tre lifehacks.

FRIYAY! Idag entras återigen finbesök i Malmö för helghäng! Min lillasyster och hennes kille kommer ned från Växjö så vi hoppas på öl, sol och stros i dagarna tre. Vi firar detta med att jag bjussar på tre av mina enklaste lifehacks. Har ni några på lager så skyffla på i kommentarerna! Älskar saker som förenklar vardagen!!!!!!!!!!!!!!!11
 
LIFEHACK #1: FÖRVARING AV LAKAN.
Har du, som jag, letat dig fördärvad efter det rätta örngottet till påslakanet (även om det, när man tänker efter, är helt befängt att det är någon slags kutym att dessa ska matcha?!)? No more of that med detta tips: vik påslakanet på längden och placera sedan örngottet på påslakanet.
 
Rulla ihop alltsammans (alla vet ju att rullning av kläder och ting tar mindre plats - annars: ett annat tips för packning och så).
 
Och förvara rullarna uppanpå varandra. Sedan är det bara att dra ut en rulle och bädda sängen.
 
LIFEHACK #2: KAFFESUMPSCRUB.
Nästa gång du brygger kaffe: släng inte sumpen! Låt den svalna och använd som scrub.
 
Jag har testat för både ansikte, kröpp och händer och man blir så in i helskotta len!
 
Detta förutsätter ju dock att man inte tycker att kaffe luktar päck då en lätt doft av kaffe kan vila kvar på huden nån timme eller så. Tips är också att kanske inte skrubba järnet i ansiktet det första man gör eftersom scrubben är rätt rough men *försiktiga rörelser* och kör på!
 
LIFEHACK #3: PUTSA SKOR VITA IGEN.
För dagens sista lifehack behöver du ett par skor som blivit lite trötta i nyansen samt en disktrasa och en flarra Jif (eller Cif som det numer heter, jag har en gammal flaska).
 
Sedan är det bara att blöta trasan lite lätt, ha på lite Cif och sedan skrubba där du vill få väck beläggningen.
 
Tada! Före & efter. Mycket smidigt! Vet dock inte hur det funkar på andra material, typ tyg och så, men såhär gick det alla tiders.
 
Här är lite andra hacks jag delat med mig av under blogglivet:
Tips | |

#1 Mikaela

Kaffesumpsscrubben är så jäkla bra! Men min sambo tycker att det är hur äckligt som helst haha. Men den funkar verkligen fantastiskt bra! Om man vill ha en lite mindre grov scrub kan man använda socker + olivolja, funkar också toppen!

#2 Sandra

Jag viker mina sängkläder och nu när jag såg ditt tips så insåg jag att jag såklart borde kunna vika ihop påslakanet och lägga det I örngottet? Så har en liksom ett färdigt kit att plocka fram när det ska bäddas rent. Vad smart av mig att komma på det nu, efter att ha bott hemifrån i 10 år. Tack för nästan-tipset, Lovisa :D:D:D

Svar: yes, har testat att göra så också men det tog alldeles för mycket plats för mig i garderoben eftersom högarna blev så stora. men det är ju ett superbra knep annars!
polichinelle

#3 Hanna

Har en kompis som jämt tjatar o m kaffe scrubben, men jag vet inte. Är lite tveksam pga kaffesump påminner om sandpapper i konsistens?

Svar: ja precis, det var det jag menade med att den var rätt så rough så man får skrubba lite försiktigt om man har känslig hy :)
polichinelle

#4 Caja

Jättebra idé med påslakan+örngott, enda problemet för mig är att jag gärna går på känsla när jag väl ska bädda - vilket örngott känner jag för den här gången xD och det funkar illa med den metoden tyvärr.

#5 Tokyoyo

Oooooh, kaffeskrubb låter nice. Men dricker ju inte kaffe... Och "Jif", heter det "Cif" nu?! Jag tycker fortfarande att det borde heta "Vim" ja. ^__^)

#6 Louise Stigell

Amen gud så fiffigt! Kaffeskrubb har jag velat testa länge men sen glömmer jag bort det.
Och det där med att rulla ihop sängkläder är ju genialt. Jag viker våra (slarvigt) och TRYCKER in dem i lådor. Oh the struggle...

Svar: relaterar... rullningen tar ju lite längre tid än knöet, men det är värt det - lovar!
polichinelle

#7 Vicky

ahhh jaa jag har också precis tänkt blogga lifehacks i dagarna! kommer snarast mao. det där äggtipset funkar verkligen varje gång. förresten så är länken till mig i det inlägget trasig. ba en detalj sådär. förresten så rullar jag redan alla lakan och sånt i skåpet, men har aldrig tänkt på att rulla ihop dem *tillsammans* .. lol. suck.

Svar: ibland blir saker självklara först när nån påpekar dem! ska fixa länken, puss <3
polichinelle

#8 malin

hehe, som flera andra fick jag också ett lakans-aha! är själv en rullare, men ja, att kombinera örngottet med rätt påslakan tar ju onekligen tricket till nästa nivå. tack!

Svar: verkligen! sjukt smidigt. varsågod!
polichinelle

#9 Jess

Tips tips, tillsätt lite honung med kaffet innan skrubbning så känns det lite mjukare plus att honung har en rad andra positiva effekter med på huden :) Sjukt smart med lakanen också, nu ska jag gå och rulla ihop alla våra som bara ligger nerknölade i en sänglåda...

Svar: åh men smart! det ska jag införliva i scrubben nästa gång!
polichinelle

#10 Simone

Kaffeskrubb är dessutom bra för rören har jag hört! Win-win!

Svar: va, är'e? ballt! verkligen winwin!
polichinelle

#11 Ellen

Skorna!!!! Så smart! Ska genast göra med gulnande gummikanter på mina converse!

Svar: ja, testa! superenkelt!
polichinelle

Kommentera här
Upp