vegetariska cevapcici.

Idag säger jag godmorgon med ett recept! Det har legat undangömt i en mapp i en mapp i en mapp på datorn sedan superlänge tillbaka, så nu är det minsann dags att jag delar med mig av det. Mycket enkelt att sno ihopa och perfekt en fredagskväll för att... ptja... inte vet jag, FIRA SKOLAVSLUTNINGEN kanske? Om ni läser detta på fredag nån gång mellan 8-12 så sitter jag nämligen och kompar järnet innan vi säger hejdå till alla elever. Sedan jobbar jag ju nån vecka till iofs men ändå. Firnings-cevapcic's får det bli, varsågoda!
 
Följande behövs: vegetarisk färs (anammas är bra till biffliknande rätter, den binder bra tycker jag), ägg, fetaost, salladslök, vitlök, gul lök, sallad, yoghurt, ajvar relish och pitabröd. Lite kryddor är ju också najs. 
 
Följande görs: tina färsen. Finhacka gul lök och pressa ett par vitlöksklyftor. Blanda ihop detta med färsen i en bunke tillsammans med salt och peppar. Smaka av, tillsätt eventuellt med kryddor du gillar eller hetta så som chili eller sambal olek.
 
Blanda ihop yoghurten med valfri klick ajvar relish medan smeten sätter sig. Hacka salladslöken, skölj salladen och skär fetaosten i kuber.
 
Forma sedan smeten till avlånga järpar och stek tills alla sidor får färg. Du kan ställa in dem i ugnen på eftervärme en stund efteråt så är det säkert att de blir genomvärmda.
 
Sedan är det bah att blanda ihop allting.
 
IMG_5747 copySvajngått. Och utan svajn dessutom ;-))) 
 
Äta | |

#1 Beata

du lagar alltid så fruktansvärd god mat, så mycket mat-inspo!

Svar: åh tack beata, vad glad jag blir att kunna inspirera! <3
polichinelle

#2 Annie - lättlagat vegokäk

Haha svajngott utan svajn = den bästa maten!! <3
Tack för grym receptinspiration

Svar: LÄTT! <3
polichinelle

#3 maria

ser och låter ouffa gott ut ju! det är detta som får mig att se fram emot att flytta tillbaka till sverige, kunna köpa ajvar och vegofärs i mataffären <3 ska laga i augusti helt enkelt!

Svar: ja, det får du se till att göra! var bor du nu? var finns inte ajvar och vegofärs?!
polichinelle

#4 Tokyoyo

Mmm.... smarrigt! Såsen ser awesome ut.

Man hade faktiskt kunnat ana att det var ett "bortglömt" inlägg pga kvällsljuset = icke-existerande. Så mycket niceare (bra böjning där) ljus ute nu (hmm, ja jo i Sverige- här är det mörkt kl 19). Obs obs, ingen kritik bara en iakttagelse. ^__^)

Svar: haha, jag vet! tänkte exakt samma sak. så himla skönt när det blir ljusare ute, man blir typ en 50% bättre fotograf mellan juni och september.
polichinelle

#5 Jenny

Åh det här låter supergott. Tror du det skulle funka att grilla Cevapciciarna (oklar böjning haha)? Har dille på grill nu när sommaren äntligen infunnit sig :D

Svar: absolut! behövs väl bara att man ser till att smeten blir tillräckligt fast :)
polichinelle

Kommentera här
Upp