vegetarisk tonfuskröra av quorn.

Det brukar ju komma upp en veckomatsedel här på söndagarna, men idag frångår vi den traditionen lite. Inte för att jag inte ätit något (givetvis) men jag har haft höstlov och det har resulterat i spontana restaurangbesök, sena middag utan någon som helst tillstymmelse till ljus och heller inte direkt några kulinariska mästerverk. Eller jo två. Här kommer ett utav dem.
 
När jag skapade en tonfuskröra baserat på kikärter fick jag nämligen en bloggkommentar från Emelie som löd ”Du vet väl att man kan göra tonfuskröra på quornfileér? Bara att tina, mosa och sedan blanda tillsammans med majonäs, hackad gurka och rödlök. Yum!" Jag bah: --> <-- Här kommer min version!
 
IMG_7786 copyDet hela är otroligt simpelt och du kan egentligen basera din röra på det du hittar i kylen, men här är det mesta av ingredienserna jag använde. Det enda du behöver förbereda är egentligen att ha tagit fram quornfiléer i förväg så de har tinat. Eller använd en micro om du äger en sådan.
 
IMG_7790 copyBörja med att koka pasta al dente. Jag lagade för två personer/ca fyra portioner så jag började med att mosa sönder tre tinade quornfiléer i en bunke.
 
IMG_7796 copySedan blandade jag ihop det med 2 dl creme fraiche, 2 msk majonnäs, en finhackad rödlök och nån dl hackade ärtskott. Hällde över 3-4 msk citronsaft, saltade och pepprade.
  
IMG_7802 copyÅngkokte lite färsk broccoli som jag hackade ned i bitar tillsammans med små bitar av morot och massa med dill. Tänkte ta ärter också, men glömde.
 
IMG_7820 copy
Ställ in röran i kylen tills pastan är färdigkokad. Jag tycker det är godast att sköljla pastan så den svalnar lite, så inte de olika beståndsdelarna av rätten har totalt olika temperatur, men det är ju en petsak.
 
IMG_7814 copyNåväl, en mycket enkel rätt som fick mycket väl godkänt av både mig och herr Falk. Iofs med tillägget "....ganska somrig mat, eller?" av Barkbåten och visst, det kan jag ju hålla med om. Men lättlagat behövs ju faktiskt i novmber också. Blir det över så är det dessutom en skitnajs baguetteröra. Som också iofs är ganska somrigt. Äsch och aja.  
Psst, du har väl inte glömt det här inlägget där du kan dela med dig av ditt favvorecept så kanske jag lagar det i en kommande veckomatsedel? Wuhu! Söndagspuss å hej!
 
Psst2, igår släppte Tina vår senaste Månadens Gröna-råvara! In och kika här för att se vad utmaningen är under november!
Äta | |

#1 Lorissa Lovebomb

Åh, jag hade INGEN ANING om att man kan äta quornfiléer otillagade!? Så smidigt :D

Svar: verkligen! testa! :D
polichinelle

#2 becky

mumma!

#3 Ellen Lindberg

Pasta alltså, så himla gott. Jag fastnar ofta vid typ svampsås (oerhört gott dock!) och testat sällan nytt, men lite smak av sommar tackar en ju inte nej till.

Svar: åh svampsås var allt för länge sedan! ok att jag inte ätit lunch än så är snorhungrig men blev assugen på det nu.
polichinelle

#4 Jenny

Åh det här åker direkt in i receptmappen. Måste testa :D

Svar: :D hoppas du gillar!
polichinelle

Kommentera här
Upp