VCR dag 6: grouse mountain, japadogs, ett raml och fantastiska utsikter.

IMG_0444 copyNästsista heldagen i Couver började med en busstur. En ganska lång sådan, särskilt inklusive ett segt bussbyte, men redan efter 20 minuters färd började luften kännas klarare.
  
IMG_0447 copy
Vi var nämligen på väg uppåt, mot högda höjder och snö. Bästa lifehack-frippen för sådant klimat: flätor. Så slipper man trassel och tovor. Eller åtminstone minimerar risken för desamma.
 
grousemountain
Titt på fan, nästan framme i Grouse Mountain. Denna vintersportort var alltså dagens utflyktsmål!
 
grousemountainOch här räckte det inte med att hålla sig på markplan, så vi skuttade in i liften som tog oss rakt in i...
 
IMG_0452 copy...dimman.
 
grousemountainJag kände mig direkt ganska malplacerad. Inte nog med att jag aldrig åkt skidor eller snowboard eller ens varit i fjällen på vintern, man kunde dessutom knappt se nånting! Det enda som kändes någorlunda inom min comfort zone var denna sliding zone, men såklart var den obemannad och inhängnad så ingen pulka för Lollo och Bernie.
  
grousemountainEfter att ha virrat omkring i skidspåren ett tag lyckades vi till slut lokalisera promenadstigen.
 
grousemountainDet som försvårade det hela var att det inte fanns några skyltar som pekade vart vi skulle gå.
  
IMG_0455 copyMen trots detta höll vi oss vid gott mod!
  
grousemountainSärskilt eftersom att promenaden vimlade av backar (som var brantare än vad det ser ut på bild)..
  
grousemountain...i kombination med att vi hade struntat helt i de rekommenderade snöskorna och istället kutade på i snorhala gympadojor.
  
grousemountainWEEEEI! 
  
IMG_0472 copyEfter ett varv kring slingan bestämde vi oss för att det var lunch.
  
grousemountainPrecis efter att vi bytt till oss ett fönsterbord lättade dimman och man kunde spana hela staden långt där nere.
  
IMG_0474 copySatt fint med en pasta som kyparen sålt in med att den var "really heavy" i jämförelse med den rätt jag först tänkt beställa. Jag ångrar ingenting.
 
Innan det började skymma tog vi oss ut på ytterligare en promenad. En riktigt hal sådan visade det sig. Klicka play ovan :-)))
  

vancouverVäl tillbaka på marknivå hade mycket av kvällen redan passerat.

vancouverVi bestämde oss för att vara extra turistiga och åka upp i Lookout Tower.
  
vancouverEfter en glashissfärd på nära 170 meter (alltså man stod typ i den här utsikten med bara glas framför sig. Dog lite) hamnade vi här för en 360gradig vy på staden. Inser att det här antagligen är skittråkiga bilder för er men det var iaf ganska kul där uppe, sålänge man inte fick katastroftankar (vilket jag alltid får i sådana sammanhang. eller ja... alltid typ).
  
vancouverVarje kväll vid kl 21 smällde de ("de"???) av nån kanon på andra sidan viken så av någon jvla anledning ställde vi oss här utan och huttrade i tio minuter för att lyssna på den :))))
  
japadogsPå vägen tillbaka till hotellet tänkte vi stilla magkurret med en sushibricka, men eftersom alla sushihak i närheten hade stängt gick vi in på det stället som såg populärast ut. Eftersom det kryllade av people på Japadogs så chansade vi på det. Det hade ju asiatiska vibbar åtminstone.
  
japadogsVi beställde varsin variant med japansk majo, rostad lök, teriyaki och sjögräs. Om man bortser från teriyakin så var det supergott. Har insett att jag liksom smakförknippar teriyaki för mycket med kyckling för att kunna uppskatta det. Har dessutom i efterhand fått reda på att teriyaki ibland kokas tillsammans med kyckling så det stärker ju min tes om att det inte är så gutt.
  
IMG_0516 copyVad som dock är extremt gutt är att avsluta en dag med att skutta ned i nära på 40°igt vatten på sexonde våningen. Mmmmhm. Nu var det dock snart slut på det roligaste eftersom bara en endaste heldag av resan återstod. Kommer i ett inlägg i veckan!
Mina filmklipp, Resor | |

#1 Mikaela

Bilden på träden och dimman, så fin!! Vad varierade grejer ni gjorde på resan, kul att följa :D

#2 Vicky

första bilden med lodräta (obviously, men du vet vad jag menar) grouse mountain-träden!!! och vad spännande att du känner så mot teriyaki, jag som ickeköttätare föredrar allt som kommer så nära kött som möjligt utan att faktiskt vara kött. hehe.

Svar: haha, åh ja kan tänka mig att vegofolket delas i två läger där. är väl kanske lite baserat på av vilken anledning man slutade äta kött. man kan ju sluta även om man tycker det är gött (ännu mer cudos isåfall) och då fattar jag att man gillar substituten mer :)
polichinelle

#3 Emelie

åhåhååh älskar det här inlägget, älskar bilderna, ÄLSKAR videon!!

Svar: <3 <3 <3
polichinelle

#4 Beata

vilken underbar resa!!! maten <3

Kommentera här
Upp