morgonstretching.

Förra veckan, när jag hade påsklov equals sovmorgon, bestämde jag mig för att starta dagen riktigt uttänjd. Inte för några healty reasons utan mer pga det faktum att den kropp jag vaknar i på morgonen inte verkar tillhöra en 28-åring utan snarare en 68-åring. Riktigt stel, orörlig och ovig med andra ord. 
 
Jag scrollade tuben och hittade ett videoklipp i veckan som jag gav mig på. Här kommer en liten minirecension om hur det gick!
  
Måndag: Inledde dagen med 20 minuter yoga för "complete beginners". Kände mig helt i fas med den målgruppen. Skönt när det var fokus på stretchiga rörelser, men samtidigt lätt känsla av uttråkning när det var de stående, mer enformiga rörelser. Kan dock erkänna att det sistnämnda säkert hör till att jag har en svag *bålstabilitet* pga paj rygg och därför blir väldigt trött i dessa muskler fort.
  
 
tisdagsmorgonen testade jag att fokusera mer på det jag gillade under yogan: stretchen. 10 minuter visade sig dock inte räcka för min stela lille kroppshydda så när videon började rundas av kände jag mig inte alls färdigstretchad så fick fortsätta gå igenom armar och överkroppen på egen hand.
  
VSCO Cam-11Onsdagens förmiddag bjöd på soligt väder så jag bestämde mig för att ta mig ut på springtur. Kan dock understryka att springtur inte direkt betyder att jag tar mig framåt med spänstiga älgkliv utan jag brukar först promenera kanske en kilometer, därefter jogga nån kilometer eller två, sedan kanske gå lite igen och avsluta med att springa sista biten hem. Sista biten = ca när jag ser lägenhetshuset :-)) 
  
Den här gången youtubade jag efter stretching som skulle passa specifikt efter löpning och hittade en video som blev veckans favvo! Återigen lite väl kort för min del men plus för att man (eller ja, hon på videon, troligtvis inte sälen på vårt vardagsrumsgolv...jag alltså) gjorde väldigt graciösa rörelser för att ta sig mellan stretchövningarna. 
  
VSCO Cam-1-2
Eftersom jag ändå behövde duscha håret på torsdagen tänkte jag vafan, lika bra att kuta ut en gång till när man ändå har ledigt. Tog samma runda igen fast åt andra hållet för att dra nytta av vinden :-)
  
Även denna gång letade jag upp en post run stretch att köra. Lite liknande rörelser, men på 6 minuter hinner man ju inte med så himla mycket alls så kände mig lite blåst på konfekten när videon var slut. Nåväl. Bra med lite stretchinspo iaf, och efter dessa dagar kände jag mig faktiskt (placebo or not) mer rörlig när jag vaknade på morgonen. På fredagen råkade jag dock försova mig och vaknade 25 minuter innan jag skulle möta upp föräldrarna på tågstationen, så denna dag uteblev traditionen.
 
Det här blev ett lite ovanligt inlägg på bloggen, tror aldrig jag skrivit ett helt "tränings"-inriktat inlägg förut. Men oroa er inte, det kommer inte bli någon vana! Har ni dock tips på bra youtubekanaler/-klipp likartade med dessa jag lagt upp så tar jag gärna emot! Vi hörs i kommentarsfältet :-*
Allt det där som kallas livet, Tips
10 kommentarer
border

VCR dag 6: grouse mountain, japadogs, ett raml och fantastiska utsikter.

IMG_0444 copyNästsista heldagen i Couver började med en busstur. En ganska lång sådan, särskilt inklusive ett segt bussbyte, men redan efter 20 minuters färd började luften kännas klarare.
  
IMG_0447 copy
Vi var nämligen på väg uppåt, mot högda höjder och snö. Bästa lifehack-frippen för sådant klimat: flätor. Så slipper man trassel och tovor. Eller åtminstone minimerar risken för desamma.
 
grousemountain
Titt på fan, nästan framme i Grouse Mountain. Denna vintersportort var alltså dagens utflyktsmål!
 
grousemountainOch här räckte det inte med att hålla sig på markplan, så vi skuttade in i liften som tog oss rakt in i...
 
IMG_0452 copy...dimman.
 
grousemountainJag kände mig direkt ganska malplacerad. Inte nog med att jag aldrig åkt skidor eller snowboard eller ens varit i fjällen på vintern, man kunde dessutom knappt se nånting! Det enda som kändes någorlunda inom min comfort zone var denna sliding zone, men såklart var den obemannad och inhängnad så ingen pulka för Lollo och Bernie.
  
grousemountainEfter att ha virrat omkring i skidspåren ett tag lyckades vi till slut lokalisera promenadstigen.
 
grousemountainDet som försvårade det hela var att det inte fanns några skyltar som pekade vart vi skulle gå.
  
IMG_0455 copyMen trots detta höll vi oss vid gott mod!
  
grousemountainSärskilt eftersom att promenaden vimlade av backar (som var brantare än vad det ser ut på bild)..
  
grousemountain...i kombination med att vi hade struntat helt i de rekommenderade snöskorna och istället kutade på i snorhala gympadojor.
  
grousemountainWEEEEI! 
  
IMG_0472 copyEfter ett varv kring slingan bestämde vi oss för att det var lunch.
  
grousemountainPrecis efter att vi bytt till oss ett fönsterbord lättade dimman och man kunde spana hela staden långt där nere.
  
IMG_0474 copySatt fint med en pasta som kyparen sålt in med att den var "really heavy" i jämförelse med den rätt jag först tänkt beställa. Jag ångrar ingenting.
 
Innan det började skymma tog vi oss ut på ytterligare en promenad. En riktigt hal sådan visade det sig. Klicka play ovan :-)))
  

vancouverVäl tillbaka på marknivå hade mycket av kvällen redan passerat.

vancouverVi bestämde oss för att vara extra turistiga och åka upp i Lookout Tower.
  
vancouverEfter en glashissfärd på nära 170 meter (alltså man stod typ i den här utsikten med bara glas framför sig. Dog lite) hamnade vi här för en 360gradig vy på staden. Inser att det här antagligen är skittråkiga bilder för er men det var iaf ganska kul där uppe, sålänge man inte fick katastroftankar (vilket jag alltid får i sådana sammanhang. eller ja... alltid typ).
  
vancouverVarje kväll vid kl 21 smällde de ("de"???) av nån kanon på andra sidan viken så av någon jvla anledning ställde vi oss här utan och huttrade i tio minuter för att lyssna på den :))))
  
japadogsPå vägen tillbaka till hotellet tänkte vi stilla magkurret med en sushibricka, men eftersom alla sushihak i närheten hade stängt gick vi in på det stället som såg populärast ut. Eftersom det kryllade av people på Japadogs så chansade vi på det. Det hade ju asiatiska vibbar åtminstone.
  
japadogsVi beställde varsin variant med japansk majo, rostad lök, teriyaki och sjögräs. Om man bortser från teriyakin så var det supergott. Har insett att jag liksom smakförknippar teriyaki för mycket med kyckling för att kunna uppskatta det. Har dessutom i efterhand fått reda på att teriyaki ibland kokas tillsammans med kyckling så det stärker ju min tes om att det inte är så gutt.
  
IMG_0516 copyVad som dock är extremt gutt är att avsluta en dag med att skutta ned i nära på 40°igt vatten på sexonde våningen. Mmmmhm. Nu var det dock snart slut på det roligaste eftersom bara en endaste heldag av resan återstod. Kommer i ett inlägg i veckan!
Mina filmklipp, Resor
4 kommentarer
border

från jätteskön vårdagspromenad till jättegrönt st. patricks-firande med beerpong & dans.

Hey Arnold!! Jag tänkte att det, en sådan här ledig* annandag, skulle passa bra med ett mastondigt inlägg om hur förra lördagen utspelade för min del. Här kommere!
 
(*till er som inte är automatiskt lediga på storhelger i detta kristna Sverige: ni är grymma och har världens viktigaste arbeten! Utan er stannar Sverige!)
  
IMG_1029 copyÄven om det kanske inte ser supersoligt ut just här så började dagen med världens vårkänslor så vi var tvunga att dra ut på promenad.
 
IMG_1031 copyDet enda (förutom familj, släkt, distanskompisar etc) jag kan sakna här i krokarna i Malmö är en naturlig promenadrunda. Såklart kan man traska runt Pildammsparken och det är jättefint, men då måste man ju först ta sig dit vilket blir ett lite längre projekt än vad man ibland tänker. Så oftast när vi går promenader blir det lite randomsvängar hit och randomsvängar dit längs med gator och torg, men å andra sidan: vad gör det när det ser ut såhär längs kvarteren?
  
IMG_1032 copyVi fick kontakt med paret Fuglsang som hade fått samma vårkänslor som vi, så vi mötte upp dem på Möllan. 
 
IMG_1036 copySatt och uppdaterade oss en stund innan våra vägar skiljdes åt och vi sa hejdå. Jag och Björn traskade till torghandeln, men hade inga kontanter på oss så fick dessvärre strunta i 2 för 10:- avokados.
  
IMG_1037 copyIstället ytterligare kvartetstrask.
  
IMG_1038 copyVek av in på Mittmöllan och Beyond retro och bläddrade en stund bland galgarna,
    
IMG_1043 copy
...innan vi satte oss på foodcourten mittemot för lunch. Björn cravade pizza från Del Sud.
  
IMG_1047 copyMedan jag, som vanligt, drog mig till det asiatiska alternativet och tog risnudelsoppa på Lilla Vietnam. Överlag helt ok gott men det finns nån krydda/ört som jag inte pallar med som ibland är med i asiatiska rätter. Inte så ofta i japanska, men typ thailändska och vietnamesiska. Så det förstörde lite, annars var det gött.
  
IMG_1033 1 copySedan fick kameran vila en stund medan vi drack kaffe, såg på serier och gjorde inget alls i ett par timmar. Nu har det dock blivit kväll och jag har svirat om till nya tshirten (inköpt i Vancouver) och slått upp ett glas rosa för att p(r)eppa kvällen.
  
IMG_1041 1 copyOch såhär såg jag upptill! Det var nämligen dags för årets St. Patricks-firande hemma hos Therese! Hon har som tradition att husera denna festlighet varje år så en hel del grönt genom åren har det blivit! Pga utlandsboende och annat i livet har jag dock inte kunnat vara med på några år, men här är några gamla inlägg från tidigare festligheter: 2010, 2011, 2012
 
IMG_1040 1 copy
Som det planeringsfreak jag är testade jag inte peruken förrän ca 15 minuter innan avfärd och upptäckte då att ett par år i ett plastpåse INTE gynnat den rent utseendemässigt. Det var ett jvla trassel helt enkelt. Styrde upp detta med en tofs därbak och lite pynt där fram. 
 
IMG_1035 1 copyDet är förresten ett bra tips överlag när det gäller peruker, om man stylar dem på något enkelt sätt (svårighetsgrad: hårspänne i luggen) så ser det med ens mycket mer naturligt ut. Bevis: tre personer på festen frågade mig om detta var mitt riktiga hår!
 
IMG_1049 copyRosade till naglar och läppar som lite *accentfärg* och sedan hoppade jag på cykeln och iväg.
  
IMG_1050 copyNu visste jag ju iofs vart jag skulle, men för de som inte hittade hade Therese hängt upp en liten ledtråd i fönstret.
  
IMG_1053 copyJag plingade på dörren och hamnade mitt i ett parti Galenpanna.
  
IMG_1052 copyEtt par glas och ett par gröna bullar senare hade jag listat ut att jag var Donald Trumph.
  
IMG_1054 copyNär alla klarat sin persona för kvällen var det dags för första partiet Beerpong! Jag och Jonas förlorade, men det var QL ändå!
  
IMG_1060 copyUnder matcherna dök det upp nya bekantskaper.
  
IMG_1057 copyOch vi hamnade i en konversation om vilka olika värderinger det läggs i orden multikulturell och mångkulturell.
  
IMG_1074 copySedan var vi tvungna att dansa av oss lite.
  
IMG_1076 copySvettigt med huvud-axlar-knä-å-tå i accelerando.
 
IMG_1085 copyJag ville mest lyssna på Maiden.
 
IMG_1088 copy
Fick som jag ville.
  
IMG_1089 copyFestligaste halsbandet gick runt under kvällen, här har det hängts på Isabelle (Therese lillasyster, de är så ininorden lika!)
  
IMG_1100 copyIMG_1080 copyEn stilstudie i dans från vänster: handklapp, känslomässig sång, luftgitarr, shaken, luftbas.
  
IMG_1102 copyDududu JEEEPORDY! Jag ger svaren, ni ställer frågorna.
-  Festdans 400 poäng, tack!
- "JA!"
- Vad är "älskade era grannar er skitmycket den här kvällen?"
  
IMG_1062 copyHehe.
  
IMG_1104 copySista timmen på dansgolvet fick vi ädelt besök av herr Falk som kom instudsandes med peppa glajjor och en hatt som gav blanka fasen i tyngdlagen.
  
falafel_ayranEn förjävla fin dag som avslutades precis som lördagar bör: falafeltallrik och ayran. Mmmm. Kan det inte vara St. Patrick's Day tio gånger om året? (Rungande svar från Thereses grannar: neeeeeeeeeeej!) Hehe.
Allt det där som kallas livet
6 kommentarer
border
Upp