från jätteskön vårdagspromenad till jättegrönt st. patricks-firande med beerpong & dans.

Hey Arnold!! Jag tänkte att det, en sådan här ledig* annandag, skulle passa bra med ett mastondigt inlägg om hur förra lördagen utspelade för min del. Här kommere!
 
(*till er som inte är automatiskt lediga på storhelger i detta kristna Sverige: ni är grymma och har världens viktigaste arbeten! Utan er stannar Sverige!)
  
IMG_1029 copyÄven om det kanske inte ser supersoligt ut just här så började dagen med världens vårkänslor så vi var tvunga att dra ut på promenad.
 
IMG_1031 copyDet enda (förutom familj, släkt, distanskompisar etc) jag kan sakna här i krokarna i Malmö är en naturlig promenadrunda. Såklart kan man traska runt Pildammsparken och det är jättefint, men då måste man ju först ta sig dit vilket blir ett lite längre projekt än vad man ibland tänker. Så oftast när vi går promenader blir det lite randomsvängar hit och randomsvängar dit längs med gator och torg, men å andra sidan: vad gör det när det ser ut såhär längs kvarteren?
  
IMG_1032 copyVi fick kontakt med paret Fuglsang som hade fått samma vårkänslor som vi, så vi mötte upp dem på Möllan. 
 
IMG_1036 copySatt och uppdaterade oss en stund innan våra vägar skiljdes åt och vi sa hejdå. Jag och Björn traskade till torghandeln, men hade inga kontanter på oss så fick dessvärre strunta i 2 för 10:- avokados.
  
IMG_1037 copyIstället ytterligare kvartetstrask.
  
IMG_1038 copyVek av in på Mittmöllan och Beyond retro och bläddrade en stund bland galgarna,
    
IMG_1043 copy
...innan vi satte oss på foodcourten mittemot för lunch. Björn cravade pizza från Del Sud.
  
IMG_1047 copyMedan jag, som vanligt, drog mig till det asiatiska alternativet och tog risnudelsoppa på Lilla Vietnam. Överlag helt ok gott men det finns nån krydda/ört som jag inte pallar med som ibland är med i asiatiska rätter. Inte så ofta i japanska, men typ thailändska och vietnamesiska. Så det förstörde lite, annars var det gött.
  
IMG_1033 1 copySedan fick kameran vila en stund medan vi drack kaffe, såg på serier och gjorde inget alls i ett par timmar. Nu har det dock blivit kväll och jag har svirat om till nya tshirten (inköpt i Vancouver) och slått upp ett glas rosa för att p(r)eppa kvällen.
  
IMG_1041 1 copyOch såhär såg jag upptill! Det var nämligen dags för årets St. Patricks-firande hemma hos Therese! Hon har som tradition att husera denna festlighet varje år så en hel del grönt genom åren har det blivit! Pga utlandsboende och annat i livet har jag dock inte kunnat vara med på några år, men här är några gamla inlägg från tidigare festligheter: 2010, 2011, 2012
 
IMG_1040 1 copy
Som det planeringsfreak jag är testade jag inte peruken förrän ca 15 minuter innan avfärd och upptäckte då att ett par år i ett plastpåse INTE gynnat den rent utseendemässigt. Det var ett jvla trassel helt enkelt. Styrde upp detta med en tofs därbak och lite pynt där fram. 
 
IMG_1035 1 copyDet är förresten ett bra tips överlag när det gäller peruker, om man stylar dem på något enkelt sätt (svårighetsgrad: hårspänne i luggen) så ser det med ens mycket mer naturligt ut. Bevis: tre personer på festen frågade mig om detta var mitt riktiga hår!
 
IMG_1049 copyRosade till naglar och läppar som lite *accentfärg* och sedan hoppade jag på cykeln och iväg.
  
IMG_1050 copyNu visste jag ju iofs vart jag skulle, men för de som inte hittade hade Therese hängt upp en liten ledtråd i fönstret.
  
IMG_1053 copyJag plingade på dörren och hamnade mitt i ett parti Galenpanna.
  
IMG_1052 copyEtt par glas och ett par gröna bullar senare hade jag listat ut att jag var Donald Trumph.
  
IMG_1054 copyNär alla klarat sin persona för kvällen var det dags för första partiet Beerpong! Jag och Jonas förlorade, men det var QL ändå!
  
IMG_1060 copyUnder matcherna dök det upp nya bekantskaper.
  
IMG_1057 copyOch vi hamnade i en konversation om vilka olika värderinger det läggs i orden multikulturell och mångkulturell.
  
IMG_1074 copySedan var vi tvungna att dansa av oss lite.
  
IMG_1076 copySvettigt med huvud-axlar-knä-å-tå i accelerando.
 
IMG_1085 copyJag ville mest lyssna på Maiden.
 
IMG_1088 copy
Fick som jag ville.
  
IMG_1089 copyFestligaste halsbandet gick runt under kvällen, här har det hängts på Isabelle (Therese lillasyster, de är så ininorden lika!)
  
IMG_1100 copyIMG_1080 copyEn stilstudie i dans från vänster: handklapp, känslomässig sång, luftgitarr, shaken, luftbas.
  
IMG_1102 copyDududu JEEEPORDY! Jag ger svaren, ni ställer frågorna.
-  Festdans 400 poäng, tack!
- "JA!"
- Vad är "älskade era grannar er skitmycket den här kvällen?"
  
IMG_1062 copyHehe.
  
IMG_1104 copySista timmen på dansgolvet fick vi ädelt besök av herr Falk som kom instudsandes med peppa glajjor och en hatt som gav blanka fasen i tyngdlagen.
  
falafel_ayranEn förjävla fin dag som avslutades precis som lördagar bör: falafeltallrik och ayran. Mmmm. Kan det inte vara St. Patrick's Day tio gånger om året? (Rungande svar från Thereses grannar: neeeeeeeeeeej!) Hehe.
Allt det där som kallas livet | |

#1 Annie - lättlagat vegokäk

ÄLSKAR Irland + Guinness och jag fyller dessutom år runt det datumet (18 mars). Förförra året firade jag faktiskt St Patrick's och min födelsedag i Dublin med ett gäng irländare och det var ju löjligt kul alltså! Nästa år ska jag garanterat ha en St Patrick's-fest här hemma :)
Måste säga att det gröna håret såg väldigt coolt ut på dig förresten!

#2 Ebba

Åh vilka härliga bilder!

#3 Daniella Chanelle

Men vad roligt!!! Typ hela världen firar ju st patricks day förutom Skottland hehe...

#4 frida

åh läste detta under min rast på jobbet. mycket fint att få höra att vi behövs! :) kram!

Svar: <3 <3 tack för du läser!
polichinelle

#5 Sandra

Ni verkar alltid ha så aktiva fester, känns roligt med röj istället för bara allmänt soffhäng :)

Svar: sant! fast allmänt soffhäng är ju riktigt svinfint det med :D
polichinelle

#6 Ronette

Måste ba: _älskar_ hey Arnold! Åh.
I övrigt: vilken härlig dag! Tycker den där pizzan såg herrans god ut. Och falafeltallriken med för den delen.

Svar: mmm! käk <3
polichinelle

Kommentera här
Upp