 18:15 hade vi fått varsin drink i vår hand.
 
IMG_2294 copyJag tog såklart en som hette något med sour i namnet. Innehöll yuzu, bitter (lemon?), amaretto och äpplemust. Såklart smakade vi av varandras också. Thereses innehöll chilivodka. Bådade gott.
 
IMG_2298 copySedan började tallrikarna rulla in. Dessa vita små burgare, mantou, mindes jag från förra gången jag besökte Dubbel Dubbel - i Gbg 2013 med Helena <3 
 
IMG_2299 copyBåde jag och Therese tog vegvarianten så vi fick tofufyllda dumplings med glasnudlar och andra göttigheter.
 
IMG_2302 copyÄlskar när bordet fylls med intrillande små tallrikar där man inte riktigt alltid är säker på vad man äter. T.ex. dessa som var en favvo hos mig, tror det var någon form av dumplings som inte var ångkokade i en sån där korg utan bara i vatten? Någon som vet?
 
IMG_2306 copyEfter ett femtontal små tallrikar var vi mätta och belåtna och avslutade kvällen med fyra parti biljard (en omgång var ensamma och sista gången med någon slags nummerföljdsvariant med extremt invecklat poängsystem) på Rex. Blev bjudna på shots av personalen, som också lagade pommestallrikar åt oss trots att köket egentligen stängt för kvällen. Antar pga 50% roliga hattar, 50% stammisar. 
 
Allt det där som kallas livet
2 kommentarer
border

vad just nu.

IMG_1049 copyTITTAR PÅ JUST NU:
✗ Nya säsongen Leftovers (HBO). Det är nog egentligen riktigt bra, men jag minns förra säsongen så himla dåligt så har rätt svårt att hänga med. Måste nog se nån recap tror jag.
✗ Nya säsongen SKAM (SVTPlay) - såklart. Är inte hands down såld på nya säsongen än men det kommer nog bli jävligt bra. Det blir ju alltid det. Även om det ska mycket till för att slå sässe 3.
✗ Insecure (HBO). Bara sett ett avsnitt så har inte så mycket att uttala mig om än. Någon av er som sett? Jag hoppas på vettiga och bra belysningspunkter istället för generaliserande. Håller tummarna. Avsnittsnamnen låter lovande dock.
  
 
LÄNGTAR EFTER JUST NU:
✗ Tunnare jackor.
✗ Uteserveringar.
✗ 14 juni.
 
LYSSNAR PÅ JUST NU:
Mordpodden - varit lite seg på bollen med sista säsongen eftersom jag tröttnade lite och nu när jag börjat lyssna igen så förstår jag varför. 
✗ Kent. Kors i taket!!! Har aldrig varit ett fan, men har börjat repa in en av deras låtar på jobbet och därför har bandet snurrat lite i hörlurarna. Är ju dock omöjligt att inte få nostalgilkänslor av typ Socker och Pärlor
✗ The Hope Conspiracy. Tungt gung. Eller gung och gung, kanske mest tungt. Plattan Death Knows Your Name är klart bäst tycker jag.
 
SKRIVER JUST NU:
✗ Skolavslutningsplaneringar.
✗ Matsedlar.
✗ Blogginlägg.
 
GÖR JUST NU
✗ Försöker lägga mig i tid. 
✗ Äter dim sum-tapas som trettio års-firande. 
✗ Får enköpingskt finfrämmande till helgen.
 
PÅ JOBBET JUST NU
✗ Har röstat och börjat träna på låtarna inför skolavslutningen med åk F-5.
✗ Lyssnar igenom sjuornas inlämnade reklamjinglar.
✗ Lägger sista pepphanden på åttornas egenskrivna dängor om alltifrån träd till mobbing, vänskap och uppror. 
Om mig, Q/A:s och listor
2 kommentarer
border
Upp