hur du lockar håret med strumpor.

VSCO Cam-7
Min bästa grej just nu är att fixa denna frilla helt utan stylingsverktyg, värme och hårspray utan endast med två par strumpor. Japp, du hörde rätt. Keep reading och sorry i förväg för blandade storlekar på bilderna.
   
IMG_6634 copyHitta två par (rena helst, men du väljer själv) strumpor och ta en dusch/fukta frillan.
  
VSCO Cam-1
Sedan delar du upp håret i fyra partier. Du kan såklart ta färre eller fler partier också, men jag tycker fyra är lagom för den storlek på lockar som jag gillar. Två partier på sidan och två bakåt, uppe på huvudet brukar jag göra. Jag börjar med sidpartierna och placerar en strumpa längst ned på toppen.
  
VSCO Cam-2
Och sedan rullar jag upp håret med bestämd hand, så det liksom blir rätt så spänt. Jag tycker det är snyggast att rulla bort från ansiktet, men det väljer du ju själv. 
  
VSCO Cam-10
Samma sak på andra sidan. Jag brukar förresten spraya lite läggningsvätska på slingorna innan jag rullar upp dem, men om ditt hår håller lockar bra så är det nog inte behövligt.
  
VSCO Cam-11
Fäst genom att helt sonika bara göra en knut på strumpan. 
  
VSCO Cam-3
Jag gör som sagt två partier uppe på huvudet också, även dessa rullar jag bakåt. Den främsta av dem, som innehåller luggen som är på utväxt, rullar jag dock lite lösare för att luggen bara ska få en schwung istället för hårt packade lockar. Sedan är det bara att gå och lägga sig. Ok nä, det är inte 100% bekvämt att sova på men det funkar. Placera strumporna rätt bara så går det bra.
 
IMG_6652 copyNu är det godmorgon och nästa dag!
  
IMG_6658 copyDags att rulla ut strumporna.
 
IMG_6664 copyIMG_6667 copySådär ja, någon form av lock-kaos uppstår nu på huvudet ditt.
  
IMG_6670 copyMen lugn bara lugn! Sålänge du inte går in med borsten och försöker reda ut något så kommer det bli bra. Använd fingrarna för att kamma te'de.
  
VSCO Cam-4
Okej, det är lite klurigt med den där luggen som är på utväxt.
  
VSCO Cam-6
Men det löser sig! Och faktiskt så är det här nog det locksättet som får mitt hår att hålla sig bra under längst tid. Använder jag en locktång så är håret rakt på typ 40 minuter, men denna metod håller faktiskt i 2-3 dagar. Plus att det går på 5 minuter att rulla upp håret, så jag säger win-win! Testa vettja! Puss å ha en fin måndag!
 
Tips, Ytligheter - hår | |

#1 Christin

Haha, men lägg av, älskar detta tipset!! Mest för att det är det knäppaste jag hört (idag 🤓) samtidigt som det blir perfekta lockar?! Jättefint!

Svar: jag vet, bästa kombon! :D try it! <
polichinelle

#2 Fredrikapåvinden

Wooow så smart ju! Det här måste jag testa!

Svar: det måste du sannerligen! återkom gärna med recension och resultat! :D
polichinelle

#3 Emelie

Men (snygga!) geni !!!!

Svar: yeeey! :D
polichinelle

#4 TIDSTJUVEN

Men aaahh, tack för tipset! :D Att man inte tänkt på detta innan. Så fiffigt!

Svar: :D :D :D TACK!
polichinelle

#5 Daniella Chanelle

Kommer definitivt att testa detta nästa gång jag duschat?!

Svar: ja, GÖRT! superlätt!
polichinelle

#6 Helly

Knasigt tips med görabra resultat. Med andra ord, måste testas!

Svar: det tycker jag verkligen du ska, så himla enkelt och man slipper locktänger och värme och massa skit!
polichinelle

#7 Linnéa - The Hungry Gosling

Vilken himla bra idé, det blev ju jättesnyggt!

Svar: tack! <2+1
polichinelle

#8 Isabelle

Låter supersmart men undrar om det fungerar på mig som har så långt? (Ner till rumpan, tjockt är det med). Tänker at tjat kn testa med fler än fyra delar men är lite nervös över hur håret ska lägga sig, att det liksom inte ska ta på håret mot hårbotten eftersom det blir så tjockt packat? Värt ett försök!

Svar: åååhh låter ju som en dröm med så långt och tjockt hår! ingen aning om det funkar, men testa! som du säger kan du nog behöva ett gäng fler strumpor - 6-8 st kanske? jag brukar inte rulla ända in mot hårbotten, tycker det är snyggt när det mer virvlar sig längre ned än just vid hårbotten. men testa som sagt och återkom gärna med resultat/recension! :D
polichinelle

#9 Jess

Jag som sörjer att mina lockar börjat växa bort de senaste åren blir alldeles överlycklig av det här ju, ska deifinitivt prova! Orkar aldrig lägga mer än tio minuter på att fixa håret, så det låter ju perfekt det här :D

Svar: håller med! testa! :D
polichinelle

#10 sara

men gud vilken BABE och vilket fantastiskt tips. ska prova i veckan!!!!

Svar: tack sara! ja gör det, återkom gärna med resultat! :D
polichinelle

#11 BySiri - the life of a creative mind

Vilket knäppt och bra tips!

Mitt är också spikrakt efter 40 minuter av locktång med läggningsvätska, mousse, hårspray och gud vet vad men det här höll flera timmar trots bara lite läggningsvätska?

Läste dock att du bad om ursäkt för olika storlekar på strumporna och inte bilderna först, tyckte det var lite kul !

Svar: tack! japp, det här är verkligen grejen för mitt hår. värmelockar håller inte alls länge på mig, så testa detta! :D
polichinelle

Kommentera här
Upp